Close

Thomas is de droom van elke huisvrouw

Een ieder die mij kent, weet ik dat ik me niet ‘zomaar’ aan iets of iemand geef. Ik oordeel niet van tevoren, maar ik beoordeel pas achteraf. Zo ook met Thomas.

Mensen die mij kennen weten ook dat ‘huishoudelijkheid’ never ever op mijn kwaliteitenlijstje kan komen te staan. Ik ben het gewoon niet.

Tot Thomas.

Thomas deed mij realiseren dat echte liefde nog bestaat. Laat mij jullie even voorstellen: Thomas de Cycloon Hybrid.

Vroeger heette dat gewoon een stofzuiger. En als ik heel eerlijk ben; ik waardeer eenvoud onwijs. Een aan en uit knop is voor mij al een uitdaging genoeg.(‘ Ik moet eigenlijk stofzuigen, maar heb geen zin; zal ik die ‘aan’ knop wel of niet indrukken?’)

Mijn gezin bestaat uit twee kinderen (16 jaar lang haar gespaard en verliest er meer dan er überhaupt opzaten, lijkt het, en 11 incl voetbalschoenen), hond Obi (24/7, 365 in de rui lijkt het) en ik (makkelijkheid ten top als het gaat om huishouden).

Deze samenstelling zorgt zelfs voor iemand die ‘makkelijk’ is, een uitdaging om toch in een hygiënisch thuis op te groeien.

Dat ging altijd prima. (Voor mensen die mij kennen weten hoe groot mijn hekel aan het woord ‘prima’ is. Vaak bedoel ik dan; nou, niet echt…. Een soort van een 6-je; daar doe ik het niet voor)

Maar toen kwam Thomas.

Thomas liftte mijn gehele kijk op ‘Cycloon Hybrids’ naar een hoger niveau.

Stofzuigen werd een dagelijks feestje. En eens per week ‘trakteer’ ik mijn huis op een ‘superieure waterfiltertechnologie behandeling’ . Hierdoor worden stof en vuildeeltjes aan water gebonden (je ziet het bijna gebeuren doordat Thomas doorzichtig is).

Door deze techniek kun je tapijt en banken etc easy reinigen, maar wordt de lucht ook merkbaar frisser in huis.

Jullie snappen dat een mens hier gelukkig van wordt.

Wanneer het een ‘gewone’ dag is, is Thomas nog steeds een ultieme stofzuiger; hij zuigt zich nog net niet vacuum aan de vloer, door de verschillende standen die hij hanteert. Ik ben oprecht van mening dat ik minder vaak hoef te dweilen, simpelweg omdat Thomas zijn werk zo goed doet.

Bijkomende voordelen: hij slingert easy achter mij aan; hij is niet zwaar (ook niet megalicht, maar goed te tillen); zijn slang is lang (dit is echt wel een dingetje, nietwaar ?! 😉 ) ; het snoer is van praktische lengte en hij is bestand tegen aanvallen vanuit Obi zijn kant. Thomas hanteert geen zak en zijn reservoir voor stof is dusdanig groot dat hij een hoop zooi kan verzamelen. Niet iedere verdieping leegkiepen dus.

Laat ik eerlijk zijn; ik heb nooit ‘iets’ met stofzuigers gehad. Gaf er zo min mogelijk geld aan uit en kon met rollende ogen kijken als iemand enthousiast vertelde over een huishoudelijk apparaat. Een stofzuiger kopen was dan ook uit noodzaak en niet omdat het laatste model uit is.

Maar nu; ik zeg tegen mijn kids dat ze voorzichtig moeten zijn met Thomas, ik haal hem iedere verjaardag er even bij om hem te showen, ik poch over zijn zuigkracht en voel me de meest huishoudelijk vrouw ever.

Als ik dan naar mijn ramen kijk, vraag ik me af:’ zou er ook iets bestaan wat ramen zemen ‘een uitje’ maakt ?’ Tips zijn welkom.

En Thomas? Ik gun jullie allemaal een Thomas; hij maakt je leven echt leuker !

About Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang