10x Waarom The Bold & the Beautiful geweldig is

Ok, ik geef het toe, ik hou van The Bold & Beautiful! Het klinkt waarschijnlijk lame, of als een oude vrouwen serie (ik ben 41 dus mag), maar ik kan echt genieten van die 20 minuten drama. Welke soap kijk jij? En zo niet, waarom niet??

The Bold & the Beautiful en ander drama

Een kleine bekentenis, als tiener spijbelde ik best vaak. Overdag was er dan geen ruk op TV, behalve dus de Amerikaanse soaps en oude films. Alle oude films had ik op een gegeven moment wel gezien, en ging dus voor de soaps. Met mijn concentratie van een goudvis bleek dit de ideale TV voor mij. Ik zat dus al snel helemaal in As the world turns (ik heb stiekem in een hoekje gehuild toen het was afgelopen), en vrij kort daarop kwamen The Bold & The Beautiful naar Nederland.

De mooie mensen, de glamour van de fashion wereld, en de simpele dialogen waren perfect om bijvoorbeeld wiskunde te missen. Ik zat toen zelf in een best lastige thuissituatie, en zij hadden altijd wel iets dat net wat erger was. Ik kon mij er even in verliezen, en alles om mij heen vergeten.

Leuk weetje: Een soap opera heet zo, omdat het vroeger een radio hoorspel met veel zingen was. Dit werd altijd gesponsord door zeep bedrijven als Palmolive. Zo kwam de naam soap opera.

10x Waarom The Bold & The Beautiful zo leuk is

 1. De mooie mensen! Ik houd van mooie mensen kijken. En hier is iedereen perfect, maar dan ook perfect. Misschien niet helemaal jouw smaak, maar echt het is net Barbie en haar vrienden. Ze worden ook nooit ouder, of plotseling zo een 10 jaar om een mooie verhaal lijn te krijgen.
 2. Hun drama is ALTIJD echt drama. Niks maakt ook uit. Zo is hun top model een transgender, die een kind heeft van haar zusje en man. Die man had een relatie met een vrouw die ook met zijn stiefvader ging, en daarna met de zoon van diezelfde stiefvader. Die stiefvader is met elke zus en vrouw van iedereen in een relatie geweest. Waarvan 1 een relatie had met zijn zoon, zijn vader en zijn broer. Ze is nu keurig getrouwd met de ex man van haar zusje.
 3. Ze geven een goed voorbeeld met sporten, iedereen is daar heel fanatiek in. Ook in beeld. De mannen voornamelijk zonder shirt.
 4. Alles komt aan bod: anorexia, stalking, psychoses, postnatale depressies, relaties, transgender, diefstal, bedrijfsspionage, dood, weer levend, vermissing, kinderen, zwangerschappen. Je kunt knettergek zijn en een week later weer prima in orde. Iedereen doet het met elkaar. Je kunt dood gaan maar toch weer leven.
 5. Alles draait om familie. En als je dacht dat jij drama had in de familie, dan moet je eens bij de Forresters gaan kijken. Geweldige afleiding!
 6. De kleding is altijd super stylish. Ze zijn stuk voor stuk om door een ringetje te halen. Niemand is out of syle, het is allemaal volgens de laatste mode.
 7. Ze zijn altijd bezig met onderwerpen die toch wel spelen als bijvoorbeeld social media en het effect ervan.
 8. De afleveringen zijn maar 20 minuten.
 9. Je kunt een jaar niet kijken, en voor je het weet ben je er zo weer helemaal in. Ideaal.
 10. Je kunt knipperen zonder dat er wat gebeurt. Ze herhalen elke aflevering een beetje wat er de vorige aflevering is gebeurt, alsof je een klein kind een verhaal verteld. Geen hoogstaande literatuur, maar heerlijke afleiding.

Het is echt mijn momentje in het weekend om de afleveringen even terug te kijken. Lekker bakkie koffie erbij, koptelefoon op, en even rust! Wat is jouw rustmomentje?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Fleur

  Ongelofelijk dat die serie nog steeds draait! Ik keek het toen ik in Australië woonde (20 jaar gelden) Terug in NL liepen we hier zo achter dat ik het nooit meer heb opgepakt

 2. Cassandra

  Ik ben echt geen soapie meer haha, maar ik was altijd wel fan van as the world turnes haha! GTST en the bold is wel vermakelijk, maar kan dat echt niet meer dagelijks kijken, vooral brooke is zo’n persoontje waar ik me aan erger, die jankt elke aflevering wel een x 😂😂

 3. Priscilla

  Ik ben niet zo’n liefhebber van The Bold… maar ik mag wel heel graag naar Nederlands best bekeken soap kijken, GTST. En wel om de redenen die jij in dit artikel noemt.

 4. Anouk

  Ik kijk echt nooit soaps. Heel vroeger wel gtst gekeken. Vond zulke soaps altijd fijn om te kijken als ik vroeger ziek op de bank lag met een kopje thee.

 5. Marieke

  Wat leuk om dit te lezen!! Ik dacht dat ik nog de enige fan was!

 6. Helena

  Inderdaad je kunt een jaar niet kijken en pakt de draad gewoon weer op. You love it or you hate it. Ben geen soap kijker

 7. Jasmijn Dennink

  Ja! Ben het helemaal met je eens. Ik heb bij de thuiszorg gewerkt en ’s ochtens keek ik dit altijd met mijn bonus-oma. Zo gezellig en we hebben heel wat gelachen. Het is erg verslavend ook maar inderdaad, je stapt er zo weer in als je een paar afleveringen gemist hebt.

 8. Dhini

  Nee…ik kijk niet naar dit serie

 9. Vyella

  owhhhh wauwww good memories! Ik keek daar vroeger al-tijd naar, maar op de een of andere manier ben ik daar ineens mee gestopt. Door puntje 9: “Je kunt een jaar niet kijken, en voor je het weet ben je er zo weer helemaal in. Ideaal.” ben ik om haha !

 10. nicole orriens

  Oh jaaa, de Bold and the Beautiful. Ik keek dat in de beginjaren ook. Alles komt daar inderdaad voorbij. Soaps zijn toch wel erg leuk. As The World Turns was mijn favoriet.

 11. Anneke

  Ik kijk helemaal geen soaps. In het verre verleden wel een tijd GTST gekeken met de kinderen, maar ik lees liever een boek!

 12. Theresa

  Het is niks voor mij the Bold & the Beautiful, maar ik vind het wel leuk dat ze bepaalde sociale problemen op beeld brengen.

 13. Sofie

  Ik kende deze serie eigenlijk helemaal niet, maar het klinkt nu toch wel leuk!

%d bloggers liken dit: