Close
sparen voor later

Sparen voor later doe je met deze tips!

Spaar jij al voor later? Voor jezelf als in voor je pensioen of voor je kinderen? Of misschien wel voor beiden? Hoe dan ook, sparen voor later is een goede keuze. Natuurlijk moet geld rollen, maar alles uitgeven is niet zo slim. Je weet immers niet hoe de toekomst gaat verlopen en het idee dat je er later (of jouw kinderen) goed bij zit is fijn en comfortabel. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om geld te sparen voor later. Hoe? Dat vertellen wij vandaag!

 

Sparen voor later op de spaarrekening

Heel traditioneel is de spaarrekening. Weet je nog die tijd toen we hier lekker veel rente op kregen? Die tijd is helaas voorbij. Sterker nog…wanneer je een leuk vermogen hebt opgebouwd kan het best zomaar zijn dat je rente moet betalen. Zo sneu en eigenlijk te gek voor woorden natuurlijk. Toch blijft de spaarrekening een handig middel om jouw geld opzij te zetten voor later. Elke extra euro kun je hierop kwijt, waardoor jouw opgebouwde deel lekker groeit. Voor kinderen zijn er speciale kinderspaarrekeningen. Hierop kun je geld storten en dat geld staat dan vast. Totdat je kinderen 18 jaar worden, dan komt het weer vrij. Deze manier van sparen is fijn, want je kunt er tussentijds niets vanaf snoepen. Maak elke maand een vast bedrag over naar deze rekening en je weet hoeveel geld ze bij elkaar hebben wanneer ze 18 zijn.

 

De ouderwetse enveloppe

Bij sparen doe je in een ouderwetse enveloppe. Hoe? Het is heel simpel. Elke keer wanneer je cash geld krijgt doe je dit in een enveloppe. Elke keer met je verjaardag zul je envelopjes met geld krijgen, maar ook wanneer je bijvoorbeeld iets terugbrengt in de winkel krijg je soms cash geld terug. Doe dit alles in dezelfde enveloppe. Na een half jaartje zit hier een leuk bedrag in dat je weer op je spaarrekening zet. Zo loopt die nog sneller op!

 

Besparen

Met besparen kun je ook besparen voor later. Wanneer je geld bespaart kun je het bespaarde deel storten op jouw spaarrekening of investeren in de hierna te noemen opties. Besparen kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door jouw vaste lasten te vergelijken. Begin hier niet zelf aan, maar laat dat lekker over aan Vergelijkdirect. Zij hebben namelijk de gratis verzekeringscheck t.w.v. €79,- waarmee je tot wel €240 per jaar kunt besparen op je verzekeringspakket!

 

Bitcoins

Een goede investering, mits je er wat verstand van hebt, zijn crypto currency. Het is al langer een punt van discussie en veel mensen hebben er ook veel geld mee verloren, maar crypto currency is het middel van de toekomst. Niet voor niets gaat er miljarden in om. Lees je vooraf goed in en investeer in een paar goede coins. Weet overigens dat crypto’s altijd met golven gaan. Het ene moment pieken ze heel hoog en een paar weken of maanden later zitten ze op een dieptepunt. Je moet dan niet in paniek raker en zeker niets verkopen, maar gewoon wachten totdat het weer stijgt. Leg overigens enkel in wat je goed kunt missen!

 

Beleggen

Net als crypto currency kun je gaan beleggen. Beleggen is ook niet geheel risicoloos, want ook hier kun je (een deel) van je inleg verliezen. Laat jouw geld beleggen door mensen die er verstand van hebben, want alleen dan werkt het positief door op jouw vermogen voor later. Ook kun je zelf gaan pensioensparen of -beleggen, waarbij jouw pensioen afhankelijk is van de belegging. Dit neemt natuurlijk wat meer risico met zich mee. Hoe dan ook, zorg dat je altijd een deel vast spaart zonder risico te lopen. Zo weet je dat je altijd iets hebt voor later.

About Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang