Je leven vastleggen met je telefoon

selfie maken Je leven vastleggen met je telefoon

Ik kan me in een ver verleden herinneren dat we gebruik maakten van fotorolletjes of polaroids als we onze bijzondere momenten vast wilden leggen. Ik weet nog hoe we kauwden op mierzoete kauwgom terwijl we in het winkelcentrum de foto’s lieten ontwikkelen die we hadden gemaakt op het verjaardagsfeestje van een vriend. En hoe lang dat wachten duurde voordat de foto’s konden worden opgehaald.

En er bestonden toen nog geen filters voor je foto, maar wel voor je koffie. Dus als je de pech had om een dikke vette puist op je gezicht te hebben tijdens het uitblazen van die 16 kaarsjes, dan werd die ook mooi vereeuwigd, de realiteit zoals die was, opgeslagen in een fotoboek dat waarschijnlijk boven stof ligt te happen naast dat maatje 36 dat je nog steeds een keertje aan wilt kunnen trekken.

De telefoon als high-tech fotocamera

Tegenwoordig gaat het allemaal net even wat sneller, scherper, en extreem geavanceerd. De foto’s die we vandaag de dag met onze mobiele telefoon maken zijn haarscherp, meteen te bewerken en doen niet onder voor een professionele fotocamera. De ‘selfie’ staat vermeld in de Dikke van Dale en we doen alles voor de perfecte foto.

Zo maakten mijn dochter en haar beste vriendin er een sport van om de beste foto te maken, een regelrechte wedstrijd. De 1 maakte ze met een Samsung en de ander met Huawei. Een ware titanenstrijd was geboren. Als mijn dochter op zondagochtend in een boerderij-onesie haar ontbijt had gefotografeerd, dan kreeg zij diezelfde dag een foto terug waarop haar vriendin een verantwoord en gestyled vegan breakfast at, tussen de varkens op de kinderboerderij. Alles zo gedetailleerd mogelijk vereeuwigd, vaak met een filtertje voor the finishing touch. Geweldig.

Beter filmen dan Steven Spielberg

Niet alleen haarscherpe foto’s van puppy’s en puisten behoren tot de mogelijkheid van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S10 en de Huawei P30 bij KPN. Ook het filmen van het uitblazen van 16 kaarsjes op het frisfeestje van je puber gebeurt met prima beeldkwaliteit. Zelfs als de lampen uit gaan en er weinig licht is om te filmen dan zorgt de techniek dat de mobiel genoeg omgevingslicht pakt om dat filmpje te kunnen maken. Dus stiekem schuifelen en beugels matchen kan niet meer worden gecamoufleerd door de duisternis, jammer he?

We denken met melancholie terug aan de polaroids en de wegwerpcamera’s, maar geef toe, de techniek van nu is toch geweldig ? Je gaat mij niet vertellen dat jij nog nooit een selfie hebt gemaakt toch? Tijd voor een nieuwe!

telefoon verslaving Je leven vastleggen met je telefoon

 


ageology banner Je leven vastleggen met je telefoon

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥