Technisch speelgoed voor meisjes

Typisch jongens of typisch meisjes speelgoed. Het bestaat nog. Poppen voor meiden, auto’s voor jongens. Lego is al lang niet meer alleen voor jongens, en ook Playmobil word steeds leuker voor de meisjes. Maar het echt technische speelgoed is nog niet zo ver.

Fischertechnik

Nog steeds overheersen de jongens op de technische scholen, en word ook het echt technische speelgoed gemaakt met jongens in gedachten. Toch vind je steeds meer meiden die ook architect willen worden en met technisch speelgoed willen spelen. Je vind meer vrouwen in hoge posities bij technische bedrijven.

Om het echt te stimuleren dat vrouwen ook heel goed kunnen zijn in techniek heeft het educatie programma van Fischertechnik een collectie van Fischertechniks Mini Bot gedoneerd aan de  NYC SPARX organization. NYC SPARX is een gratis programma in New York die meisjes van alle leeftijdtijden en niveaus helpen de wereld van science, technologie, ingenieurs, kunst en wiskunde te leren kennen.

De meiden leerden hun eigen robot bouwen, met verschillende functies. Hier waren ze zo enthousiast over, dat het al heel snel ook erg populair werd bij andere meiden. Ze kwamen erachter dat dingen bouwen echt heel erg leuk kan zijn, en wilden groter en meer. Missie geslaagd zou ik zeggen.

Technische meiden

Wist je dat ook hier in Nederland een groot tekort is aan meiden in de techniek? Dat er in de technische wereld een tekort is aan goed personeel? Best interessant dus om een meisje hier in te stimuleren. We weten allemaal hoe moeilijk het kan zijn voor een vrouw op de banenmarkt.

Met al die lelijke gebouwen, achterlijke bouw constructies en robots die nog net doen wat je eigenlijk wil, ben ik het helemaal eens met de technische wereld: vrouwen zijn nodig!

Om je meisje voor te bereiden, of met een ander soort speelgoed te laten spelen, dan zijn de mini bots van Fischertechnik echt een leuke en leerzame aanrader. Ze leren op een andere manier denken, en stappen buiten hun comfortzone. Ze leren spelenderwijs rekenen en vormen. Een echte cadeau tip!

Waar speelt jouw dochter mee?

lees ook: Technisch speelgoed voor meisjes; STEM; Science, Technology, Engineering en Mathematics

 

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven