Close

Thuis energie besparen met een paar simpele aanpassingen

Het najaar is alweer aangebroken en de dagen worden steeds kouder en natter. Dus dit is hét moment om na te gaan denken over jouw energieverbruik en hoe je hierop kunt gaan besparen deze winter. Bij energie besparen thuis hoef je geen rare fratsen uit te halen, je kunt namelijk met een paar simpele aanpassingen al heel veel resultaat behalen. Ik zal je in dit artikel vertellen welke aanpassingen dit zijn, zodat jij deze winter niet te veel hoeft te betalen aan je energie kosten.

Zonder grote verbouwing je huis isoleren

Je hoeft niet bang te zijn dat je meteen een grote verbouwing of renovatie moet plannen om je huis te isoleren. Dan kan namelijk ook met een paar kleine aanpassingen in huis. Een van de makkelijkste manieren om de kou buiten de deur te houden is door dikke gordijnen op te hangen. Velours gordijnen zijn in dit geval een hele goede keus. Je verliest zo’n 15% van de warmte in huis door de ramen. Om je ramen nog beter te beschermen, kun je raamfolie plakken of een voorzetraam van helder kunststof laten plaatsen. Lees hier alles over het isoleren van je ramen. Daarnaast kun je radiatorfolie achter de verwarming bevestigen. Er verdwijnt namelijk ook best wel wat warmte uit je huis door de muren. Met radiatorfolie zorg je ervoor dat de warmte terug wordt geketst, de woning in. 

thuis energie besparen met deze simpele aanpassingen

Geld besparen met een dynamisch energiecontract

Wist je dat je ook geld kunt besparen door te kijken naar jouw type energiecontract? Soms loont het om over te stappen naar een andere energiemaatschappij, maar je kunt ook kijken naar het soort contract dat je aangaat. Want wist je bijvoorbeeld dat je geld kunt besparen met dit type contract? Je koopt de energie namelijk voor de inkoopprijs. Daarnaast kun je besparen door de tarieven in de gaten te houden. Je betaalt ieder moment de actuele tarieven, waardoor je zelf kunt bepalen om op een ‘goedkoop’ moment je wasmachine en afwasmachine aan te zetten. Op momenten dat een energieleverancier met een overschot aan energie zit, kun je zelfs energie verbruiken en geld toe krijgen, hoe tof is dat! Het gaat dan maar om een paar cent, maar dan nog. Je krijgt geld voor het verbruik in plaats van dat je moet betalen.

Op welke manieren kun je nog meer energie besparen?

Je kunt in huis meer dingen doen om te besparen op de energie. In de winter kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je verwarming 1 of 2 graden kouder te zetten. Dit heeft al heel veel effect, dus je hoeft hem echt niet uit te zetten. Dekentje op de bank en sloffen aan, op die manier blijf je goed warm. Je kunt ook iets minder warm douchen én iets korter. Als je ook nog een waterbesparende douchekop koopt, ben je helemaal goed bezig. Gelukkig heb je tegenwoordig echt wel goede douchekoppen. Je hoeft nu niet meer bang te zijn dat je onder een klein straaltje staat.  

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang