Welke sporten zijn goed voor je lichaam en geest?

Veel mensen denken dat je drastisch moet gaan sporten om af te vallen maar ze vergeten daarbij dat ze ook rekening moeten houden met hun geest. Als je geest rustig blijft val je automatisch af. Kies daarom altijd een sport dat je geest ook rust geeft. Benieuwd welke sporten goed zijn voor je lichaam? Lees dan snel verder…

We zijn zo gestresst tegenwoordig, en het ergste is dat de meeste van ons daar juist enorm van aankomen. Het is dus echt zo belangrijk dat je een sport doet waar je ook van ontspant.

Mijn favoriete sporten voor lichaam en geest

Hardlopen:

Nederlanders zijn gek op hardlopen het is de best beoefende sport van ons land. Vergeet niet hierbij rekening te houden met een aantal aspecten: koop hardloopschoenen dit voorkomt blessures. Vergeet niet om een hartslagmeter mee te nemen.  Als je het vervelend vind om in je eentje hard te lopen schrijf je dan in een club daar heb je gezellige team hardlopers kunnen jullie met zijn allen hardlopen. Leuker kan het niet worden.

Zwemmen aquaerobics:

Als mijn hoofd te vol zit dan ga ik zo ie zo zwemmen baantjes trekken. Ik raad dit iedereen aan. Geen zin in baantjes trekken? Ga dan naar leuke zwemworkshops zoals ladies nights: aqua-erobics. Dat is zo leuk. Gezellig een avondje met de dames zwemmen onder de leiding van een zweminstructrice. Muziekje erbij en aquaerobics is een pretje. In het water voelen de oefeningen niet zo zwaar aan. Je verbrandt hierdoor heel veel vet en je geest je ziel blijft hierdoor rustig. In sommige baden heb je ook een heerlijke kruidenbad en een sauna. Breng je lijf na acquaerobics tot rust in de kruidenbad. Heerlijk zo een hete bad na een training. Ik voel me altijd prettig als ik dit heb gedaan. Ik kan ook altijd hierdoor heerlijk slapen.

Yoga:

Yoga is een happening de laatste tijd is het een trend geworden. Hier komt je ziel letterlijk tot rust. Heerlijk ontspanningsoefeningen doen. Je lijf is rustig in beweging. Mijn vriendinnen zijn jarenlang al een trouwe yoga beoefenaars. Het wordt eens tijd dat ik dit ook eens ga proberen.

Fitness:

Lekker naar de sportschool en met de apparaten oefenen. Je kunt je eigen tempo bepalen als je geen lessen neemt. Het minst intensieve is de loopband. Ontspannen lopen en afvallen. Je kunt ook aan spinning doen.

Zelf heb ik jarenlang aan karate gedaan. Ik zou dit niet echt een rustige sport noemen vandaar dat ik hem niet in het rijtje heb gevoegd. Maar ik zou zeker veel vrouwen aanraden om deze sport ook te beoefenen. Als ik het maar eventjes voor zelfverdediging. Je weet maar nooit… Welke sport beoefenen jullie?

Liefs Sherry


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

7 gedachten over “Welke sporten zijn goed voor je lichaam en geest?”

  1. Ik ben op dit moment het hardlopen aan het oppakken. Fitness voel ik me altijd een beetje bij opgelaten. Ik woon in een drop/stad waar het blijkbaar normaal is om achter vrouwen te gaan sporten die dikke billen hebben ofzo 😂😂 beetje awkward, voel me altijd Zo bekeken haha!

  2. Hier is t klimmen en bootcamp en dan 2 x per week doe ik oefeningen thuis. Sporten doe ik vooral voor de geest. Om gezond te leven ket ik vooral op wat ik eet.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: