Thuiswerken in je kloffie of werkkleding?

Heel lang heb ik gewoon lekker thuis in mijn kloffie gewerkt. Werkkleding was echt voor naar kantoor of zo. Tot ik een paar workshops had gevolgd over effectief werken. 

Thuiswerken in je kloffie

Kijk ik beken wel dat ik niet altijd op en top in mijn werkkleding thuis zit. Helemaal op de dagen dat ik al slecht geslapen heb. Dan zit ik in plaats van aan mijn bureau, lekker onder mijn dekbed met een kop hete thee. Eerlijk is eerlijk, ik krijg dan wel een stuk minder gedaan dan als ik aan mijn bureau (ok, eettafel) zit.

Netflix staat dan toch aan als achtergrond muziek, en ik werk op de 1 of andere manier iets slomer. De lunch duurt wat langer, en ik sneak er nog wel eens een serie tussendoor. Uiteindelijk krijg ik wel gedaan wat ik moet doen, maar niet iets extra’s of andere taken zodat ik de rest van de week wat meer ruimte heb.

Wat heeft werkkleding met effectief werken te maken?

Aankleden voor werk geeft je alvast de eerste boost. Even een kam door je haar, misschien zelfs wat make up op. Nee, niemand ziet je. Maar je bent toch echt wat meer in een zakelijke stemming als je er ook zo uit ziet. Dit houd niet in dat je niet kan werken in je trainingsbroek, maar in werkkleding lijkt het makkelijker om dat belangrijke mailtje er uit te knallen. Sta je lekker recepten te proberen voor je blog/avondeten, dan is een professioneel keukenschort soms net die extra push om je even kokkin te voelen. Het maakt het allemaal net wat echter.

Regelmatig hoor ik vrouwen die thuiswerken dat het toch niet echt werken is. Maar als jij een inkomen binnenhaalt, is het toch echt werk en geen hobby. Heb je een werkdipje zoals ik de afgelopen weken, dan helpt het om jezelf echt even een schop voor de kont te geven. Je hebt geen baas die het doet, dus bedenk hoe jij met jezelf om zou gaan als jij jouw baas was?

Lekker thuiswerken

Het fijne van thuiswerken is natuurlijk dat je het helemaal zelf mag bepalen allemaal. Je kunt vaak wat meer tijd doorbrengen met de kinderen. Als het heel mooi weer is kun je net dat uurtje extra vrij nemen om lekker naar de speeltuin te gaan. En dat is net wat makkelijker als je al een beetje vooruit hebt gewerkt, en je niet meteen mega in de knoei komt. Daarom is vooruit werken heel prettig, en daarom is het fijn om soms echt naar je werk te gaan. Al is het aan de keukentafel.

Wat is jouw werkkleding?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

9 reacties op “Thuiswerken in je kloffie of werkkleding?”

 1. Het ligt helemaal aan mijn bui als ik thuis werk, maar meestal kleed ik me toch wel netjes aan. Ik ga ook vaak de stad in op een dag dus dan wil ik er wel netjes bijlopen.

 2. Ik ga binnenkort thuis werken en op kantoor. Thuis hoef ik er dan niet tip top uit te zien haha wel lekker. Maar toch werk ik ook graag buitenshuis, zo blijf je onder de mensen

 3. Ik denk dat werkkleding je het gevoel geeft dat je ook echt iets moet doen. Met de pyjama aan denk ik ook van ja..

 4. Ik denk inderdaad dat je je actiever voelt in (werk)kleding, maar het is ook zó fijn om lekker in een huispak of onesie alle mailtjes af te werken, haha 😉

 5. Interessante vraag. Zeker geen werkkleding, of ik moet een skype sessie hebben met een bedrijf. Ik blog in een spijkerbroek, shit, jurk en panty of in een joggingbroek of pyjama.

 6. Nu ja, ik werk ook thuis…
  Ik vind het net zalig om nog in een pyjama achter mijn computer te kruipen. 😉 En dat dat dan kan op een zondag ipv op een maandag, om 2u ‘s anchts of om 10u in de voormiddag…
  Mijn buren zijn het dan ondertussen ook al gewoon dat ik in “slodderkledij” open kom doen als ik nergens moest zijn die dag! 😉 Maar ik denk dat dat voor iedereen wel weer wat anders is , dat zeker wel! 😉

 7. Leuk onderwerp! Ik kleed me toch altijd wel netjes aan ook al werk ik thuis. Anders voel ik me namelijk niet prettig. Door me netjes aan te kleden voel ik me werkzamer : )

 8. Eerlijk? Vaak in heerlijk losse tshirt, en joggingbroek benenden op bank met laptop of aan tafel. Maar altijd muziek of netflix aan op achtergrond.

 9. Ik werk af en toe van thuis uit, maar kleed mij ook altijd aan. Ook ga ik beneden werken ipv in bed :).

Reacties zijn uitgeschakeld.

%d bloggers liken dit: