Als je het gevoel hebt dat jij en/of kinderen te weinig groente en fruit eten, is het tijd om hier verandering in te brengen.

Voor jou en je baby is het van belang om gezond en gevarieerd te eten. Dit betekent dat je meer groente en fruit aan je dagelijkse leven moet toevoegen. Ik geef je handige tips om dit aan te pakken.  

Jij bent hun voorbeeld bij het groente en fruit eten


Als jij wilt dat je baby of kind meer groente en fruit eet, zul je zelf een goed voorbeeld moeten geven. Als ze zien dat mama en papa gek zijn op fruit en groente, dan zullen ze jullie onbewust nadoen. Baby’s zijn wat dat betreft echte papagaaien. Zij doen iedereen na. Dit is ook een mooie les voor jou. Weet je dat je meer groente moet eten, maar vind je dit niet zo lekker? Probeer het dan toch. Je wilt namelijk ook dat je baby eet. Soms moet dit dan maar met tegenzin. Op een gegeven moment raak je gewend aan de smaken en ga je het misschien zelfs lekker vinden.

 

Zelf groente- en fruithapjes maken


Als je zelf hapjes klaarmaakt, dan heb je zelf in handen hoe jij een bepaalde combinatie maakt. Is je baby gek op banaan maar minder op aardbei? Dan kun je ervoor kiezen om de smaak van de banaan in elk fruithapje te laten overheersen. Zo zal je baby het hapje sneller eten.  Probeer te experimenteren met smaken, zo zal je baby op een gegeven moment ook een eigen smaak ontwikkelen. Het is niet altijd even gemakkelijk om hapjes vers te maken, het is daarom ook geen probleem om de hapjes klaar te maken en daarna in te vriezen.

 

Gezonde snacks


Als je meer groente en fruit wilt eten, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je altijd iets gezonds bij de hand hebt. Voor jou en je kind. Als je dit namelijk niet hebt, dan grijp je al snel naar ongezonde dingen. En als jouw baby de smaken niet vaak aangeboden krijgt, dan zal hij of zij hier ook niet snel aan wennen. Maak fruit en groente ook aantrekkelijker voor je kind. Probeer er leuke vormpjes van te snijden of combineer kleuren op een leuke manier.

 

Hoe zorgen jullie ervoor dat de kinderen groente en fruit eten?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love