Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips

er even tussenuit Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips

Er even tussenuit wordt steeds moeilijker met een puber die leeft voor haar vriendinnen, een druk schema van mijn man en alle sporten die erbij komen. Maar het hoeft helemaal niet een hele week. Een dagje of een weekendje is ook wel eens lekker. Dit zijn mijn 5 tips.

Er even tussenuit, waarheen dan?

Prik een stad

Pak de landkaart en prik op een stad. Geblinddoekt is nog leuker. Je kunt met de trein, maar ook met de auto, of lopen als je pech hebt. Maar zo gingen mijn dochter en ik dus een leuk dagje naar Utrecht. Ok, heel eerlijk zijn wij niet veel verder dan de Hoog Catharijne gekomen, want te veel winkels!! Je vind er lekker grote winkels en conceptstores van Nike, Hunkemoller sport, Dunkin Donuts, Baskin & Robbins, Bershka, ZARA, Stardivarius etc etc. Echt veel leuke winkels en lekker eten. Vooral LEKKER eten.

Wij gingen een hapje eten bij The Burger Federation. Keira had een chickenburger en ik de pulled pork starter. Ook had ze een mini freakshake, en dat maakte ons dagje echt compleet!

Op Hoog Catharijne zit ook Wagamama en TGI Fridays. Aanraders!

In Utrecht vind je ook een super leuk centrum met veel terrasjes, grachten, musea en nog meer winkels. De StayOkay van Utrecht heeft een eigen Nijntje kamer, erg leuk met kleintjes!

BeautyPlus 20180918161758630 save Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips
met mijn schatje een dagje naar Utrecht
DSC 0048 Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips
Hoe lekker ziet deze eruit?
DSC 0078 Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips
NomNom Dunkin Donuts!
DSC 0036 1 Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips
Een lekkere burger!

De Hooiberg

Wij gaan meestal een weekend weg en dan denken wij vooral aan wat je er allemaal kunt doen. Dit keer was iedereen best gestrest en oververmoeid. We gingen dus op zoek naar een plek waar vooral weinig te doen was. Gewoon even niks. Zo vonden wij de Hooiberg in Ravenstein. Een prachtig klein dorpje/stadje wat aanvoelde alsof je in het buitenland was.

We hebben daar fantastisch gegeten bij Donato’s (de take away want het restaurant heeft een wachtlijst van 3 maanden!) en de stadsherberg de Keurvorst.

De Hooiberg zelf was fantastisch. Lekker op een grote boerderij in van die fijne boerderij bedden. De kinderen lagen samen op een grote slaapbank. Zijn ze normaal doodsbang voor onweer, nu stonden ze saampjes voor het grote raam te kijken naar het spektakel. In de ochtend zijn we lekker naar het centrum gaan wandelen met de kaplaarzen aan. Ze mochten ook nog in de stallen op het land kijken, en de lieve kleine pony’s en paarden aaien. Volgende keer gaan ze allebei rijden. De meiden hebben gewoon echt lekker samen gespeeld. We zijn nog even aan de Maas gaan zitten voor een kop warme chocomel, en snel zat het er al weer op want de volgende dag ging Keira naar het Tina Festival.

IMG 20180923 145615 764 Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips
Aan de Maas
IMG 20180922 210454 670 e1538149077582 Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips
De Hooiberg
DSC 0214 Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips
Mooi toch?
vtech eerste 100 woordjes
Miya heeft pas Het eerste 100 woordjes boek van Vtech gehad. Allemaal simpele woordjes, met leuke weetjes en geluidjes erbij. Er staat van 1 tot 5, maar ik denk dat het erg leuk is voor elk kind die net begint met Engels leren. Zij is 4.5 en sleept hem overal mee naar toe!

Ga naar de zee

Bijna niets is rustgevender dan een dagje aan zee. Ok, wellicht 2 dagen of 3 weken aan zee. Maar laten we het houden op een dagje. Je bent er dan echt even uit. Ook al waait het flink, dan nog is het fijn langs de kust te lopen. Even je hoofd lekker leegmaken. Lekker een visje ergens eten, of juist warme chocomel. Een flinke deken en een thermoskan op het strand is ook een aanrader. Wil je toch wat langer? denk dan eens aan een vakantiepark in Zeeland. Dan zit je vlakbij de zee, maar ook bij een leuke stad. Is het echt rotweer, dan heb je nog een binnenzwembad of iets dergelijks.

Park de Hoge Veluwe

Hier ben ik pas geweest met mijn man en de meiden, en oh wat is het daar prachtig! Vaak zie je er ook nog herten, wilde zwijnen of andere wilde dieren. Wij liepen een deel door het bos, maar je hebt ook echt mega zandvlaktes. Lijkt dan helemaal iet meer op Nederland.

Er zit ook het Kroller Muller museum waar je wat kunt eten en drinken. Grappig genoeg was mijn 4 jarige het meest onder de indruk van de beelden tuin, en de oudste vond de enorme Vincent Van Gogh expositie heel indrukwekkend. En laten we duidelijk zijn dat we het hier over 2 totale kunst barbaren hebben. Dus dat was echt erg leuk om te zien.

IMG 4062 Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips
Net of je in een totaal ander land bent, en het is maar 15 minuten rijden bij ons vandaan!

Boek een wellness hotel

Moet je echt even tot jezelf komen, boek dan een wellness hotel. Laat de kinderen bij papa, en ontspan eens even echt. Neem een lekkere fles wijn mee, en ga gewoon een avondje Netflixen of een boek lezen. Overdag de hele dag in de sauna, zwemmen en veel slapen om eens helemaal op te laden. Is gewoon erg nodig!

Ga jij er wel eens zomaar tussenuit?

een weekendje er tussenuit Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips

5 tips er even tussenuit ook met kinderen Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips

 

 


ageology banner Soms wil je er gewoon heel even tussenuit | 5 tips

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥