Close
Spaans leren met Spaanstalige series; 12 Spaanse series voor vrouwen

Spaans leren met Spaanstalige series; 12 Spaanse series voor vrouwen

Spaans leren met Spaanstalige series is de leukste manier om te leren. Zet de ondertiteling aan en voor je het weet zit je er helemaal in en kun je al snel het 1 en ander oppikken uit gesprekken. Het is een mega leuke aanvulling op je Spaanse studie, maar ook gewoon om wat bekender te raken met de taal. 

Laat me jullie meenemen op een avontuur vol passie, intrige en Spaanse flair. Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan op vakantie een paar woorden Spaans te spreken? Ikzelf heb de Spaanse taal gestudeerd in Spanje, maar het grootste deel van mijn kennis heb ik opgedaan door Spaanse series te kijken met ondertiteling. En eerlijk is eerlijk, ik ben er nog steeds verslaafd aan.

In dit blog deel ik graag mijn favoriete Spaanse series met jullie. Pak een glas sangria, leun achterover en begin met Spaans leren met Spaanstalige series.

1. “Valeria” (Netflix):

Een serie gebaseerd op de gelijknamige boeken van Elísabet Benavent. Valeria is een schrijfster die worstelt met haar carrière, vriendschap en liefde. Deze charmante serie neemt je mee op een emotionele reis vol humor, romantiek en vriendschap. Denk hierbij aan een Spaanse Sex and the City!

Victor (de mannelijke lead) alleen al maakt de serie het meer dan kijken waard. En kun je nou nog geen genoeg krijgen van hem dan speelt hij ook in de film Hasta que nos volvamos a encontrar (ook op Netflix, en ook in het Spaans). Alleen voor hem alleen wil je al Spaans leren met Spaanstalige series…

2. “Armas de mujer” (HBO): 

Heb je ooit gedroomd van een leven vol glamour en macht? Deze serie volgt een groep vrouwen waarvan hun mannen net zijn opgepakt een een paar jaar mogen zitten.  Ze ontdekken dat geld en succes niet genoeg zijn om de persoonlijke en professionele uitdagingen te overwinnen. Met elegante outfits, onverwachte plotwendingen en een flinke dosis girl power zal deze serie je zeker weten te boeien.

3. “Alba” (Netflix)

Na een wilde stapavond met haar beste vriendin Bego wordt hoofdrolspeelster Alba wakker op het strand. Ze herinnert zich niks meer maar weet wel: ze is verkracht. Als Alba op onderzoek uit gaat komt ze erachter dat de daders de beste vrienden van haar vriendje Bruno zijn. Hoe heeft Bruno dit kunnen laten gebeuren? Aflevering voor aflevering vallen de puzzelstukjes op zijn plek.

4. “Welcome to Eden” (Netflix): 

Stel je een paradijselijk eiland voor, gevuld met geheimen en verborgen verlangens. In deze serie ontdek je de duistere kant van het paradijs wanneer een groep mensen verstrikt raakt in een mysterieus complot. Deze serie is gefilmd op de Canarische Eilanden, Barcelona en andere steden in Spanje. Dit geeft je een mooi beeld van de verschillende accenten door Spanje heen.

5. “La Casa de papel” (Netflix): 

Wie kent deze serie niet? In deze razend populaire Spaanse serie volgen we een groep overvallers die de Koninklijke Munt van Spanje willen beroven. Met slimme plannen, intense actie en personages die je in je hart sluit, is deze serie een absolute must-see.

6. “The girls at the back” (Netflix):

 Een serie over vriendschap, ambitie en de uitdagingen van het volwassen worden. Deze coming-of-age serie neemt je mee naar de levendige straten van Barcelona en laat je kennismaken met een groep jonge vrouwen die samen navigeren door het leven.

Spaans leren met Spaanstalige series

7. “Elite” (Netflix): 

Stap binnen in de wereld van een prestigieuze privéschool in Spanje, waar de rijke en invloedrijke elite hun kinderen naartoe sturen. Maar achter de glanzende façade schuilen duistere geheimen, intriges en verboden liefdes. Deze serie volgt een groep studenten die geconfronteerd worden met moord, verraad en sociale spanningen. Bereid je voor op een zinderende mix van drama, spanning en mysterie, waarin niets is wat het lijkt.

8. “Vis a Vis” (Netflix):

 Begeef je in de meedogenloze en onvoorspelbare wereld van de vrouwengevangenis Cruz del Sur. Deze serie volgt het leven van Macarena, een naïeve vrouw die verstrikt raakt in een web van misdaad en verraad. Bereid je voor op intense momenten en krachtige vrouwelijke personages.

9. “Gran Hotel” (Netflix): 

Duik in de grandeur van een chique hotel in het Spanje van begin 20e eeuw. Deze serie volgt de intriges, geheimen en romances van de gasten en het personeel. Met een mix van mysterie, romantiek en een vleugje nostalgie neemt deze serie je mee op een betoverende reis.

10. “Las Chicas del Cable” (Netflix): 

Reis terug in de tijd naar het Madrid van de jaren 20 en volg het leven van vier jonge vrouwen die werken als telefooncentrale-operators. Deze serie belicht thema’s zoals vrouwelijke empowerment, vriendschap en liefde, en laat je onderdompelen in het bruisende tijdperk van verandering.

11. “La Reina del Sur” (Netflix): 

Betreed de meedogenloze onderwereld van de drugshandel in deze serie gebaseerd op het boek van Arturo Pérez-Reverte. Volg Teresa Mendoza, een vrouw die gedwongen wordt te overleven in een wereld vol gevaar en bedrog. Met een sterke vrouwelijke hoofdrol en een mix van actie en drama is deze serie verslavend spannend.

12. “Perfil Falso” (Netflix): 

Camila creëert een profiel op een dating-app op zoek naar haar droomman. Ze vindt Fernando, maar hij is niet wie hij beweert te zijn. Camila raakt verstrikt in een nachtmerrie en is vastbesloten om de ware identiteit van de bedrieger te achterhalen. Ze zet alles op alles om wraak te nemen en hem te laten boeten voor elke leugen en gebroken belofte. Kortom, “Perfil Falso” is een bloedstollende serie vol bedrog en verlangen naar gerechtigheid. Het is werkelijk een bloedhete serie, dus perfect voor de zinderende zomernachten.

Spaans leren met een cursus:

Natuurlijk is Spaans leren met Spaanstalige series een leuke manier om Spaans te leren. Je kunt het ook gebruiken als je bezig bent of wilt beginnen met een cursus Spaans. De taal voelt dan niet zo vreemd, en je hoort hoe bepaalde woorden in zinnen worden gebruikt. Ook is een cursus natuurlijk vrij klinisch en mis je de tone of voice wat eigenlijk het mooiste is bij de Spaanse taal.

Toch als je echt wilt verdiepen in de taal, wilt kunnen schrijven en het meer gebruiken dan voor vakantie, dan zou ik echt een cursus Spaans aanraden. Bij de NHA (<– klik de link) hebben ze prima cursussen voor beginners tot gevorderden.

Veel succes met het Spaans leren met Spaanstalige series!

Meer vrouwenseries die je zou willen zien? Check dan de lijst hieronder!

Dus, beste lezers, grijp deze kans om Spaans te leren met Spaanstalige series en jezelf onder te dompelen in een wereld van passie, intriges en Spaanse cultuur. Kies een van deze geweldige series, schakel de ondertiteling in en laat je meevoeren naar het zonnige Spanje. ¡Buena suerte y disfruta del espectáculo!

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang