Close
Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Zoals je nu wel zal weten ben ik altijd bezig om Keira aan het lezen te krijgen. Gelukkig is ze inmiddels een stuk enthousiaster over boeken, en zo las zij dus Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums. Echt een aanrader voor alle jonge nerds van Nederland.

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universumsHoe ver zou jij gaan om de wereld te veranderen?

Eigenlijk is dit een heel bizar moment om het boek te lezen. Mijn oma lag op sterven, en morgen is de begrafenis. Dan krijg je wel een beetje een mindfuck over waar ze zou zijn, wat er gebeurt nu? Is er een hemel?  De hel? Gaan we naar een andere planeet? Of gebeurt er helemaal niets?

De geleerden en professors, de spirituelen en de doemdenkers, allemaal zijn zij op zoek naar het antwoord. Maar ja, daar kom je uiteindelijk alleen echt achter als het eenmaal zo ver is. Bizar om daar over na te denken.

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universumsStein Knap en het mysterie van de parallelle universums

De vader van Stein is een wetenschapper en die verteld Stein dat zijn moeder nog leeft in een parallel universum. Kind logica is natuurlijk om alles te doen om de moeder dan terug te vinden.

Het is een mooi verhaal, wat natuurlijk draait om de liefde voor een ouder. Hoe ga je om met zo een groot verlies. En natuurlijk hoe krijg je haar terug. Het verhaal gaat leuk in op kwantumfysica en kwantummechanica. Op een manier dat het begrijpelijk is voor kinderen. Na het lezen van het boek voel je jezelf best slim. Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Kwantumfysica

Kwantumfysica heb ik altijd heel erg interessant gevonden. De kracht van het bewustzijn. Ooit een keer The Secret gelezen die daar helemaal om draait. Daarna de film “What the bleep do we know (down the rabbithole)”zeker 20x gezien. Ik kan even geen goede versie vinden op YouTube, maar het is zeker een aanrader! Het gaat erom hoe je bepaalde situaties in je leven helemaal kunt veranderen, simpelweg door anders te reageren, of anders te denken. Het klinkt een beetje vaag maar ik hou mij daar veel mee bezig.

Ik vond Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums dus echt een leuk boek om te lezen. Je denkt wat verder, en je kunt er lekker helemaal in verliezen. En dat voor een kinderboek. Keira is er ook in begonnen, en misschien helpt het haar wel een beetje bij de verwerking en rouwen. Of ze pakt een doos en een banaan en mijn laptop.. je weet het nooit. Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Een kleine samenvatting van Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Wanneer de moeder van Albie sterft, vraagt hij zich af waar ze is gebleven. Zijn ouders, beiden wetenschapper, hebben normaal gesproken een antwoord op al zijn vragen. Wanneer hij zijn vader vraagt waar zijn moeder is, mompelt die iets over kwantumfysica en parallelle universums waar zijn moeder nog steeds in leven is.
Dus pakt Albie een kartonnen doos, de computer van zijn moeder en een rottende banaan en begint aan zijn reis door tijd en ruimte in de hoop zijn moeder te vinden…

Aanrader!

Wat vind jij van de kracht van de gedachte?

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums
Shirtje is van Primark, de bril van Specsavers en de oorbellen van Lucardi. Het boek kun je kopen bij bol.com

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

10 thoughts on “Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

  1. Klinkt als een heel erg leuk verhaal. Hou zelf totaal niet van lezen. Maar wat een leuke foto’s

  2. Zowel voor ouder als voor kind een mooi boek. Het is goed dat jonge kinderen hier meer van bewust worden. Sterkte morgen bij de begrafenis.

  3. Wat een mooi verhaal! Lijkt me zowel voor mijzelf als voor mijn 12-jarige zoon leuk om te lezen. Nu alleen nog proberen hem achter de PS4 weg te krijgen….

  4. Het boek zou mij ook niet zomaar in het oog zijn gesprongen in de boekhandel. Maar ik moet zeggen dat ik het verhaal wel erg mooi vind. Superleuke foto’s zeg!!

  5. Awhh wat een super leuke foto’s!! Dit boek zou ik zelf nooit gekocht hebben, maar na het lezen van je artikel ben ik wel erg nieuwsgierig geworden. Nu nog tijd vinden om te lezen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang