Het speentje wordt al eeuwenlang gebruik om baby’s te kalmeren. Er zijn echter ook veel mensen die het gebruik van een fopspeen weigeren. Ik geef je aan waarom een speentje in sommige gevallen juist goed kan zijn.

 

Rust voor ouders en baby


Een speentje kan direct voor rust zorgen. De zuigbehoefte van een baby wordt bevredigd terwijl je als mama of papa snel even kunt doen waar je mee bezig was. Vooral in bepaalde situaties kan dit erg waardevol zijn. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je op een feestje bent en je baby huilt ontroostbaar. In zo’n geval is het zeker niet erg om even gebruik te maken van een fopspeen. Je kind zal getroost worden en jij kunt weer rustig ademhalen en ontspannen tijdens het feestje.

 

Beter dan duimzuigen


Als je een baby geen speen aanbiedt, dan is het mogelijk dat je baby begint met duimzuigen. Als je baby veel op zijn of haar duim zuigt, dan kan de stand van de kaken veranderen. Dit is een blijvende situatie. Heeft het duimzuigen ervoor gezorgd dat de stand van de kaken veranderd bij je kind? Dan zal dit ook invloed hebben op de stand van de tanden van het volwassen gebit. Als je gebruik maakt van een speen, dan zal je dit effect minder snel hebben.

 

Een speentje helpt bij pijn


Heeft je baby last van buikkrampen? Dan kun je een baby wiegen. Als het wiegen niet helpt en je baby huilt ontroostbaar, dan kun je proberen om je baby te troosten met een fopspeen. In de meeste gevallen werkt een fopspeen in zo’n geval erg doeltreffend tegen pijn.

 

Maak je gebruik van een fopspeen? Dan zijn er diverse tips die je aangeven hoe je de speen goed gebruikt.

Twee keer per week uitkoken

Als je een fopspeen gebruikt, is het aan te raden om de speen regelmatig goed uit te koken. Probeer dit minimaal twee keer per week te doen. Een speen valt namelijk vaak op de grond en kan hierdoor bacteriën bevatten waardoor je baby ziek kan worden. Als de kinderen wat ouder worden hebben ze meer weerstand en dan is het uitkoken niet echt meer nodig. 

 

Niet in eigen mond


Probeer de speen niet in je eigen mond te nemen. Het is veel verstandiger om de speen onder de kraan even af te spoelen. In de mond van een volwassenen zitten veel meer bacteriën. Deze bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je baby gevoelig wordt voor tandbederf. Probeer dit daarom te voorkomen. We doen het allemaal wel eens bij gebrek aan beter, maar probeer het niet te doen. Helemaal niet als je alcohol hebt gedronken of rookt.. 

 

Heb jij een fopspeen gebruikt om je baby te kalmeren?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love