Ga naar de inhoud

The American Dream | Wie wil er nu niet naar Amerika?

the american dream The American Dream | Wie wil er nu niet naar Amerika?

The American dream leeft. Helemaal onder de jongeren. Ik snap het natuurlijk helemaal want het is toch een beetje het beloofde land. Ik ben er dan zelf ook regelmatig geweest toen ik zelf nog jong was. Wow dat klinkt oud, maar ok. Dit was mijn American Dream!

American High School

Ik wilde dolgraag naar een American High School. Dat was echt mijn droom. En toen hadden we nog niet eens zoveel series of internet om daarover te dromen, maar dat is wat ik wilde. Uiteindelijk was het natuurlijk peperduur, en ben ik naar de universiteit in Salamanca gegaan. Dat is in Spanje en daar geven ze talencursussen. Echt een fantastische periode heb ik daar gehad. Ik leerde mensen van over de hele wereld kennen en mijn Engels en Spaans gingen met sprongen vooruit.

Je leert op jezelf bouwen en zelfstandig zijn. En natuurlijk de vriendschappen zijn erg intensief omdat je dag en nacht met elkaar optrekt. Je hebt ook alleen elkaar en zo hebben we echt veel meegemaakt.

IMGP0190 The American Dream | Wie wil er nu niet naar Amerika?

Tijdens de Oscars!

Toch nog naar Amerika…

Uiteindelijk bleef de droom wel knagen. Ik was wel ooit naar Disneyland en Disneyworld geweest met mijn ouders, maar ik wilde zelf het land ontdekken. Door mijn werk met Amerikanen (ik werkte inmiddels al veel online) kwam ik uiteindelijk in LA terecht. Daar heb ik best wel wat modellenwerk mogen doen en kon ik in de leer als fotografe. Echt mega mega leuk! Stond ik dan als Amsterdamse daar midden in Hollywood in een villa van een filmster!

Ook gingen we veel naar feestjes en heb ik zo een dansje gewaagd met Justin Timberlake, of zat ik met een vriendin tegenover een arme sloeber die maar wilde daten, en bleek Keanu Reeves te zijn. Dat zijn ervaringen die je nooit meer vergeet.

DPP 0002 The American Dream | Wie wil er nu niet naar Amerika?

Op de Florida Keys

Wat ik heel bijzonder vind in Amerika is hun werkhouding. Ze zoeken altijd iemand die je verder kan helpen, en geen enkele ambitie is te gek. Als je daar komt en je zegt dat je de beste fotograaf van de wereld wilt worden dan vragen ze hoe je van plan bent dat te bereiken. Wie ken je al, wat ben je al aan het doen. Niemand die lacht en zegt maar wat ga je echt doen? Of heb je ook andere plannen voor als het niet lukt. Nee, ze nemen je bloedserieus. Ik zag meiden die actrice wilden worden, en die deden er serieus alles voor.

IMGP0149 The American Dream | Wie wil er nu niet naar Amerika?

De enige juiste manier van reizen in Vegas

Al vanaf kind hadden ze les in weet ik veel hoeveel 100 talenten, en vrije tijd neem je maar als je het eenmaal hebt bereikt. Ze willen altijd in alles de beste zijn. Ik weet dat het hier meer een mentaliteit is van “doe maar je best dat is genoeg”, en dat is prima. Maar dat is daar niet. Mijn oudste wil dolgraag naar de US. Haar probeer ik dit ook duidelijk te maken. Als je daar wilt opvallen dan is “gewoon je best” niet genoeg. Het is 1000% of niet. Voor jij letterlijk miljoenen anderen. Hard, maar heel erg waar.

Ik weet nog de eerste keer in LA had ik niet de juiste papieren, daar moet je echt goed op letten! Ook ben ik een keer aangehouden en heb ik 6 uur vastgezeten. Bleek er een melding te zijn geweest dat er een meisje van ongeveer mijn beschrijving kwam met een lading vol drugs. Die is niet op komen dagen, maar daar kwam Judith vrolijk aan. Ik ben nog nooit zo bang geweest als toen!

DSC02067 The American Dream | Wie wil er nu niet naar Amerika?

De eerste x dat ik dit bord zag sprong mijn hart zo wat uit mijn lijf, ik vond het zo cool! In mijn eentje helemaal in Hollywood!

Denk om je papierwerk!

In Amerika mag je niet zomaar werken, en ook niet zomaar het land in. Je kunt als je gewoon gaat reizen makkelijk direct een ESTA aanvragen. Hiermee kun je 2 jaar lang het land in en uit wanneer je wilt. Je mag wel maximum 3 maanden blijven, en je mag er absoluut niet werken. Let op, zonder de ESTA mag je echt het land niet in. Zij zijn hier heel streng in. Ook met een strafblad of iets kom je het land niet zomaar in.

Een visum of ESTA voor Amerika heb je dus echt nodig. Mocht je daar willen werken dan moet je dus een visum aanvragen. Ook als je bijvoorbeeld langer wilt blijven dan 3 maanden dan heb je echt een visum nodig. In Amerika gepakt worden op zwart werken kan betekenen dat je het land uitgezet wordt en er niet meer in mag voor een aantal jaar, en soms helemaal niet meer. Zorg dan ook dat als je op een leerstage zonder betaald te worden gaat, dat je alle juiste papieren, contacten etc bij je hebt. Geloof mij, die fout heb ik ook gemaakt en ze zijn niet mals in hun ondervragingen.

Check de video voor meer informatie

Amerika was voor mij dus echt een super ervaring. Wij zijn dus dan ook lekker aan het sparen voor de meiden voor hun eigen American Dream!The American Dream Hoe kom je er in Amerika The American Dream | Wie wil er nu niet naar Amerika?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: