Close
C1D32558 E4DE 499B 819F D227D103D843 Stralend en verzorgd met grijs haar doe je zo!

Stralend en verzorgd met grijs haar doe je zo!

Tegenwoordig lijkt het een trend te zijn onder de jongeren om hun haar grijs te verven. Bij ouderen wordt grijs haar altijd zoveel mogelijk vermeden, omdat iedereen van mening is dat dit niet mooi zou zijn.

De meeste vrouwen beginnen dan ook fanatiek hun haar te verven wanneer grijze lokken beginnen te verschijnen. Helemaal niet nodig!  Probeer het juist eens uit te laten groeien. In de eerste plaats is dit veel beter voor je haar, want er zitten veel chemicaliën in haarverf die juist schade toebrengen aan je mooie lokken. Daarnaast kan het er juist heel mooi uitzien wanneer je grijs haar laat uitgroeien of je haar zelfs gewoon grijs verft!

Grey hair, don’t care

Het is te gek voor woorden dat mannen die grijs worden vooral sexy en mannelijk genoemd worden. Maar vrouwen laten zichzelf gaan, maakt het oud en is het eigenlijk not done.

Gelukkig zijn de vrouwen nu opgestaan en laten we massaal zien dat oud en grijs niet staat voor verlept en vergane glorie. Wat is toch die drang om alles wat oud is te verjongen en te vernieuwen?

Hieronder staan een aantal tips waarmee jij ook kunt zorgen voor een prachtig uiterlijk met grijs haar!

Verzorging

Wat veel mensen zeggen is dat als je grijs wordt en dan ook nog van de Botox afblijft, is dat je jezelf laat gaan. Grote onzin natuurlijk! Douglas vol met crèmes en make-up is er niet voor de onverzorgde vrouw maar juist om keuzes te bieden om jezelf te verzorgen en mooi te voelen.

Voor een mooie glanzende huid is een goede verzorging belangrijk. Denk aan gezicht massages met olie (gewoon zelf voor de spiegel is prima!), af en toe een vitamine C serum en een passende crème. Lekker in slaap vallen met een nachtmasker vind ik zelf ook heerlijk!

Iets meer wenkbrauwen..

In de jaren 90 gingen we natuurlijk allemaal voor geplukte wenkbrauwen en ik ken er weinig die daar geen spijt van hebben.

Probeer daarom je wenkbrauwen eens wat bij te tekenen. Door dit contrast krijgt je gezicht meer uitdrukking en ziet het er prachtig uit! Let op dat je niet te donker gaat want dat maakt al snel hard. Ga ook niet te groot zeg maar, tenzij het van jezelf is, anders zijn het net 2 rupsen op je voorhoofd.

Pas je make-up aan

Bij grijze haren en helemaal bij wat rimpels is het zaak om je make-up routine misschien wat aan te passen. Harde lijntjes en donkere kleuren zijn vaak net wat minder passend. Ook is de crème variant van make up vaak met een betere optie omdat poeder in de lijnen blijft hangen.
Zelf combineer ik foundation of concealer met wat moisturizer zodat het er minder op ligt en wat zachter lijkt. Ook heb ik vooral matte make-up ingeruild voor wat meer glans. Met een cream blush en een bronzer stick kom je al heel ver. Houdt het subtiel; less is more

Tips voor een glanzende huid!

Zorg voor glans in het grijze haar

Wanneer grijs haar niet goed verzorgd wordt, kan het al snel grauw en dof uitzien. Verzorg je haar dus altijd goed en zorg er hierbij al helemaal voor dat je haar een mooie glans heeft. Door je haar ook glans te geven, ziet het er een stuk frisser en verzorgder uit. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een glansbehandeling vragen bij de kapper, maar er zijn ook voldoende producten die je thuis kunt gebruiken, zoals een haarglansspray of specifieke conditioner.

Onze tips voor glanzend en stevig haar!

 

Kies de juiste kleuren

Hoewel grijs haar er prachtig uitziet, staan niet alle kleuren er even mooi bij. Vermijd bijvoorbeeld het dragen van beige kleding, want hierdoor zie je er al snel bleek uit met het grijze haar.

Als je er graag elegant uit wilt zien, is het een goed idee om kleding te dragen die dezelfde tonen heeft als je grijze haar. Denk aan grijs, blauw, zilver of bijvoorbeeld lila.

Ook kan je prima felle, warme kleuren dragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kersenrood, roze of oranje. Op deze manier val je ook nog eens op met je prachtige look!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Stralend en verzorgd met grijs haar doe je zo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang