Technisch speelgoed voor meisjes; STEM – Science, Technology, Engineering en Mathematics

Nu kennis en techniek steeds belangrijker worden in de samenleving is het extra belangrijk voor de opgroeiende generatie om al vroeg met wetenschap, techniek, bouwkunde en wiskunde kennis te maken. Technisch speelgoed voor meisjes speelt hier heel goed op in.

Technisch speelgoed voor meisjes is ontwikkeld vanuit de vraag van de arbeidsmarkt. Niet alleen jongens vinden dit speelgoed leuk. De speelgoedketen Intertoys ziet dat veel meisjes er ook in geïnteresseerd raken. Dit kan komen omdat er tegenwoordig veel STEM speelgoed op de markt is dat voor meisjes interessant is, met onderwerpen die meisjes aanspreken.

Wetenschap cool voor meisjes

Project Mc2 heeft een Parfum Maker op de markt gebracht. Zoals de naam al zegt, is dit speelgoed waarmee kinderen hun eigen parfum kunnen maken. Ze maken spelenderwijs kennis met de wereld van de scheikunde, doordat ze de ingrediënten moeten mengen in een bekerglas met een pomp en slangetjes. Door middel van een verhaaltje en barbiepop worden de kinderen enthousiast gemaakt voor wetenschap en aangemoedigd om het als cool te zien. Project Mc2 heeft ook andere producten in het assortiment, zoals een make-up maker, nagellak maker en muziek maker door middel van elektrisch circuit. Het richt zich ook op kunst. De Hatchimal is ook zo een leuk ding waar kinderen echt van leren.

stem5 Technisch speelgoed voor meisjes; STEM - Science, Technology, Engineering en Mathematics
Perfume maker

Elektrospel

Ravensburger komt met een spannende nieuwe lijn artikelen in de serie ScienceX, waaronder het Elektro huis. Kinderen kunnen elektriciteit aanleggen in het huis door middel van een geprogrammeerde printplaat, stroomgeleidende inkt, 3 LED’s, spiegelfolie, een fototransistor, een stroomkabel, batterijklem en een instructie. Meisjes die van poppen houden zullen twee vliegen in één klap slaan met dit elektro huis. Want nadat ze het elektro huis hebben gebouwd kunnen ze deze nog gebruiken om mee te spelen. Zo’n realistisch poppenhuis vinden ze nergens. Zo sluit het aan op de interesses van meisjes en kunnen ze lekker aan de slag met electrotechniek.

stem6 Technisch speelgoed voor meisjes; STEM - Science, Technology, Engineering en Mathematics
Lees hier het review over het Elektro huis!

Apps voor kinderen

Jewelbots vriendschapsarmbandjes zijn armbandjes die bedoeld zijn om meisjes te leren programmeren. Op een simpele manier kunnen kinderen ervoor zorgen dat de plastic bloemetjes op hun armbandjes oplichten wanneer hun vriendinnen in de buurt zijn. Dit door dit te programmeren in een app op hun smartphone. Als het meisje creatief is kan ze ook nog allerlei andere dingen programmeren. Zoals bijvoorbeeld dat de armband oplicht als haar huisdier wegloopt. De Jewelbots zijn verbonden door middel van Bluetooth. Jewelbots zijn niet te koop in Nederland, maar dat is vast een kwestie van tijd.

stem2 Technisch speelgoed voor meisjes; STEM - Science, Technology, Engineering en Mathematics
Het MagiBook

Digiboeken

Niet perse voor meisjes, maar wel leuk voor meisjes, zijn de digi books. Dit zijn boeken als bijvoorbeeld de tiptoi van Ravensburger of het MagiBook van Vtech. Het MagiBook heeft een magische pen die brengt de karakters in de boeken tot leven en activeert uitdagende spelletjes, liedjes, geluiden en muziek. Elk boek bevat 32 geïllustreerde bladzijden, 40+ activiteiten en 3.000+ interacties. Dat lees je goed: 3000 interacties. Voor een kind geeft dat een enorme uitdaging. Ze leren over dingen als het dagelijks leven, maar ook het begin van de wetenschap. Doordat ze niet duizenden pagina’s hoeven te lezen, maar met een pen er op kunnen klikken en zo informatie krijgen, wordt het toch een soort van spelletje. Een spel die uitdaagt om meer te willen weten.

Met een nieuwsgierig meisje als Miya wordt dit zeker weten veel gebruikt. Sterker nog, op de school waar ze heen gaat raden ze het zelfs aan om een digitaal boek te gebruiken. Dit vooral omdat zij op een proef uurtje gewoon meteen mee kon komen met de rest van de klas en wat ze aan het leren waren.

Zo heb je dus ook de tiptoi wereldatlas. Met tiptoi kunnen de kinderen op wereldreis. Ze leren over:

• de continenten en zeeën
• landen en hoofdsteden
• dieren en landschappen
• mensen, talen en culturen

In de tiptoi vind je levensechte geluiden, liedjes, verhalen en levensechte afbeeldingen. Ook deze informatie verkrijg je door het aan te klikken met de speciale pen. Keira heeft bijvoorbeeld de hele maand december topografie. De TipToi kan haar behoorlijk helpen op een hele leuke en speelse manier.

stem1 Technisch speelgoed voor meisjes; STEM - Science, Technology, Engineering en Mathematics
De tiptoi

Deze boeken stimuleren de hersenen net op een andere manier dan gewoon lezen, maar daagt wel uit tot meer lezen en meer weten.

Wij gaan beide deze week proberen, en ik kom er nog met een uitgebreid review op terug!

Wat vind jij van technisch speelgoed voor meisjes?

s.t.e.m tech toys Technisch speelgoed voor meisjes; STEM - Science, Technology, Engineering en Mathematics
S.T.E.M. Tech speelgoed voor meiden

S.T.E.M. Tech speelgoed voor meiden Technisch speelgoed voor meisjes; STEM - Science, Technology, Engineering en Mathematics

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

7 gedachten over “Technisch speelgoed voor meisjes; STEM – Science, Technology, Engineering en Mathematics”

  1. Oh, die parfummaker is echt supertof! Leuk idee voor mijn nichtje die 9 zal worden, die vind dat vast gaaf!

  2. Ik vind het leuk speelgoed! Alleen die parfumset vind ik dan wel weer erg rolbevestigend, omdat er meisjes op staan. Eigenlijk zou er dan ook een aftershave versie van moeten komen ; )

  3. Wat leuk dat je aandacht besteed aan techniek! Het is belangrijk om kinderen hier al vroeg enthousiast voor te maken!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven