Mijn 3 favoriete speeltuinen in Nederland

De koude winterdagen zijn gezellig, maar na een tijdje gaan we toch weer verlangen naar buiten, inclusief de bijbehorende activiteiten. Picknicks, terrasjes, zon en spelende kinderen, want geef toe, na een winter op de bank bonjour je jouw nageslacht met alle liefde de vrije natuur in. Op naar het buitenleven. Er is een uitgebreid scala aan speeltuinen en andere speelparadijzen die hun deuren openen in het voorjaar.
Hier lees je welke drie speeltuinen je absoluut niet mag missen !

Oud Valkeveen

Tussen Huizen en Naarden ligt speelpark Oud Valkeveen. Dit uitgestrekte park is leuk voor jong en oud. Het heeft een grote speelweide met picknicktafels ( je mag je eigen drinken en snacks meenemen ), een veld met springkussens, een piraten eiland, waterfietsen en een ‘miniland’ dat speciaal is gebouwd voor de allerkleinste kinderen.

Voor de acrobaten onder ons heeft dit park een veld met trampolines waar ook jij lekker op mag springen. Daarnaast beschikken ze over een indoor speelhal voor als het even slecht weer is, en als de zon schijnt dan ga je toch gewoon op hun privéstrand aan het Gooimeer liggen?

Speeltuin ’t Kwekkeltje

Een relatief nieuwe, maar zeer grote speeltuin is ’t Kwekkeltje in Rosmalen. Ze zijn geopend van 1 april tot 1 november ( van 10.00 tot 19.00 ) en is gratis toegankelijk ! Met ruim 50 speeltoestellen is jouw kleine avonturier verzekerd van urenlang speelplezier. Er hangt een mega touwbrug, er is een reuzen zandbak, verschillende glijbanen en een skelterbaan.
Ook belangrijk, deze speeltuin is ook geschikt voor kinderen met een beperking.

Linnaeushof-touwbrug
Linnaeushof-familie-glijbaan

Linnaeushof

Dit speelparadijs mogen jullie zeker niet missen. Europa’s grootste speeltuin, Linnaeushof in Bennebroek, opent op 28 maart met een gloednieuwe attractie. ‘Het raadselachtige doolhof’.
Het doolhof is 150 vierkante meter groot en is geschikt voor alle leeftijden. Jong en oud zullen zich langs de route bezighouden met opdrachten, raadsels en puzzels. Met kabelbanen, een trampoline en luchtkussencentrum, waterfietsen, karts, piratennest en nog heel veel meer is Linnaeushof een absolute aanrader. De allerkleinsten kunnen terecht in Dreumesland of de overdekte wortelberg, de wat grotere kinderen kunnen zich uitleven op een hindernisbaan, klimwand of skaterail.

Weet jij nog leuke speeltuinen in Nederland?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

6 thoughts on “Mijn 3 favoriete speeltuinen in Nederland

  1. Linnaeushof is hier ook favoriet, vind het zo leuk daar. Oud-Valkenveen staat hoog op mijn lijstje. Ben heel benieuwd!

  2. Linnaeshof is hier ook favoriet. Bij oud valkevddn hadden we altijd de jaarlijkse adootiedag. De leemkuil is ook een erg leuke speeltuin

  3. Als kind ging ik zelf ook naar Linnaeushof, geweldig was het. En Oud Valkeveen klinkt ook heel leuk. Niet ver bij mij vandaan, dus daar ga ik binnenkort eens heen, bedankt voor de tips!

  4. Leuk! Bij ons in de buurt heb je Kitskensberg in Roermond. Ook erg leuk om daar met je kids te picknicken.

Comments are closed.