Close

Tag: De gelukkige huisvrouw

Ik hoor mijn man al lachen als hij dit straks leest. Ik en de gelukkige huisvrouw? Juist ja, ik ben de super ongelukkige huisvrouw, ik haat het huishouden, maar haat een vies huis nog meer. Deze tag is mij dus op het lijf geschreven.

De gelukkige huisvrouw

De tag is verzonnen door Linda van mamaliefde, ik vulde hem wel iets anders in. de gelukkige huisvrouw

1. WAT ZIJN JE DRIE LIKES IN HET HUISHOUDEN?

Hier moest ik eerst een uur om lachen. Want nee, ik vind niks leuk. Maar als ik echt wat moet verzinnen, dan ramen lappen omdat ik lekker met water kan spelen. Hetzelfde is eigenlijk ook voor de douche schoonmaken, die doe ik meteen als ik er toch onder sta. De derde? Die 3 minuten dat alles echt schoon en opgeruimd is, daar kan ik werkelijk van genieten. Mijn huis word elke dag wel goed schoongemaakt, het is zo jammer dat het echt maar 3 minuten duurt. Helaas ben ik geen vrouw die graag de hele dag achter anderen opruimt, en vind ik 1x per dag stofzuigen en dweilen meer dan genoeg. Ik heb meer te doen op een dag dan te stressen of mijn kinderen hun speelgoed wel netjes hebben opgeruimd, of dat de tafel vol ligt met papieren, of dat iemand de zandbak mee naar binnen heeft genomen.

2. EN NATUURLIJK DE DRIE DISLIKES IN HET HUISHOUDEN?

Ok, de allerergste klusjes dan maar:

  1. STOFZUIGEN/DWEILEN
  2. AFWAS
  3. WC
  4. Was vouwen
  5. Strijken (weiger ik)

3. HOE ZIET HET SCHEMATISCHE HUISHOUDROOSTER ER UIT? ZIT DIT IN JE HOOFD OF OOK OP PAPIER?

Wat zeg je nou? Schema? Een schema voor het huishouden? Nee, een echt rooster heb ik daar niet voor. Ik doe het meestal in de ochtend als de oudste naar school is en de kleinste lekker met mij mee rommelt. Daarna gaat zij slapen en ga ik aan het werk.

4. WELKE RUIMTE LEVERT JE DE MEESTE KOPZORGEN OP?

De woonkamer. Maar dat komt ook doordat er een afschuwelijk lelijke bank staat die van geen omslag leuk word door zijn achterlijke indeling. Wij moeten echt de woonkamer helemaal verbouwen. Het ziet er heel snel uit alsof het een zooitje is. Vreselijk vind ik dat.

5. HOE ZIET DE TAAKVERDELING ER UIT TUSSEN MAN, VROUW EN EVENTUEEL KINDEREN?

Keira ruimt haar kamer op, en alle speelgoed in de woonkamer, ook die van Miya. Verder doet ze wel eens het pad naar de voordeur vegen, of als ik bijvoorbeeld de was aan het vouwen ben, houd zij Miya even bezig met spelen. Miya brengt altijd de borden naar de keuken. Ik vind dat iedereen dat zelf moet doen, want er woont bij ons geen werkster, maar zij vind het leuk ze 1 voor 1 naar de keuken te brengen.
Man doet meestal de afwas en de kinderen wegbrengen. Ook zijn alle bedden zijn taak. Verder claimt hij dat hij niks dan, en om het te bewijzen doet hij het dan ook heel slecht. Soms word ik boos, meestal laat ik het gaan.

6. WELKE BIJDRAGE LEVEREN DE KINDEREN AAN HET HUISHOUDEN?

Dat is een beetje dezelfde vraag als hierboven. Ik heb super lieve behulpzame kinderen, ze helpen mij graag, dat is wel fijn.

7. WAT ZIJN JE FAVORIETE HUISHOUDELIJKE PRODUCTEN?

Op 1 met stip de billendoekjes, die gebruik ik echt overal voor. Even een vlekje hier, een stofje daar, eten oprapen dat gevallen is, een glas wat omvalt, make up, snotneuzen, stift op de muur/tafel/kasten.. en dus billen.
Op 2 is toch echt wel Vanish. Ik ben echt kleuren lui, en gooi licht bij licht en donker bij donker. De handdoeken, sokken, luiers en beddengoed gaan in de kookwas. Daar blijft het bij. Met Vanish word alles echt schoon, en wit blijft wit, zelfs met de ergste rode wijn vlek.

8. KRIJG JE WEL EENS HULP IN DE HUISHOUDING? ZOJA, VAN WIE EN WAARMEE?

Ik heb een hele super lieve vriendin die mij af en toe een handje helpt. Zij vind het leuk, en helpt mij graag zodat ik meer tijd heb om te werken. Ze komt ook vaak kleine Miya halen om lekker boodschapjes te doen. Die staat dan al met schoenen bij de deur. Vind ze reuze gezellig, en als mijn meisje blij is, dan zit mama ook een stuk relaxter.

Verder als mijn moeder langs komt dan moet er altijd wel iets opgeruimd, of schoongemaakt worden, anders gaat zij niet gelukkig naar huis. Dan voelt ze zich weer echt even nodig.

9. JE KRIJGT EEN TELEFOON, JE SCHOONMOEDER KONDIGT AAN DAT ZE IN DE BUURT IS EN EVEN EEN KOPJE KOFFIE KOMT DRINKEN. WAT DOE JIJ?

Mijn schoonmoeder weet beter dan spontaan voor mijn deur te staan. Maar ik ruim wel altijd even op als ze komt, snel een stofzuiger erover heen en klaar. Speelgoed ruim ik uit de weg zodat ze niet struikelt,

10. TOT SLOT: WAT IS JE ULTIEME TIP VOOR ANDERE HUISVROUWEN?

Meteen Vanish bij je was gooien. Je wit blijft wit, en geen gedoe met bakjes voor vlekken enzo. Ook doe ik wat druppels etherische olie op de verwarming en in het dweilwater. Zo ruikt het hele huis extra lekker.

Wat vond je van deze tag? Hoe gaan jullie om met het huishouden?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

7 thoughts on “Tag: De gelukkige huisvrouw

  1. Hahahha alsof ik het zelf heb geschreven!! Ik heb ook zo’n pestpokkehekel aan het huishouden. Leuke tag trouwens

  2. Soms denk ik echt dat wij zussen zijn, haha. Zo herkenbaar dit. En wat een geweldige foto bovenaan!

  3. Leuk dat je de tag weer uit het stof hebt gehaald. Billendoekjes zijn inderdaad ideaal, gebruik het overal voor.

  4. Hahahaga ik moet wel om je lachen. Ik heb namelijk ook een bloedhekel aan het huishouden! Oeps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang