Close

Zo maak je van een huis echt een warm en veilig thuis

Ken je dat gevoel wanneer je net hebt opgeruimd? Het gevoel dat alles nu overzichtelijk is. Zou je dat gevoel niet altijd willen hebben?

Bewuster leven

Ik heb mijn leven drastisch omgegooid. Waarom? Ik trok het eerlijk gezegd niet meer. Dat eeuwige gehaaste gevoel. Constant bang om dingen te missen. Ergens bij willen horen. Het heeft mij niets opgeleverd. Ja, pure stress meer niet. Nu op mijn 43e ben ik daar zo klaar mee.

Mijn lichaam trekt het niet meer, ook vanwege het feit dat ik chronisch ziek ben.  Dus je snapt het; mijn lichaam zei letterlijk stop!

Er is 1 ding die ik heb geleerd de afgelopen jaren, dat spullen totaal niet verzadigen. Het is het gevoel wat je vanbinnen hebt. Echte contact met de wereld, genieten van de kleine dingen om je heen.

Voor het eerst in jaren ben ik me zo bewust van mijn omgeving. Dingen/mensen die ik voorheen niet zag ervaar ik nu wel. Het gevolg is nu wel dat ik nu ook merk dat ik me los koppel van de mensen waarvan ik dacht dat het mijn vrienden waren. En dat ervaar ik als ik iets positiefs.Lekker van je eigen huis genieten doe je zo

Minder is meer

Wat ik heb gedaan is mijn hele huis onder de loep genomen. Kamer voor kamer ben ik nu aan het afgaan. En bij elke item stel ik mij de volgende vraag? “Heb ik dit echt nodig en levert het mij iets op? (Hello Marie Kondo!) Ik heb nu al zakken met kleding gedoneerd. Vroeger was dit onmogelijk geweest. En nu? Nu kijk ik er zelfs naar uit.

Het gevoel dat je maar meer en meer moet hebben om erbij te horen is gecreëerd door de maatschappij en de bedrijven die rijk worden omdat wij in die eeuwige hypnose zitten. Zelfs mensen met een klein budget worden meegetrokken in deze waanzin. Kijk maar naar de opmars van al die budget winkels dat is niet voor niets.Een veilig en warm gevoel in huis

Genieten in het klein

Wat ik nu veel belangrijker vind dan spullen of vreemde mensen om mij heen, is lekker thuis genieten. Naast het leeghalen van het huis, komen er ook andere dingen in de plaats.

Ik ben bijvoorbeeld dol op de herfst. De herfstgeuren, de kleuren, die maken mij echt heel blij van binnen. De sfeer in huis kan zoveel maken en breken. Daarom is nog belangrijker dan dure meubels, of een super schoon huis, de geuren en de kleuren. herfstgeur in huis

Wat extra lampjes, van die heerlijke geurkaarsen van Yankee Candle bijvoorbeeld.. Ik heb zelf de crackling wood en roasted peaches&vanilla thuis staan. Het ruikt naar koekjes en een open haard. Echt herfst en warm naar mijn gevoel. Als we dan samen lekker in de woonkamer zitten met een warme deken, chocomel en een spelletje (tegenwoordig de Monopoly Millenial, die gaat om ervaringen mee maken!)dan voelt het echt goed.

De meiden zijn ook dol op huisparfum. Voor het slapen gaan spray ik dan altijd iets met vanille, lavendel of juist de geur van clean cotton. Die heb ik al sinds ik voor de derde keer naar LA kwam. Het was in de herfst en het huis waar ik logeerde had het in elke kamer. Ik heb mij zelden zo thuis en comfortabel gevoeld, dus die geur heeft mij altijd bij de herfst gehouden. Erg fijn dat ze bij Notino een flinke collectie aan huisgeuren hebben zodat ik altijd weer iets nieuws kan verzinnen.

Maak van huis een thuis

Door het huis lekker op te ruimen. Spullen te hebben waar je echt blij van wordt. Denk ook aan kaarsen, mooie kussens, lekkere dekens. Zo maak je van een huis echt een thuis. Een plek waar de kinderen zich veilig en comfortabel voelen. Maar waar ook jij je lekker voelt. Waar je graag wilt zijn. We spenderen toch heel veel tijd thuis, en het zou echt het rustpunt moeten zijn.

Lees ook 5 manieren voor het warme herfstgevoel in huis

 

Maak van je huis een veilige plek

Tip: House of Finn Juhl | tijdloos design in huis

Lees ook: Lekker comfortabel in huis en naar buiten

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang