Close

8 Redenen waarom het leuk is om te sporten met je partner

Het heeft even geduurd voor ik mijn man zo ver kreeg om samen te sporten. Maar nu we 3 maanden verder zijn, balen we echt dat we niet al jaren eerder zijn begonnen. Het is echt heel leuk en motiverend om te sporten met je partner.

Hoe heerlijk ik het ook vind om alleen te sporten, sporten met je partner heeft ook echt wel zijn voordelen.

Couples that train together, stay together

Waarom het leuk is om te sporten met je partner

1: Kom van je luie kont af!

Niets is zo demotiverend als na een lekkere workout thuis te komen bij een partner die hangt op de bank met een zak chips. En ik lieg niet, dit is ons beeld geweest de afgelopen 5 jaar. En die lekkere workout was als ik eindelijk wat energie vond om te gaan hardlopen, of als hij van het golfen kwam. Een biertje, een broodje, een zak chips, en een lekkere reep chocola. “Gezellig” samen op de bank een film kijken. Dan pak je toch minder snel naar die rijst met kip bijvoorbeeld.

2: Motivatie!

Niemand kan je beter pushen dan je parten. Sporten met je partner betekent namelijk dat je elkaar kunt pushen verder te gaan. Wij sluiten weddenschappen af, en dat motiveert nog meer. We willen allebei graag winnen natuurlijk. Zit je er even doorheen, dan heb je iemand die een lekkere shake voor je maakt. Die je dan toch even zover krijgt om te gaan ook al heb je echt even geen zin.

3: Shoppen is weer leuk

Vonden wij het beide echt heel moeilijk om ons normaal aan te kleden, dat gaat nu beter. Ik moet bekennen dat we qua gewicht nog niet veel zijn afgevallen, maar wel allebei al vet om hebben

Lekker door het bos samen wandelen na het werk. Overhemd is van Calvin Klein, zonnebril is Ray Ban en kleding van Miya is van de H&M.

gezet in spieren. Geen dramatisch verschil, maar je merkt het wel in de kleding. Calvin Klein overhemden staan nog beter als ze wat strakker om je bovenarmen heen zitten, in plaats van om je buik. Hij draagt altijd overhemden van Overhemden.com omdat ze hem daar goed kunnen adviseren, ook met buik. Maar het is fijn dat die steeds minder wordt! 

4: Aantrekkingskracht

Wij vinden elkaar nog steeds sexy, met pens of zonder pens. Maar we zijn wel eerlijk genoeg naar elkaar om te bekennen dat we wat strakker ook wel leuk zouden vinden. Ik vind het ook echt super sexy hoe hij daar zo aan die machines hangt. Bovendien is er nu natuurlijk veel meer energie en uithoudingsvermogen.

5: Je zit op hetzelfde eet patroon

Bij ons niet helemaal, ivm mijn PCOS en PDS. Maar zakken chips worden niet gehaald, en ook de wekelijkse pizza is weg. En natuurlijk mis ik die pizza! Alleen is die buikpijn en dat kater gevoel de dag erna gewoon de moeite niet. Ik wil het niet meer. Heb ik een binge bui en eet ik 6 boterhammen zoals gisteren, dan heb ik daar vandaag de lasten van. Een opgezwollen buik, hoofdpijn, kuthumeur, duizelig, misselijk en buikloop. Nou kunnen mensen zeggen “Ach je moet toch genieten” dat is voor mij niet genieten. Op het moment is het een genot van jewelste, maar daarna zou ik eigenlijk het liefst mijn vinger in mijn keel steken om de ramp de dag erna te voorkomen. Dat doe ik natuurlijk niet want die ziekte heeft er voor gezorgd dat mijn hele binnenkant het niet meer leuk vond om mee te doen. Eten en overgeven of laxeermiddelen is een dikke vette NEE voor mij (en zou het voor iedereen moeten zijn). Het is niet gezond en je maakt het alleen maar erger. Dus ik heb na een flinke vreetbui gewoon ontzettend pech.

Gelukkig merk ik dat door het sporten mijn enorme vreetbuien zijn afgenomen. Waar ik vroeger bij wijze van de kastdeurtjes nog mee zou eten, blijft het nu bij die paar boterhammen. Ik denk dat als ik nog iets vaker zou kunnen sporten, ik die momenten nog meer zou kunnen beperken.

6: Cadeautjes geven wordt een stuk makkelijker

Elkaar verrassen met extra credit op je pasje voor een drankje bij de gym, een zak nieuwe whey poeder of een fijne drinkfles. We hoeven nu niet meer zo na te denken. Zo kreeg ik gisteren een super gaaf zwart badpak voor na het trainen lekker te zwemmen. Daar ben ik zo blij mee!

7: Qualitytime! (Oh hoe haat ik dit woord..)

Ik vind het een vreselijk woord, maar ik moet toegeven: Qualitytime rocks! Onze tijd samen is nu gewoon anders. We doen veel meer. Minder op de bank of ergens wat eten, meer samen “DOEN”. Lekker wandelen met de kinderen en de hond op de hei. Het hele gezin naar de sportschool. Miya gaat dan lekker spelen een uurtje. Wij gaan trainen, en Keira duikt bijvoorbeeld op de loopband of de loopfiets. Daarna doen we vaak een kwartier samen op de Xfunctionn, dat is een workout op de mat van ongeveer een kwartier die ook kinderen kunnen doen. Dan halen we Miya weer op en gaan wij met zijn vieren lekker zwemmen. Gelukkig zit bij onze sportschool alles in 1. Wij zijn er als gezin echt hechter op geworden door regelmatig echt zo met elkaar bezig te zijn. De sleur is er helemaal uit.

8: Het goede voorbeeld

Voorbeeld doet volgen. We weten het, maar niet altijd geef je het juiste voorbeeld. Ik hoop dat wij nu met een gezondere levenswijze, wij de kinderen een beter voorbeeld geven dan voorheen. Dat sporten lekker is en goed voor je. Dat niet alleen zij hun groentes moeten eten, maar ook wij. Doordat wij minder snacken, doen zij het automatisch ook veel minder. Mijn man rookt ook niet meer. En het was erg moeilijk om uit te leggen dat roken zo slecht voor je is, als papa er weer (wel buiten) 1 opsteekt.

 

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

10 thoughts on “8 Redenen waarom het leuk is om te sporten met je partner

  1. Wat super leuk om te lezen mijn man en ik zijn ook begonnen vorige week.. Wij kwamen terug van vakantie en wisten dat dat hét moment was om te beginnen. Heerlijk is het! Wat een energie krijg je ervan. Echt een goed besluit geweest.

    Groetjes Jeanine

  2. lijkt mij echt fijn om met een partner te sporten. Dan ben je inderdaad meer gemotiveerd. Leuk dat bij jullie de sleur er uit is.

  3. Ik sport zelf ook liever met m’n vriend dan zonder. Zonder heb ik ten eerste al moeite om eraan te beginnen. Ik heb iemand nodig die me uit m’n zetel trekt en me aan het werk zet. Na elke training lopen we ook allebei nog aan 100´% voor zo’n 10 minuten en dan is het fijn iemand te hebben die samen met jou aftelt. Ik ga helemaal met jou akkoord!

  4. Allereerst: Girl, wat zie je er goed uit! 🙂 Mijn man en ik hebben het er regelmatig over, aangezien we allebei moeten afvallen, maar tot nu toe blijft het bij praten. Ik zal em eens je artikel laten lezen.

  5. Lijkt mij ook echt super om samen naar de sportschool te kunnen gaan. Helaas is mijn vriend daar echt te lui voor ofzo haha. Hoe krijg ik hem overgehaald?

  6. Lijkt me heerlijk als de kinderen wat ouder zijn om samen naar de sportschool te gaan. Zijn allebei vrij fanatiek, dat motiveert onderling natuurlijk wel 🙂

  7. Vincent en ik hebben in het verleden vaak samen gesport … nu sinds 4 weken zijn we weer fanatiek aan het sporten samen, staan we 3 tot 4 keer per week samen in de sportschool en wat helpt het dat Vincent ook gewoon met mij mee eet, vooral ‘s avonds! Overdag hebben we onze eigen eetpatronen…. En wat je zegt…. Vin weet dat ik heel sterk ben, dus ik wil zo dicht mogelijk bij hem in de buurt komen met het aantal kilo’s wat ik weg druk/duw… al lukt dat niet altijd haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang