Laten we het nieuwe Sinterklaas seizoen lekker gezellig beginnen, met een winactie van een nieuwe Sinterklaas film: De club van Sinterklaas en de verdwenen schoentjes. Ook geef ik voor 1 keer mijn mening over de veel te lange discussie.

Sint paard kasteelSinterklaas & Piet

Sinterklaas is al sinds ik mij kan herinneren mijn favoriete feestdag(samen met Halloween). Ik vond ze geweldig zwarte Piet en Sinterklaas, alhoewel ik de Sint altijd heel eng vond. Zo een oude man die maar kindjes op zijn schoot wil, en dat gedreig met de roe en zak. Bizar.
Nou woonde ik gewoon in een straat in Amsterdam, waar niemand een open haard had. Dat hele verhaal over “zwart van de roet” werd dan ook ernstig in twijfel getrokken. “Als schutkleur” vertelde mijn juf toen, zodat we ze niet zien in de nacht. Maar waarom is de Sint dan in zo een felle rode jas? Je snapt de verwarring van mij en alle kindjes in de klas.

MoepiesDaarom gaat de hele discussie dat zwarte Piet traditie is, volledig aan mij voorbij. Er zijn zoveel tradities en oude gewoontes die van mij absoluut niet terug hoeven te komen of te blijven. Wat dacht je van het enige recht voor een vrouw is het aanrecht? Of trouwen met een familielid? Of vrouwen verbranden? Mijn dochter ziet de Pieten liever roze dan zwart, want is veel gezelliger. Dus als zij er niet mee zit, waarom moet ik dan perse vast houden aan dat Pieten zwart moeten blijven? Dingen vernieuwen, tijden veranderen, tradities veranderen gezellig mee. Dus van mij mogen ze zwart, wit, blauw, roze of regenboog zijn, als het maar gewoon gezellig blijft 🙂

De film!

Voor wie Sinterklaas gewoon gaat om de gezellige feestdag waarin we samen een heerlijke avond delen, waarin we ons verheugen op die blije snoetjes in de ochtend, of het ijverige zingen in de avond. Waarin je pepernoten door het hele huis gooit, en lekker mee schreeuwt als de boot op 10 plekken tegelijk aankomt in Nederland. Voor die mensen is deze winactie.

Wat dacht je van 2×2 kaarten voor de film: De Sinterklaas club en de verdwenen schoentjes? De herfstvakantie komt er aan, dan kun je mooi gaan!

Kornee KwastenbroekWaar gaat de film over?

Sinterklaas en de Clubpieten hebben een lekker druk jaar: nog nooit werden er zoveel schoentjes gezet! Maar slechterik Kornee (Tom Audenaert) wil het Sinterklaasfeest verpesten. Door een foutje kreeg hij vroeger nooit een cadeautje van Sinterklaas. Om wraak te nemen heeft hij Moepies gemaakt, een nieuw soort speelgoedknuffel. De grappige Moepies moeten van Kornee de cadeautjes uit de schoentjes van de kinderen stelen. Als op een ochtend niet alleen de cadeautjes maar ook alle schoentjes weg zijn krijgen de Pieten de schuld. Sinterklaas snapt er niks van. Zal het op tijd goedkomen?
Website:        
Facebook:       www.facebook.com/DeClubvanSinterklaas

Hoe doe je mee?

Reageer hieronder waarom jij wilt winnen, en voor deze keer, hoe meer je deelt, hoe meer kans je maakt(wel mij taggen, anders weet ik het niet natuurlijk..)! De winnaar krijgt binnen een week bericht, dus dat is al heel snel!!

Nog meer kans? Kijk dan op Meisje Eigenwijsje! 

Succes!!

GESLOTEN

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  
Spread the love