Alles voor een themaverjaardag | Met tips voor een tuinfeest

themaverjaardag1 Alles voor een themaverjaardag | Met tips voor een tuinfeest

Elk cliché is waar. De tijd gaat zo snel. We hebben nog maar net de achtste verjaardag van onze oudste achter de rug, of de eerste verjaardag  van de jongste komt er al aan. Het is met elke verjaardag hetzelfde. Ik besef dat hij er aan komt, maar het voelt altijd alsof ik dan nog genoeg tijd heb. Tot het ineens nog maar een paar nachtjes slapen is. Dan besef ik dat de slingers kwijt zijn, de ballonnen in de krochten van de keukenla verdwenen zijn, we geen versiering voor 1 jaar hebben en een taart ook wel lekker is. Oh en een kaars voor op de taart.

Bij de afgelopen verjaardag van Thomas overkwam het me tóch weer. Uiteindelijk komt het ook allemaal wel weer goed, maar niet helemaal zoals ik het van te voren bedacht had. Alleen de eerste verjaardag versiering, dat ging bij de oudsten wel helemaal goed. Uitnodigingen, leuk tafelkleed, bijpassende servetjes, alles erop en eraan. Want die eerste verjaardag, is wel een mijlpaal hoor!

Alles voor een themaverjaardag

Voor Finn had ik nog niet echt een thema. Het kiezen van de eerste verjaardag versiering was lastig. Zijn kamertje is niet in een bepaalde stijl en de voorliefde voor één tekenfilmfiguurtje heeft hij ook niet echt. Lief en schattig. Mijn baby wordt één en dat gebeurt maar één keer. Dus ik ging op zoek.

Op Feestwinkel.nl zag ik de allerschattigste decoratie voor een eerste verjaardag. Het fijne aan deze webshop in feestartikelen is dat er op zowel thema als hoeveelste verjaardag geshopt kan worden. Het menu staat zowel boven aan de shop, als in een sidebar. Ik houd daarvan.  Ik koos al snel voor Woezel en Pip! Ook bestelde ik alvast een onderdeel van de traktatie op het KDV mee. Finn is de eerste die al een verjaardagstraktatie voor zijn eerste verjaardag nodig heeft. Ik word daar wel een beetje week van. Bovendien zag ik op website dat Feestwinkel.nl jaarlijks slingers, ballonnen en meer doneert aan het goede doel Stichting Jarige Job. Ontzettend leuk!IMG 20180421 WA0033 Alles voor een themaverjaardag | Met tips voor een tuinfeest

Woezel en Pip decoratie verjaardag

“Twee violen en een trommel en een fluit, er is er iemand jarig en de vlaggen kunnen uit!” Bij een verjaardag horen slingers. De avond ervoor versieren we de kamer en een stoel. Voor de eerste verjaardag combineer ik de Woezel en Pipjes met 1 jaar slingers en balonnen Ik was blij te merken dat de vlaggetjes super stevig zijn. Zowel de vlaggetjes als de bevestiging aan de lijn. Ze zouden prima buiten kunnen hangen. Dit geldt ook voor de ballonnen. Dat kan in mei goed van pas komen.

De taart presenteren we altijd heel truttig achter op de grote tafel. Daar komt dit jaar een Woezel en Pip tafelkleed. Met daarop dus de taart, het kaarsje is een één, lekker duidelijk. Op de tafel de bijpassende servetjes. Dit jaar zit ik er over te denken om de hapjes en het drinken achter op tafel te zetten als zelfbediening met wegwerp bordjes erbij. Dit omdat ik hoop dat het weer zo is, dat we er een tuinfeestje van kunnen maken. Binnen het meeste eterij en drinkerij, in de vorm van een mini buffet (dan blijft dat uit de zon) en buiten het feestje.  

Tips voor een tuinfeest

Zorg voor leuke verlichting.


Tegenwoordig is er zoveel leuks mogelijk met LED-lampjes, of lampjes op zonne-energie. Je kunt kiezen voor een thema, maar ook voor van die leuke ronde bolletjes. Vrolijk, kleurrijk en het past bij elk feestje.

Beschermen tegen beestjes.


Ook al probeer je met citronella kaarsjes de beestjes wat op afstand houden, sommigen zijn super eigenwijs. Serveer daarom het drinken in van die leuke limonade flesjes met een rietje óf maak tapasschaaltjes en gebruik die waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren. Twee vliegen in één klap.

Plekjes.


Creëer gezellige plekjes in je tuin. Heb je niet genoeg stoelen, dan kun je die vast wel lenen, of mensen kunnen ze meenemen. Het gevaar is vaak wel dat het een kringverjaardag wordt. Ik vind zelf statafels altijd een mooie oplossing.

Een goede buur.


Is het een wat groter tuinfeest, informeer dan ook even de buren. Misschien kun je ze zelfs uitnodigen, maar dat is niet altijd een optie.

Koud is goud


Het lijkt een inkoppertje, maar zorg dat de drankjes die koud moeten zijn, ook koud liggen. Het is zo irritant om er achter te komen dat je lauwe rosé moet serveren. Helaas los je dit op een erg warme dag ook niet echt op met ijsklontjes.Kinderfeestje


Is het een feestje waar ook kinderen komen of is het zoals bij ons een echt kinderfeestje, zorg dan voor leuk buitenspeelgoed voor elke leeftijd. Iedere moeder weet wat er gebeurt wanneer kinderen zich gaan vervelen. Heb je ruimte, kun je ook een speciaal tafeltje voor de kinderen buiten zetten met kleur spulletjes bijvoorbeeld.  

 

De verjaardagstaart laten we altijd bij de HEMA maken, dus je kunt wel raden welke afbeelding we op zijn slagroomtaart laten drukken.themaverjaardag Alles voor een themaverjaardag | Met tips voor een tuinfeest


ageology banner Alles voor een themaverjaardag | Met tips voor een tuinfeest

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

  1. Astrid

    Ja wij willen dit jaar mss de verjaardag van alle kids in de zomer gaan vieren met een groot tuinfeest (springkussen, BBQ etc) dus noteer effe wat tips

  2. nicole

    Vooral de bescherming tegen vieze beestjes vind ik belangrijk. Inderdaad handig om drankjes in een afgesloten glas met rietje te serveren.

  3. MC Kleuver

    Altijd goede tips. Met scouting zorgen wij voor rustmoment waarin de kinderen wat kunnen drinken, maar ook kunnen kleuren en een boekje kunnen lezen.

Reacties zijn gesloten.