Ik ben nu een jaar officieel ZZP’er, maar ik blog al veel langer. In 2012 begon ik met mijn eerste blog; MadebyMalou.nl. Begin 2017 startte ik nog een blog; Voormamasdoormamas.nl. Doordat ik van bloggen mijn beroep heb gemaakt, heb ik de luxe dat ik thuis kan blijven bij mijn kinderen. Vandaag vertel ik jullie hoe ik dat combineer.

In 2014 werd mijn dochter Nomi geboren. Toen ze 20 maanden oud was kreeg ze een broertje; Lenn. En begin volgend jaar verwachten we ons derde kindje. Nomi zit inmiddels op de basisschool en Lenn gaat twee ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal. Ik heb dus een paar uurtjes in de week voor mezelf waarin ik echt even lekker door kan werken. Maar dat is in totaal 5 uurtjes, en ik steek veel meer uren in mijn blogs.

Gelukkig zijn daar de slaapjes!

Wat kan een mens toch gelukkig worden van middagslaapjes. Op zich kan mijn zoontje best een keer zonder dutje, maar als ik hem tussen de middag in bed leg, slaapt hij meestal heerlijk even. En dan heb ik tijd om even wat te doen! Nu mijn dochter op de basisschool zit, kan ik dan even ongestoord een blogje typen. Of foto’s maken, zonder dat Lenn overal aanzit. Dan ben ik een stuk productiever dan wanneer de kinderen in huis zijn.

’s Avonds gaan de kinderen om 19.00 uur naar bed en ook dan kan ik even achter mijn laptop kruipen. Maar… Nu ik zwanger ben, heb ik daar meestal totaal geen energie voor. En als ik wel genoeg energie heb om achter mijn laptop te gaan zitten, ben ik al gauw met andere dingen bezig. Namenlijstjes doorspitten, geboortekaartjes uitkiezen, kijken naar de nieuwe babycollecties… ’s Avonds bloggen lukt op dit moment dus niet zo heel goed.

En als ze even lief samen spelen

Oké, mijn kinderen hebben regelmatig ruzie. Ze pakken af, de jongste maakt het Duplo bouwwerk van de oudste kapot, ze maken ruzie over wie Elsa is en wie Anna, et cetera. Maar zo nu en dan kunnen ze ook heerlijk met elkaar spelen. Dan hebben ze mij absoluut niet nodig en kan ik mijn gang even gaan. Op zich vind ik het niet gezellig tegenover mijn kinderen om achter mijn laptop te gaan zitten, maar soms doe ik het wel even. Ze moeten zich natuurlijk ook zonder me kunnen vermaken.

Weekenden

In het weekend is mijn man vrij en kan ik soms even wat meer doen aan mijn blog. Wel heb ik met mezelf afgesproken dat ik tijd over moet houden voor leuke dingen, juist in de weekenden. Ik wil regelmatig als gezin iets gezelligs doen, dat vind ik heel belangrijk. Maar mijn man gaat vaak op zondagochtend met de kinderen iets doen, even naar zijn ouders bijvoorbeeld. Of ’s zomers fietst hij naar de kinderboerderij om daar wat quality time te hebben met de kinderen. En dan heb ik weer even tijd om aan het werk te gaan!
Op deze manier lukt het me om mijn blogs allebei draaiende te houden en besteed ik wekelijks toch zeker zo’n 25 uur aan mijn blog. En dat vind ik heerlijk! Op deze manier hoeven mijn kinderen niet naar een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang en lukt het mij om een eigen bedrijfje te runnen. Voor mij voelt dit als de ideale combinatie van moeder zijn en werken!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love