Close
fit curvy lichaam met deze tips

Zo een strak curvy lichaam krijg je zo!

Hoewel het vroeger de norm was voor modellen dat zij zo mager mogelijk zouden zijn en zo dus ook zonder enige rondingen, is dit tegenwoordig gelukkig niet meer het geval. Steeds meer mensen realiseren hoe mooi het juist is om een strak curvy lichaam te hebben. Voor veel vrouwen die nog niet zoveel rondingen hebben, is het dan ook het doel om een curvy lichaam te krijgen, maar hoe doe je dit precies?

Eet je weg naar een strak curvy lichaam

De juiste voeding is echt ontzettend belangrijk als jij een bepaald lichaam wilt krijgen! Een van de grootste en mooie voordelen van een curvy lichaam zijn natuurlijk de billen, maar het kan af en toe lastig zijn om deze te laten groeien met het sporten. Daarom is het zo belangrijk dat je voldoende en goed eet. Je kan hiervoor het beste spiermassa kweken in je billen en deze goed onderhouden met je voeding. 

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die je kunnen helpen om gezond aan te komen, zoals eieren bijvoorbeeld.  Er zitten namelijk veel eiwitten hierin en deze bevorderen de opbouw van spiermassa, net als kip. Een eiwitshake is hiervoor ook een heel goed alternatief. Op deze manier kan je namelijk makkelijk en snel voldoende eiwitten binnenkrijgen. Let er wel op dat eiwitshakes altijd een aanvulling op je voeding moeten zijn en nooit een vervanging hiervan, want het is niet de bedoeling om juist minder te gaan eten. Andere goede voedingsmiddelen voor het vergroten van je billen zijn spinazie, broccoli, noten, haver en avocado’s.Laat vooral in de overgang de koolhydraten niet staan, wij hebben dit echt nodig voor energie!

Eet meer en niet minder!

De meeste vrouwen krijgen pas meer rondingen wanneer ze wat zijn aangekomen in gewicht. Vaak komt dit door de puberteit of vormen van anticonceptie, zoals bijvoorbeeld de pil, maar dit kan ook komen doordat je bent aangekomen in gewicht. Wees daarom ook niet bang om eens iets meer te eten.

Ik zeg ook niet dat je nu iedere dag 3 cheeseburgers van Macdonalds moet gaan eten, want het is juist heel belangrijk dat je gezond blijft eten. Eet gewoon iets meer hiervan, zoals bijvoorbeeld wat meer groenten bij een maaltijd of een ontbijt dat goed vult en waar je veel energie (ook voor tijdens het sporten) uit kunt halen.

tips voor een strak curvy lichaam

Train je billen en benen

Als je graag een mooi, strak curvy lichaam wilt creëren, moet je natuurlijk ook je benen en billen trainen. Op deze manier bouw je hier namelijk spiermassa op en krijg je mooie rondingen. Een aantal populaire oefeningen in de sportschool hiervoor zijn de leg press en de hip thrust bijvoorbeeld.

Als je liever niet naar de sportschool gaat, kan je echter ook nog steeds prima je benen en billen trainen. Je kan namelijk gewoon thuis squatten met je lichaamsgewicht en een oefening genaamd ‘glute bridge’ doen. Ook zijn lunges een uitstekende oefening voor het trainen van je benen en billen. Het fijne is dat je lekker aan het sporten bent en zo het hele lichaam gezond houd.

Doe aan krachttraining

Hoewel deze mythe steeds minder voorkomt, denken veel vrouwen toch nog steeds dat ze ‘bulky’ worden van een beetje krachttraining en dat ze er dan uit komen te zien als een of andere hulk. Hoewel sommige mensen graag zouden willen dat het groeien van spieren zo makkelijk ging, hoef je hier echt niet bang voor te zijn.

In tegendeel zelfs. Er zijn heel veel voordelen aan krachttraining, zoals natuurlijk het sterker worden en het helpt om af te vallen, aangezien je lichaam zo meer calorieën verbrandt. Met krachttraining bouw je letterlijk een strak curvy lichaam.

Krachttraining helpt echter ook om je lichaam wat meer vorm te geven op de juiste plaatsen. Hierbij zal je er niet breed uitzien, maar juist mooi gevormd. Nog een voordeel is natuurlijk dat je met wat sterkere spieren je lichaam beter draagt, dus minder kans op complicaties. Als laatste; en misschien voor vrouwen in de overgang wel het belangrijkste… Je behoud strakkere spieren waardoor je minder kans hebt op blessures die veel voorkomen op een oudere leeftijd. Je blijft langer goed mobiel. Maar ook je hersenen blijven een stuk fitter, je reguleert je hormonen een stuk beter. Aanrader dus!


About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang