2 Weken geen WhatsApp | over rust en afkicken

whatsapp

Wow, wie had dat ooit gedacht? Ik en geen WhatsApp. Man, ik zat vast aan mijn telefoon geplakt. Altijd meteen reageren. Maar toen het echt uit de hand liep, stopte ook mijn telefoon er mee. Toeval?

Geen telefoon, dus geen WhatsApp

Tja, dat is natuurlijk een gegeven. Geen telefoon dus geen WhatsApp. Ik dacht dat ik gek werd. Ik had de hele week al flinke discussies met iemand, en dat gaf al zo veel stress. De hele dag was ik online, met hyperventilatie en paniekaanvallen als gevolg.

Het moment dat mijn Sony Xperia het begaf, was ik eigenlijk opgelucht. Eindelijk rust. Mijn simkaart paste in geen van de andere telefoons thuis. Dus verplicht rust. Mijn werk kan ook gewoon via de laptop natuurlijk.  Instagram deed ik via de WiFi op een oude Samsung Galaxy van mijn man die er nog lag.

Is het afkicken geen telefoon?

Eigenlijk wel een beetje. Ik ben zo gewend om meteen mijn telefoon te checken als ik wakker wordt, en het is het laatste wat ik doe voor ik ga slapen. Wat grappig was is dat mijn zakenpartner het eigenlijk ook stiekem wel rustig vond dat ik niet op WhatsApp zit. We bespreken veel meer de zakelijke dingen, en appen niet om elke poep of scheet zeg maar. Al mis ik nu wel foto’s en video’s van klein Noé. Dat schatje kan ik geen genoeg van krijgen! 

Tip! Lees ook hoe Liesbeth een week zonder telefoon ging! 

Het enige nadeel is dat mijn dochter mij nu via Insta foto’s en video’s stuurt, en zo mij dan op de hoogte houd van alles. Zij vind appen dan toch even makkelijker. Ook mis ik mijn vriendinnen app. Ik denk serieus dat zij de enige reden zijn dat ik WhatsApp weer aanzet zodra ik mijn telefoon terug heb.

Je hebt toch vervanging??

Ja zeker. Ik heb een hele goede betrouwbare Samsung Galaxy als leentelefoon. Op de Samsung Galaxy kan natuurlijk ook WhatsApp. Maar dat heb ik niet gedaan. Ik genoot van de stilte. De rust. Ik ben minder paniekerig, nou kan het ook doordat ik niet elke dag die discussies heb natuurlijk.

Zodra ik weer WhatsApp heb, zorg ik toch dat het heel gelimiteerd gaat worden. Gewoon sowieso alles op stil. En dan maar een paar keer per dag bekijken. Werk kan heel goed via messenger hebben wij gemerkt, dus dat hoeft geen probleem te zijn. 

Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Heb je er last van?

whatsapp afkicken


Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like