Close
Taboes op het Vrouwelijk Lichaam Waarom Zijn Ze Er Nog Steeds

Taboes op het Vrouwelijk Lichaam: Waarom Zijn Ze Er Nog Steeds?

Er is nog steeds veel druk op vrouwen om er op een bepaalde manier uit te zien en zich op een bepaalde manier te gedragen. Dit komt voornamelijk voort uit de mannelijke cultuur waarin we leven, waarin mannen de norm bepalen en vrouwen vaak worden gezien als minderwaardig. Dit heeft geleid tot vele taboes op het vrouwelijk lichaam en de manier waarop vrouwen zich moeten gedragen.

Waarom Moet Een Vrouw Er Op Een Bepaalde Manier Uitzien?

Veel vrouwen voelen zich onder druk gezet om er op een bepaalde manier uit te zien, zoals slank, gladgeschoren en met perfecte borsten en billen. Deze normen worden vaak opgelegd door de media en de entertainment industrie. Het is triest om te zien dat vrouwen vaak worden beoordeeld op hun uiterlijk in plaats van op hun talenten en persoonlijkheid.

Taboes op het Vrouwelijk Lichaam Waarom Zijn Ze Er Nog Steeds

Wat Is Feminine?

Veel mensen hebben een bepaald beeld van wat ‘feminine’ betekent. Dit kan leiden tot stereotypering van vrouwen die niet passen in dit beeld. Feminine zijn kan worden geassocieerd met eigenschappen als zachtheid, tederheid en empathie. Maar vrouwen zijn veel meer dan alleen deze eigenschappen en het is belangrijk om vrouwen de vrijheid te geven om te zijn wie ze willen zijn.

Taboes op het Vrouwelijk Lichaam

Er zijn veel taboes op het vrouwelijk lichaam. Een daarvan is menstruatie. Veel vrouwen schamen zich hiervoor en vinden het moeilijk om erover te praten. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat menstruatie in onze cultuur vaak als iets vies wordt beschouwd. Het is belangrijk om vrouwen te leren dat menstruatie een natuurlijk onderdeel is van het vrouwelijk lichaam en dat er niets mis mee is.

Een ander taboe is borstvoeding geven in het openbaar. Veel vrouwen worden beoordeeld en zelfs gestigmatiseerd voor het voeden van hun baby’s in het openbaar. Dit is absurd, want het voeden van een baby is een natuurlijk proces en zou geen schaamte of stigmatisering moeten oproepen.

Er zijn nog steeds veel taboes op het vrouwelijk lichaam en de manier waarop vrouwen zich moeten gedragen. Het is belangrijk om vrouwen de vrijheid te geven om te zijn wie ze willen zijn en zich op hun eigen manier te uiten. Laten we streven naar een wereld waarin vrouwen niet langer worden beoordeeld op hun uiterlijk en waarin taboes op het vrouwelijk lichaam niet langer bestaan.

Lees ook: Vrouwen aan de top of ongelijk betaald?

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang