Close

Thuis trainen en fit blijven | Met deze tips lukt dat zeker!

We willen allemaal in topconditie zijn, dat ‘wauw’ lichaam hebben en dat bereiken we het liefst op een snelle en gemakkelijke manier. Er zijn talloze shakes, diëten en fitnessvideo’s in omloop, met allemaal hun eigen methodes en ingrediënten. De hele dag de rotzooi van je kinderen opruimen of dansen als Beyoncé terwijl je aan het stofzuigen bent, voelt wel als een complete workout, maar dat is het niet. En toch zijn er simpele manieren om die extra kilo’s kwijt te raken en strakker in je vel te zitten.


Je woonkamer als sportschool

Schuif de salontafel aan de kant ( dat zijn de eerste calorieën ) en zet een lekker opzwepend muziekje op.
Grijp een paar gewichten, of een paar flesjes water en zoek een paar leuke oefeningen op. Youtube is een prima bron van informatie, er staan duizenden filmpjes online van personal trainers en andere fitte afgetrainde mannen die stap voor stap voordoen hoe jij je oefeningen het beste kan uitvoeren ( en het is geen straf om naar te kijken ). Gebruik in het begin niet al te zware gewichten, maar bouw het langzaam op.

Je kunt ook speciale halterbanken bijvoorbeeld bij Betersport halen. Je hebt dan alles in huis voor een goede workout. Vooral als je al wat langer en vaker sport is dit weer ideaal.
Heb je een trap in je huis ? Dat is een ideaal middel om je bovenbenen en kont te verstevigen. Traplopen is een stuk saaier dan een machine in de gym, maar het werkt op zich hetzelfde, luister ondertussen een luisterboek !

 

Voeding

Zoals je waarschijnlijk zelf ook al weet is het belangrijk om op je voeding te letten. Geloof niet in al die dure shakes en afvalrepen, maar wees consequent, en toch niet te streng voor jezelf. Eet gevarieerder, en neem kleinere porties. Koolhydraten zijn belangrijk, maar het kan geen kwaad om er de ene week iets minder van te nemen dan de andere week. Drink water in plaats van cola, fruit in plaats van snoep of koek, en je zal al snel resultaat zien. En dat ene frietje op zaterdagmiddag ? dat kan best joh.

Fit blijven als ouder

Kinderen opvoeden is al topsport ! Maar tijd voor jezelf is goed voor lichaam en geest. Ga regelmatig wandelen, fietsen, zwemmen, of een andere vorm van buitenactiviteit, het zal je goed doen. En die avondvierdaagse ? Je mag best de 10 kilometer lopen hoor ! En is het niet bewezen dat seks een prima vorm van sport, ontspanning en ontlading is ? Het houd je jong !
Dus bezig blijven is the key. Het eeuwige leven bestaat niet, de kwaliteit van jouw leven bepaal je helemaal zelf. En er is niets of niemand die jou gaat stoppen om gezond en fit te blijven.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

6 thoughts on “Thuis trainen en fit blijven | Met deze tips lukt dat zeker!

  1. Oh ik ben hier dus zo slecht in. Heb een vreselijke hekel aan sporten, heb het ook veel te druk en ben dol op ongezond eten. Maar ook ik moet aan de bak dus ik moet nog eens even gaan kijken hoe en wanneer enzo…

  2. Sporten is echt mijn ding niet. Maar daarintegen ben ik nu wel aan het wandelen met Noé. Toch een beetje beweging door een uur te wandelen per dag!

  3. hou van sporten in de sportschool en buiten maar ook binnenshuis is het ook perfect te doen. Ook hier met gewichten en goede grondoefeningen.

  4. Thuis in vorm komen en blijven, dat zou fantastisch zijn, maar helaas hebben we er de ruimte niet voor. Het zou de ideale motivatie zijn om in beweging te komen, ook je bv even een kwartiertje over hebt.

  5. Ik vind het ideaal dat je prima thuis kunt sporten. Die halterbanken lijken me handig, en anders is er altijd nog youtube met fitness filmpjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang