Close

10 Dagen lang detoxen met The Vegan Switch!

The Vegan Switch is een 10 dagen detox kuur van Fittergy. Aangezien ik steeds minder vlees, en steeds meer groente eet, leek mij dit super om eens te proberen. Lees hieronder mijn ervaring.

Wat is The Vegan Switch?

The Vegan Switch is een 10 dagen detox kuur. Waarbij je, je lichaam effectief ontgift. Hierdoor krijg je meer energie en een slanker fitter lichaam. Vegan Switch is geen gewone detox kuur, maar ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Daar is uit gebleken dat je beter ontgift door veel plantaardig te eten inclusief een aantal veganistische dagen. De voordelen van effectief ontgiften zijn:
• Tot 4 kilo gewichtsverlies
• Een versterkte darmflora
• Meer energie en een fitter gevoel
• Een mooiere huid
Het betekent dus niet dat je na de kuur vegan bent, maar waarschijnlijk net als ik wel beter de voordelen begrijpt.

De 10 dagen detox kuur

Het grappige aan dit dieet is dat je veel en veel meer gaat eten dan dat je gewend bent van een dieet. Je krijgt een vast menu voor 10 dagen waar je aan moet houden en verschillende voedingssupplementen. De eerste en de laatste dagen mag je ook nog gewoon een stukje kip of vis bij het eten.

Je begint de dag met een glas van de Fittergy greens. Dit is een drankje met eigenlijk alle vitamines en groentes die je nodig hebt op een dag. Je hebt dus al een flinke kickstart. Verder mag je enorme salades eten, en in de avond gewokte groentes. Bij alles zitten wel kikkererwten of linzen, dus gelukkig ben ik dol op kikkererwten. Het eten is erg makkelijk, wel moet je even afwegen. Het is de bedoeling dat je zo veel mogelijk vers eet, maar ik heb gesmokkeld met de kikkererwten gewoon uit blik.

Uiteraard moet je ook net als bij Sportvasten hier veel bij drinken en bewegen. Bij de Vegan Switch wordt van je verwacht dat je elke dag een uur loopt of rustig beweegt. Ik heb gezwommen en ben extra lange wandelingen met de hond gaan maken.

Mijn resultaat met The Vegan Switch

Van mijzelf wist ik al dat vlees en veel koolhydraat rijk eten niet lekker vallen. Ik heb PDS en zwel op als een ballon. Dit was dan eerlijk gezegd de grootste uitdaging want ik eet liever brood met buikpijn dan geen brood. Maar ik heb het toch volgehouden. Het bikiniseizoen komt er weer aan en ik weiger mijzelf gewoon weer onder wijde tunieken op het strand te bedekken of zwangerschapsbadpakken te kopen omdat ik anders geen lucht krijg. En als ik zeg dat ik opzwel als een ballon, dan bedoel ik eerder een luchtballon dan een waterballon.

Ik moet zeggen dat ik het heel pittig vond om ZO veel salade te eten. Je denkt dat salade niet vult, maar in deze hoeveelheid heb je in de avond gewoon geen honger. En dan moet je nog die bak met groente. Saai was het in ieder geval niet want met kruiden kom je een heel eind. En als je de kruiden gebruikt die je normaal over het vlees strooit, mis je dat vlees eigenlijk helemaal niet. Misschien de bite of iets, maar ik vond het niet heel erg storend.

Je hebt in principe een raam van 10 uur waar je alles moet eten, en dit is zodat je in de avond niet zo gaat snacken. Dat is voor mij echt het moeilijkste punt. En ontbijten want dat doe ik gewoon niet graag. Ik ben ooit begonnen met intermittent fasting, waar je ook een korte periode hebt om te eten en dus geen ontbijt mag, en dat voelde toen ook heel goed.

De pluspunten

Het grote pluspunt was wel mijn buik. Die voelde echt een stuk beter! Nu ik dat gevoel ken, is de verleiding van brood en pasta een stuk minder groot. Ik moet gewoon minder lui zijn en betere alternatieven zoeken. Mijn huid werd ook wat frisser. Minder gevlekt en iets minder uitslag. Sterker nog, toen wij een weekend weg waren en ik met de rest mee at zag mijn huid er niet meer uit. Eczeem plekken en bultjes en gewoon niet oké. Ik weet nu dus waar mijn valkuilen echt liggen en dat helpt dus verder met mijn eetpatroon. Overigens ben ik 3 kilo afgevallen (dat weekend weg er netjes weer bijgegeten en dan nog wat extra, maar dat terzijde).

Persoonlijk denk ik dat als je niet echt lekker in je vel zit, je eetpatroon aan wilt passen maar niet weet hoe, of bijvoorbeeld denkt aan of je eventueel vegan zou kunnen worden, dan is dit een aanrader. Het is niet een dieet om snel 10 kilo af te vallen, maar zeker een goed dieet om je lichaam even dat zetje te geven.

Wil jij ook de voedingssupplementen proberen?

 

Vegan Switch

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “10 Dagen lang detoxen met The Vegan Switch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang