Hoe jij jezelf in beeld krijgt in je stories op Instagram

Stories op Instagram

Stories op Instagram; ik blijf het lastig vinden. Kan ik in het dagelijks leven mijn mond niet houden, bij stories op Instagram klap ik dicht. Gelukkig heb ik een fantastisch netwerk en kan ik dus deze geweldige tips voor stories op Instagram met jou delen.

Mamagisch; stories op Instagram doe je zo!

Toen ik zo’n 2,5 jaar geleden mijn Instagramaccount voor Mamagisch begon, postte ik vooral foto’s van dingen die ik had gekocht, in de winkel had gezien of eten dat ik had klaargemaakt. Het duurde bijna 2 maanden voordat ik überhaupt mijn eigen gezicht liet zien. Ook in de maanden daarna bleef het vooral bij kiekjes van dingen die ik meemaakte en kwam ik vooral niet zelf in beeld. Hoe ik er dan toch toe gekomen ben om dagelijks foto’s en filmpjes in mijn stories te laten zien? Er was eens..

 

Een moeder die dacht dat er niemand op haar zat te wachten

Je zal het misschien niet geloven, maar de eerste keer dat ik pratend in beeld kwam was mijn account al zeker een half jaar oud. Ik vertelde over dat ik een avondje alleen thuis was. Ik keek vooral naar mezelf en niet in de camera en eerlijk gezegd vond ik het retespannend. Want wie zit er nou op mijn geklets te wachten? Nou, blijkbaar toch wel wat mensen, want mijn account groeit met de dag en mijn stories worden enorm goed bekeken.

 

Open en eerlijk is herkenbaar

Naarmate ik vaker een kort filmpje van mezelf plaatste, kreeg ik ook steeds meer leuke reacties. Blijkbaar herkennen andere moeders zich in mij en mijn struggles binnen het moederschap. Omdat ik graag eerlijk en open wil zijn is juist een filmpje de beste manier om mijn verhaal te doen. Waarmee anderen mijn lichaamstaal en tone-of-voice goed meekrijgen. En hoewel ik in eerste instantie nooit had verwacht dat ik het zo leuk zou gaan vinden, ga ik nu zelfs regelmatig live op Instagram om gewoon lekker tegen mijn schermpje aan te kletsen. Het leuke hiervan is dat je gelijk kan zien wie er meekijkt en je dus ook gericht een ‘gesprekje’ kunt aangaan.

 

Hoe start je met stories opnemen?

Zou jij ook wel wat vaker in beeld willen komen bij de stories op Instagram maar vind je het toch een beetje spannend om de stap te zetten? Ik geef je een paar tips die mij enorm goed geholpen hebben!

 

Tip 1: Het hoeft niet perfect

Laten we eerst het feit even loslaten dat alles perfect zou moeten zijn. Het leven is niet perfect en jouw stories of vlog hoeft dat ook niet te zijn. Een stukje menselijkheid is namelijk wat je kijkers graag zien. Hier herkennen zij zich juist in. In het begin ben je misschien onzeker en neem je je verhaal 10 keer opnieuw op maar als je het een beetje in de vingers hebt, zul je zien dat je gewoon een one-taker doet. Prima is perfect genoeg!

 

Tip 2: Praat alsof je het tegen een vriendin hebt

Een story of een vlog is eigenlijk niets meer en niets minder dan een verslag van wat je aan het doen bent, of wat je hebt meegemaakt. Vertel je verhaal dan ook alsof je het aan een vriendin vertelt. Zo vertel je op een ontspannen manier en heeft je kijker het idee alsof hij of zij direct wordt aangesproken.

 

Tip 3: Heb een beetje schijt!

Bij het opnemen van stories op Instagram of een vlog is het allerbelangrijkste eigenlijk dan je gewoon een beetje schijt hebt. Lekker belangrijk dat jij midden op straat tegen je telefoon of camera staat te kletsen. Het is niet alsof je de enige bent die dat doet. Gooi al die belemmerende gedachten overboord en neem gewoon jouw verhaal op. Jij vindt het leuk om te doen en je doet dit voor jezelf. Dus waarom zou je je ook maar een moment druk maken over wat een ander denkt? Begin eerst eens met filmen in je eigen huis of tuin. Daarna maak je de stap om ook buitenshuis aan de slag te gaan.

 

Je zult zien dat als je eenmaal bent begonnen met het posten van videocontent, je er steeds gemakkelijker mee om zult gaan. Het is een kwestie van de eerste stap over de drempel zetten maar als je eenmaal binnen bent, ga je nooit meer weg. Of nou ja, het kan natuurlijk ook zijn dat dat hele videogebeuren gewoon niets voor jou is. En dat mag ook. Niemand die jou dwingt om op beeld te verschijnen. En dat is het mooie aan dit alles. Doe dingen waar je je goed bij voelt, durf af en toe je grenzen op te zoeken en evalueer voor jezelf of die dingen werken of niet.

 

Vind je het leuk om mijn stories eens te bekijken, dan kan dat op instagram.com/mamagisch en stuur me gerust een DM als jij persoonlijk wat tips wilt krijgen om je stories nog leuker te maken!

Met dank aan: Mamamagisch.nl


Lees ook:

 

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like