Hoe ik met sportvasten 4 kilo ben afgevallen in 10 dagen

Oh het klinkt waarschijnlijk een stuk aantrekkelijker dan het is: 4 kilo afvallen in 10 dagen? Maar sportvasten is pittig!

Wat is sportvasten

Sportvasten is een wetenschappelijk bewezen effectieve trainingsmethode. Met Sportvasten train je je lichaam om binnen 10 dagen te switchen van suiker- naar vetverbranding. Door de switch kan je lichaam op korte termijn profiteren van alle voordelen van vetverbranding. In totaal hebben 30.000 Sportvasters deze trainingsmethode omarmd, hun gemiddelde resultaten waren als volgt:

 • Gemiddeld 2 tot 6 kilo gewichtsverlies
 • Meer energie & een fitter gevoel
 • Verbeterde sportresultaten
 • Gemiddeld 3 tot 7 centimeter minder buikomvang

Het komt een beetje neer op 3 dagen steeds minder eten volgens recept van Fittergy. De derde dag drink je eigenlijk alleen nog maar sapjes. Dag 4/5/6 drink je alleen een paar sapjes en het speciale drankje, met de speciale supplementen. Dag 7/8/9/10 bouw je weer je op.

Elke dag neem je de supplementen, het drankje en zo veel water en thee als je wilt. Je moet er ook elke dag 30 minuten bij sporten (cardio). Gelukkig heb je heel veel steun aan een goede coach die aan het programma verbonden is.

BeautyPlus 20181114111604256 save Hoe ik met sportvasten 4 kilo ben afgevallen in 10 dagen
Het eerste ontbijt van de 10 dagen. De opbouw dagen had ik heerlijk fruit van de Juice Junkies lekker los gegeten of maakte er NiceCream van. Yummie! Lees hier mijn blog van een tijdje geleden over Juice Junkies. Ik ben echt fan! 

Waarom sportvasten?

Ik wilde mee doen met sportvasten omdat ik al ruim een jaar een beetje vast ben gelopen. Het afvallen lukt niet, ben heel veel ziek, en zit gewoon niet lekker in mijn vel. Het sportvasten klonk mij prima in de oren omdat ik al een tijdje een detox wil doen. Mijn lichaam even rust wil geven, en van de dwang om te eten af wilde. Sporten doe ik regelmatig, dus dat hoefde geen probleem te zijn.

Hoe het sportvasten mislukte

Bij mij ging dit hele dieet dus fout. Nou eigenlijk, de eerste 2 dagen ging het fantastisch, en de derde dag had ik de switch van suiker verbranden naar vet verbranden al gemaakt. De kilo’s vlogen er van af, en ik voelde mij super. Dus tot zo ver geslaagd.

Het verplichte ontbijt viel mij erg zwaar. Maar ik eet al heel lang niet in de ochtend omdat mijn darmen daar gewoon niet goed op reageren. Ook geen sapje of iets. Daar was ik dus al snel heel misselijk van. Nou kreeg ik op dag 3 de ketose griep (komt vaker voor als je lichaam opeens anders gaat werken), kon ik de supplementen niet meer binnen houden. Dag 4 en dag 5 werd helemaal huilen, en zo zijn we al snel terug gegaan naar opbouwen. De gewone griep heeft mij echt keihard genekt. Ik ben zoals ik ben, gewoon lekker doorgegaan, waardoor ik nu een maand later nog ziek ben.

Het sporten viel mij overigens 100% mee. Die 30 minuten zit je natuurlijk al snel aan. Ik keek er dan ook echt naar uit. Helaas door de griep hield ik weer vocht vast en was ik uiteindelijk niets afgevallen. Dit is trouwens geen dieet om in een stressvolle periode te doen. Zorg wel dat je er echt ruimte en tijd voor hebt.
Wanneer het toch goed ging
Dankzij de goede steun van Patricia in City Spa Ede kon ik uiteindelijk toch verder. De lange gesprekken met haar, de appjes en hoe supportive zij is, dan wil je gewoon niet falen snap je?

Ik ben dus 2 weken later nog een kuur gaan doen. Deze was 3 dagen. Afbouw, vasten, en opbouw. Dit voelde fantastisch! Ik moest 1 dag 1.30 uur sporten en de andere 2 dagen 30 minuten. Pittig, maar het is mij wel gelukt. Ik heb de supplementen genomen en het speciale drankje, en ik had energie voor 10.

Het goede resultaat een maand later

Eerder gaf ik al aan, ik heb nog steeds griep. Volgens de dokter een combinatie van stress en de griep. Story of my life dus. Volgende week begin ik bij een psychologe voor PTSS. Daarbij plan ik wat vaker een yoga sessie in, en hopelijk helpt dat met mijn stress en continue ziek zijn.

Het fijne van het sportvasten vond ik dat alles zo strikt is, dat er geen ruimte is voor falen (tenzij je ziek word als ik). Je moet precies eten wat er op het lijstje staat, en ook daar is geen ruimte voor zelf bedachte ideeën als chocola is cacao en dus salade. Nee, je eet precies wat ze zeggen, op de tijd dat ze zeggen en alles staat vast. Het sporten is puur om af te vallen, en om de vetverbranding op gang te zetten. De kracht kun je na het sportvasten weer doen.

Ik ben dus uiteindelijk ruim 4kg afgevallen, en zo een 8cm om mijn middel. Ik weet zeker dat als het meteen goed was gegaan dit nog meer had kunnen zijn. Wie weet probeer ik het nog eens in het nieuwe jaar.

Ken jij het sportvasten? Heb je wel eens een detox gedaan waarbij je niet at?

Hoe ik met sportvasten 4 kilo ben afgevallen in 10 dagen Hoe ik met sportvasten 4 kilo ben afgevallen in 10 dagen

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

2 gedachten over “Hoe ik met sportvasten 4 kilo ben afgevallen in 10 dagen”

 1. Pingback: Hoe ik met sportvasten 4 kilo ben afgevallen in 10 dagen! - Fittergy Sportvasten

 2. Ik vind het heel knap van jou om in zo korte tijd veel af te vallen.
  Mij lukt het niet.
  Moet na mijn herseninfarct veel afvallen, maar ik vind het moeilijk.
  Ik doe dat nu via een dietiste, want zonder haar lukt het mij niet in mijn eentje.
  Sporten kan ik niet, dus dan is het ook moeilijker.
  Maar goed, ik hou vol.
  Fijne Feestdagen en een gezond en gelukkig 2019 gewenst.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven