Close
werken vanuit huis en sporten

Thuiswerken en sporten kan prima!

Het is even omdenken dat thuiswerken en sporten terwijl je niet naar de sportschool kan. Alleen is het allemaal niet onmogelijk. Beloofd!

Dacht je eerst dat 6 april het normale leven weer zou begonnen, voorlopig kijken we naar 1 juni voor iets meer normaliteit. Wanneer we weer gewoon naar het werk, school of de sportschool kunnen is eigenlijk onbekend.

Waar ik eerst zeker 3x per week ging zwemmen, en even zo vaak hardlopen, zit dat er nu even niet meer in. Heerlijk vond ik het om mijn spullen te pakken en lekker een uurtje in de kantine van de sportschool te zitten met laptop. Daarna sporten, zwemmen, douchen en weer naar huis.

Dat moet even anders

Aangezien ik nog steeds geen gezond gewicht heb, moet ik het wel goed bijhouden. Helemaal met die extra eetbuien op het moment. Ik heb hiervoor de fitbit. Dit is een dameshorloge (of voor heren) waar je een hoop van af kunt lezen naast de tijd. Ik meet mijn hartslag, het aantal stappen, mijn slaap maar je kunt ook bij de app je hele hormonale rooster instellen. Helemaal na pas een hormonale aanslag op mijn lichaam, moet ik daar echt heel erg op letten. Super fijn dat dit hiermee kan.

Thuis werken

Dit is voor mij natuurlijk een stuk makkelijker dan voor iemand die altijd op kantoor is. Ik werk sowieso meestal vanuit huis. Alleen houd ik nu mijn vakantierooster aan. Werken met kinderen om je heen is gewoon moeilijk voor de meeste.

Waar ik normaal lekker de schooltijden rustig door kan werken kan dat in de vakantie periodes niet. Nu dat de kinderen voorlopig helemaal niet naar school gaan heb ik dat rooster ingesteld.

In de ochtend gaan zij aan hun schoolwerk. Ik probeer met de kleine mee te helpen, en ondertussen werk ik wat mails af. Mocht je een baas hebben die jou in de ochtend wilt spreken, dan of tijdens conference calls, dan is de TV of bijvoorbeeld een blokkenspel de oplossing. De kleine zit dan bijvoorbeeld met de Kapla of op de Switch.

Samen houden we pauzes, en gaan wij bijvoorbeeld even met de hond lopen. Hebben ze nou geen schoolwerk dan kun je bijvoorbeeld van een zwembad een ballenbak maken met lekker veel speelgoed. Zo houd je ze in de gaten en kun jij toch nog het 1 en ander werken. Verder sta ik liever om 6 uur op dan dat ik om 21.00 nog ga werken, maar ik denk dat je zoiets zelf moet uitvinden wat prettiger werkt. we blijven thuis

En dan sporten!

Dit is wel een grote uitdaging. Helemaal als je geen tuin hebt. Wij hebben in ons geval een tuin, en drie trappen in huis. Een paar keer op en neer en je hebt al wat beweging als je dat op tempo van de kleuter doet. Op tempo van de puber kun je net zo goed blijven zitten.

Tip! Ik heb ooit een blog geschreven over bewegen in huis zonder echt te gaan sporten

Nu zou ik zelf voor de kinderen een parcours maken in de tuin of in huis als dat mogelijk is. Met onderburen kun je eerder denken aan opdrukken, yoga, en andere krachtoefeningen. Dat rondje die je naar buiten mag kun je hardlopen voor de cardio. Ook in een flat kun je eventueel trappenlopen.

Wij hebben in de tuin een paar springtouwen liggen, en mijn yoga matten. Hier kun je oefeningen doen en de cardio bijhouden. Onze grote aankoop deze week was toch echt een trampoline. Super goed voor het hele lichaam, en de kinderen blijven zo ook in beweging. Nog beter is dat het ook het hart en de longen sterker maakt. Past er geen grote trampoline in de tuin, kijk dan naar een kleine fitness trampoline, die zijn nog goedkoper ook.

Vind je het leuk om meer tips te krijgen om thuis te sporten?

Liefs

thuis sporten en werken combineren

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang