Close
spiegels in huis Spiegeltje Spiegeltje aan de wand

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand

Het heeft even geduurd voor ik weer echt in de spiegel durfde te kijken. Maar inmiddels kijk ik zelfs al weer wat vrolijker naar mijn eigen spiegelbeeld. Ook de puber staat nu graag uren voor de spiegel outfits te proberen bijvoorbeeld.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Kijk, we hebben 3 spiegels in huis, buiten de make up dingetjes. Een in de badkamer beneden waar je net je hoofd in kunt zien, een hele mini boven de wastafel in de wc, en een grote op ooghoogte boven de wastafel van Keira.

We hadden een hele grote in de gang hangen, maar die is toen gevallen, en eigenlijk zat ik er niet op te wachten om hem te vervangen. Ik keek er ook het liefst niet naar. Want gewoon heel eerlijk, ik keek een hele periode het liefst helemaal niet in de spiegel. Wat ik zag was ik niet blij mee.

Maar nu heb ik een ijdel meisje thuis die al maanden zeurt dat ze haar kleding combinaties zo niet goed kan zien. En eigenlijk kwam ik tot de conclusie dat ik gewoon wel een spiegel in huis moet hebben, juist om mijzelf wel te zien, en juist om zo gemotiveerd te raken ipv depressief te worden. Ik zit de laatste tijd ook wat lekkerder in mijn vel qua lichaam, ik ben er nog lang niet, maar ik durf iig weer in de spiegel te kijken.

Spiegels in huis

Vroeger zeiden ze dat als je te vaak in de spiegel kijkt, dat dan je schoonheid in de spiegel zou verdwijnen. Dat was om ijdelheid te voorkomen. We kennen allemaal het bijgeloof dat als je een spiegel laat vallen dat je dan 7 jaar ongeluk krijgt.

Feng Shui de spiegels in huis

Ook in de Feng Shui is de spiegel heel erg belangrijk, en heeft invloed op je humeur, portemonnee en op je zelfbeeld. De belangrijkste Feng Shui tips zijn:

  • Gebruik een hele spiegel. Het liefst waarin je jezelf helemaal ziet. Een gebroken spiegel zoals tegeltjes bijvoorbeeld geeft een gebroken beeld van jezelf. Letterlijk dus.
  • Richt een spiegel op een mooi uitzicht. Dit vergroot de kamer, en zo zie je ook altijd iets moois in de spiegel.
  • Een spiegel in een kleine donkere ruimte, brengt meer licht en ruimte.
  • Een spiegel in de slaapkamer is een dikke no no. De goede energie verdwijnt in de spiegel. Ook creëert de weerspiegeling onrust in de kamer. Dit zorgt weer voor een slechtere nachtrust, en zelfs ruzie met de partner. Wel is een spiegel waarin je jezelf helemaal kan zien, en de bovenkant op goede ooghoogte is, heel goed voor je zelfverzekerdheid. Ook een goede tip als je een kind hebt die heel erg verlegen is. Hang er voor het slapen gaan wel een doek over.
  • Je kunt het beste een moderne spiegel nemen, en de spiegel vooral niet tegenover antiek hangen. Dit maakt dat je jezelf sneller oud en moe kan voelen.

Zelf heb ik alleen nog een spiegel in de gang hangen, en natuurlijk in de badkamers. Ik heb net zitten snuffelen bij Houss.nl, en die hebben echt een hele leuke collectie. Ik ga nog even verder kijken voor de inspiratie!

 

Doe jij aan feng shui?

kies een spiegel met feng shui

Lees ook:

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on “Spiegeltje Spiegeltje aan de wand

  1. Oh wow, wat een wijsheden waar ik echt nooit bij heb stilgestaan! In mijn huisje zijn de spiegels dus echt niet Feng Shui. In de slaapkamer, in delen opgehangen, geen inspirerende achtergrond, met een ouderwetse lijst… Het is maar goed dat ik eind dit jaar ga verhuizen, anders ging ik alles nu meteen er al af slopen, haha! Dat ga ik in het nieuwe huis beter aanpakken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang