T@gged! | De bloedstollende serie voor ouders met tieners

Tagged is eigenlijk niet alleen voor de ouders, ook de tieners zouden hem eigenlijk moeten zien. Gewoon om te kijken wat er gebeurt als je zo stront eigenwijs bent en nooit luistert naar advies van ouders. 

Tagged

Het lijkt op eerste gezicht echt zo een high school serie met een stel domme tieners. Maar het is verre van dat. Het gaat in deze serie om 3 meiden die in het verleden met elkaar gelinkt zijn en nu getagged worden in gewelddadige filmpjes. Dit lijkt nep, maar ze komen er al snel achter dat ze echt zijn.

In plaats van meteen om hulp te roepen gaan ze het als echte tieners zelf oplossen. Ze taggen elkaar, worden getagged en hun hele leven draait om de telefoon. Er vallen doden, gewonden en er gebeuren echt enge dingen en toch roept niemand om hulp. Begint het eerst met 1 persoon met een apenmasker die de video’s stuurt, later wordt het een complete zoo. Ze pakken mensen aan die vroeger gepest hebben of iets anders naars hebben gedaan.

Je ziet hoe die meiden lekker liggen te slapen en vervolgens word een video gestuurd waar je echt een close up ziet. Je weet dus dat er iemand in de kamer is geweest. En dat krijg je als je constant precies laat weten waar je bent.

Waarom het zo een aanrader is

Kijk net als bij 13 Reasons Why kunnen mensen hier ook het verkeerde idee van krijgen. Maar ik vind toch dat het ook zo een serie is met een goede boodschap. Het hele tienerleven gaat verder dan wat wij zien. De serie is natuurlijk redelijk overdreven. Maar het taggen en het maar doen wat ze zelf willen is wel herkenbaar voor velen. Het pesten en gepest worden, de onzekerheid, en het altijd maar beschikbaar willen zijn. Je hoort zelfs hier hoe er wraak genomen wordt zoals laatst die jongen die met een geweer op school kwam, in Amerika gebeurt het bijna aan de lopende band. Ze taggen elkaar in berichten over wie zichzelf snijd en krast, of in berichten over eenzaamheid.

De serie laat zien hoe gevaarlijk het allemaal kan zijn. Hoe die tieners met hun gevoelens omgaan, en hoe hun online wereld is.

Weet jij ten alle tijden waar je tiener uithangt?

Ik dacht altijd van wel. Tot bijvoorbeeld gisteravond laat ze mij belde. Ze logeerde bij een vriendin en hier bij ons mag ze niet buiten als het donker. Ik heb haar dan gewoon liever thuis. tenzij er bijvoorbeeld bepaalde afspraken zijn. Nu is ze met haar vriendin dan toch weggegaan, ze zijn bedreigd door een zwerver en uiteindelijk is zelfs de politie erbij gekomen.

Ik ben dan dankbaar dat ze mij belt om het verhaal te vertellen, maar wat als het nou fout had gegaan? Dat ik niet weet dat ze buiten is, en lekker ga slapen. Terwijl zij ergens verkracht of in elkaar geramd wordt? Je moet ze vertrouwen, ik weet het. Maar het lijkt of ze veel meer vertrouwen op het goede verstand van hun vrienden en Instagram dan op de ouders.

Hoe ga jij om met de hele online wereld?
ps: Tagged is te zien op Videoland!Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like