Close
Neem dit mee op vakantie in je koffer

Vakantieplannen? Stop dit in ieder geval in je koffer

Ga je binnenkort op vakantie? Daar hoort het inpakken van je koffer natuurlijk bij. Neem alle benodigdheden mee, van kleding tot opladers. In dit artikel delen we belangrijke items om in je koffer te stoppen: of je nu op stedentrip gaat of naar de camping rijdt.

Pyjama

Een pyjama is altijd welkom, ook op vakantie. Of je thuis nu wel of niet (dagelijks) met een pyjama slaapt, op vakantie is het juist een uitkomst. Het kan immers zomaar zo zijn dat je onverwacht moet opstaan en dan wil je wel iets aan hebben. Stel je op de camping bijvoorbeeld voor dat je eruit moet om naar het toilet te gaan. Of misschien slaap je wel in een hotel en wil je de deur openen voor de roomservice. Ook als je gewoon even gaat loungen is dat heerlijk om te doen in een pyjama dames. Zo is een pyjama dus eigenlijk een allround kledingstuk tijdens een reis en mag niet missen in je koffer.

Dagelijkse kleding

Na het rusten verruil je je pyjama natuurlijk voor je dagelijkse kleding. Zorg dat al je kleding comfortabel zit! Dat begint bij je ondergoed. Neem zachte bh’s en onderbroeken mee, die mooi aansluiten. Je kunt specifiek ondergoed meenemen, die past bij je kleding. Denk aan een T-shirt bh om onder een strakke top te dragen. Heb je een top of jurk met verlaagde schouders mee? Het is mooi om daaronder een strapless bh te dragen. Verder wil je dat je kleding goed zit. Neem verschillende items mee, van een leuk jurkje voor een diner tot een praktische broek voor een wandeling. Stem de kleding af op het weer. Gaat het mogelijk regenen? Dan is een regenjas zeker welkom. Maar als er stralend weer is voorspeld, neem je natuurlijk je meest zomerse items mee.

Schoenen in je koffer

Grote kans dat je veel wandelt tijdens de vakantie. Neem daarom comfortabele schoenen mee. Het liefst twee paar, als dit in je koffer of tas past. Zo is het lekker om slippers of sandalen mee te brengen, die je snel even aantrekt en die luchtig zijn. Maar ook dichte schoenen zijn welkom, zoals goede sneakers. Zorg met name dat je urenlang rond kunt lopen op de schoenen die je meebrengt – of je nu een actieve wandeling maakt of door een stadje gaat slenteren.

Vakantieplannen-Stop dit in ieder geval in je koffer

Reisdocumenten in de handbagage

Uiteraard is het van groot belang om je reisdocumenten mee te nemen naar de plek van bestemming. Denk in ieder geval aan je ID-kaart of paspoort. Verdere belangrijke documenten zijn vliegtickets of tickets van een ander vervoersmiddel. Reis je met de auto? Breng dan juist de autopapieren mee, van kentekenbewijs tot verzekeringspapieren.

Apparaten en opladers

Verschillende apparaten komen van pas op reis. Denk allereerst aan je telefoon. Misschien wil je ook een laptop meebrengen, maar let wel: het is natuurlijk wel heel vervelend om je laptop kwijt te raken op vakantie. En dat risico loop je altijd. Denk hier dus goed over na. Verder is het leuk om de reis goed vast te leggen, met een camera. Hoewel je natuurlijk ook kunt fotograferen en filmen met je telefoon, leg je de reis toch wel op een hoogwaardigere manier vast met een goede camera. Vergeet de oplader voor de apparaten niet!

Vermaak

Tijdens een reis kun je je soms ineens best vervelen. Bijvoorbeeld als je moet wachten op een trein of vliegtuig. Zorg dat je vermaak bij je hebt, zoals een boek of tijdschrift. Of neem een koptelefoon mee, zodat je muziek of podcasts kunt luisteren. Het komt altijd van pas. Verder kun je nog denken aan een bordspelletje of een kaartspel. Het past er vast nog wel ergens bij in je tas.

Er zijn genoeg spullen om aan te denken als je gaat reizen. Met name kleding is van belang, maar denk ook aan extra’s zoals een boek ter vermaak. Zo heb je alles bij de hand.

lees ook Een soloreis naar Suriname doe je met deze tips

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang