We willen allemaal in topconditie zijn, dat ‘wauw’ lichaam hebben en dat bereiken we het liefst op een snelle en gemakkelijke manier. Er zijn talloze shakes, diëten en fitnessvideo’s in omloop, met allemaal hun eigen methodes en ingrediënten. De hele dag de rotzooi van je kinderen opruimen of dansen als Beyoncé terwijl je aan het stofzuigen bent, voelt wel als een complete workout, maar dat is het niet. En toch zijn er simpele manieren om die extra kilo’s kwijt te raken en strakker in je vel te zitten.


Je woonkamer als sportschool

Schuif de salontafel aan de kant ( dat zijn de eerste calorieën ) en zet een lekker opzwepend muziekje op.
Grijp een paar gewichten, of een paar flesjes water en zoek een paar leuke oefeningen op. Youtube is een prima bron van informatie, er staan duizenden filmpjes online van personal trainers en andere fitte afgetrainde mannen die stap voor stap voordoen hoe jij je oefeningen het beste kan uitvoeren ( en het is geen straf om naar te kijken ). Gebruik in het begin niet al te zware gewichten, maar bouw het langzaam op.

Je kunt ook speciale halterbanken bijvoorbeeld bij Betersport halen. Je hebt dan alles in huis voor een goede workout. Vooral als je al wat langer en vaker sport is dit weer ideaal.
Heb je een trap in je huis ? Dat is een ideaal middel om je bovenbenen en kont te verstevigen. Traplopen is een stuk saaier dan een machine in de gym, maar het werkt op zich hetzelfde, luister ondertussen een luisterboek !

 

Voeding

Zoals je waarschijnlijk zelf ook al weet is het belangrijk om op je voeding te letten. Geloof niet in al die dure shakes en afvalrepen, maar wees consequent, en toch niet te streng voor jezelf. Eet gevarieerder, en neem kleinere porties. Koolhydraten zijn belangrijk, maar het kan geen kwaad om er de ene week iets minder van te nemen dan de andere week. Drink water in plaats van cola, fruit in plaats van snoep of koek, en je zal al snel resultaat zien. En dat ene frietje op zaterdagmiddag ? dat kan best joh.

Fit blijven als ouder

Kinderen opvoeden is al topsport ! Maar tijd voor jezelf is goed voor lichaam en geest. Ga regelmatig wandelen, fietsen, zwemmen, of een andere vorm van buitenactiviteit, het zal je goed doen. En die avondvierdaagse ? Je mag best de 10 kilometer lopen hoor ! En is het niet bewezen dat seks een prima vorm van sport, ontspanning en ontlading is ? Het houd je jong !
Dus bezig blijven is the key. Het eeuwige leven bestaat niet, de kwaliteit van jouw leven bepaal je helemaal zelf. En er is niets of niemand die jou gaat stoppen om gezond en fit te blijven.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love