Spaar jij al voor later?

Sparen voor later

Ik weet als kind dat mijn moeder altijd voor mij aan het sparen was voor later. En toen ik ging werken werd er van mijn salaris altijd geld afgehouden voor het pensioen. Maar nu als ZZPer, is er niemand die voor mij spaart.

Sparen

Het is zo een onderwerp waar je dagelijks mee bezig bent. Sparen voor die Jimmy Choo’s, sparen voor de vakantie, het nieuwe huis, de feestdagen.. noem maar op. Maar echt denken aan wat je over 25 jaar nodig hebt, doen we dan net niet. Er zijn maar heel weinig zelfstandig ondernemers die hun zaken hebben geregeld voor als ze stoppen met werken. Het is dan net niet zo simpel als dat je voor een baas hebt gewerkt je hele leven. Je bent zelf verantwoordelijk voor je pensioen. En die komt sneller dan je denkt.

Pensioen

Bij Centraal Beheer kunnen zij je hierbij helpen. Zo hebben zij bijvoorbeeld een tool om te kijken hoe je er voor staat als je nu met pensioen zou gaan. Als je dan aan het sparen bent, dan weet je tenminste waarvoor je eigenlijk aan het sparen bent. Want hoe lekker het is om nu te genieten, als je straks al die vrije tijd aan je handen hebt, is het echt wel fijn om wat achter de hand te hebben. Al was het maar om de kleinkinderen lekker te verwennen, of om zelf een mooie reis te maken. Of om niet de touwtjes aan elkaar vast te hoeven knopen, maar gewoon een beetje redelijk te kunnen leven.

Je bepaald natuurlijk zelf waarvoor je spaart, maar dat het nog belangrijker is dan vast beginnen met die anti rimpel crème, dat mag natuurlijk duidelijk zijn. Toch wel iets om over na te denken. Ook ik.

Hoe zit het met jou? Ben jij al aan het sparen voor later als je groot bent? En wat zou je met het geld doen?

Lees ook:

  1. Je kind wordt 18: dit kun je vast regelen!
  2. 10 basistips: zo kun je geld besparen als zzp’er
  3. Uitgebreid stappenplan voor een schuldvrij leven


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

2 thoughts on “Spaar jij al voor later?

  1. Je verwoordt het heel goed. Niemand spaart voor je als je zzp’er bent. Wij sparen voor de kinderen. Maar onszelf lukt eerlijk gezegd niet zo goed. En dan ben ik zzp’er. Niemand spaart voor mij. Zelfs ik niet. Misschien maar eens tijd om te kijken wat de mogelijkheden zijn nu het nog kan.

Comments are closed.