Close
thuiswerken tips

Met deze thuiswerken tips kom je verder!

Heb je vanwege de coronacrisis geen baan meer? Of wil je graag meer thuis zijn vanwege je kinderen? Dan is thuiswerken ideaal! Er zijn tal van banen die je vanuit huis kun uitvoeren, wij delen graag een aantal leuke thuiswerken tips met je.

Thuiswerken en de risico’s

Ik voel dat het belangrijk is dat ik de thuiswerken tips hier mee begin. Het klinkt allemaal zo leuk en makkelijk om voor jezelf te beginnen. Of gezellig met een vriendin een webshopje te openen. Maar lees je alsjeblieft goed in! Ik zie zo veel bedrijven omvallen omdat er gewoon echt meer bij komt kijken helemaal zodra je een dienstverlening aanbied, of een webshop begint.

Je kunt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten om bepaalde zaken als ondernemen te dekken. Stel je verkoopt via internet fietsen en een klant valt doordat de fiets mankementen heeft. Voor de schade die dit oplevert ben jij als ondernemer verantwoordelijk. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht voor zzp’ers. 

Die grenzen zijn nogal vaag maar vrijwel elke ondernemer kiest ervoor om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten. Schade die je veroorzaakt terwijl je aan het werk bent, is namelijk niet verzekerd met een particuliere aansprakelijksheidsverzekering. De schade kan soms hoog oplopen! Mocht je personeel hebben dan kan je die schade ook verzekeren. Om beroepsfouten te dekken kun je ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. 

Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is alleen schade aan personen of zaken verzekerd, maar geen zuivere vermogensschade. Vermogensschade is een financiële schade, ontstaan door beroepsfouten zoals een verkeerd advies. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je hier wel voor verzekerd.

Dan naast verzekeringen, denk aan de boekhouding, een pensioenplan, een spaarplan voor als je bijvoorbeeld ziek wordt. Helaas als zelfstandig ondernemer heb je namelijk geen betaalde vakantiedagen, een 13de maand, of ziekteverlof. Dit mag je zelf ophoesten en op dagen dat het lekker gaat is dat prima, op mindere dagen als de kinderen gillend door het huis rennen, je hoofd uit elkaar barst, en de was veranderd in Mount Everest, dan is het minder chill.

thuiswerken tips

Blogger

Ik heb natuurlijk de allerleukste baan van Nederland en het mooiste is: je kunt dit vanuit huis doen! Een blog starten is relatief simpel. Je hebt een domeinnaam, hosting en goede lay-out nodig. Dit kun je zelf doen of je kunt iemand vragen die hier veel verstand van heeft. Vervolgens is het aan jou om de leukste blogs te schrijven! Kies een onderwerp waar je veel van weet en wat goed bij je past.

Let wel op: er kan aardig wat tijd overheen gaan voordat je geld verdient met bloggen. Je moet eerst genoeg bezoekers hebben, goede content creëren en zichtbaar zijn op social media. Maar wanneer je hier helemaal voor gaat en je een lange adem hebt, gaat dit zeker goed komen en kun je net als ik thuiswerken tips geven haha!

(Product)fotograaf

Nog zo’n leuke baan die je (deels) vanuit huis kunt doen: fotografie! Dit kost wel iets meer om hier mee te beginnen. Je moet natuurlijk een opleiding hebben (of veel ervaring), een goede camera en bewerkprogramma’s zoals Adobe Photoshop, een groot netwerk en veel geluk. Maar wanneer je dit allemaal hebt, kun je hier leuk geld mee verdienen. Werk bijvoorbeeld als productfotograaf vanuit huis. Je kunt dan thuis producten van een webshop of winkel fotograferen en bewerken. Mocht je een kamer in huis vrij hebben, kun je thuis een eigen fotostudio creëren. Wellicht kun je dan ook portretfotografie doen!

Virtual Assistant

Een relatief nieuw beroep, maar wel ontzettend leuk. De naam zegt het al: een virtuele assistent. Heb jij ervaring als secretaresse, office manager, back office medewerker of andere gerelateerde zaken? Dan is dit wellicht wat voor jou! Je doet dezelfde werkzaamheden, maar dan online. Je kunt jezelf zien als de rechterhand van een ondernemer.

En het leuke van VA zijn is, dat je jouw eigen expertise kunt gebruiken. Denk aan taken zoals: juridische zaken, social media, teksten schrijven, fotografie, mail en klantenservice, afsprakenbeheer, project management en nog veel meer! Je kunt samen met je opdrachtgever afspreken welke taken jij gaat uitvoeren. Zorg voor een goede website, klantreviews en ervaring en je kunt aan de slag!

Een eigen webshop

Dit kost wel meer geld om te starten als je zelf inkoopt, maar het lijkt mij zo ontzettend leuk om te doen: het starten van een eigen webshop! Dit kun je prima vanuit huis doen.
Wat je nodig hebt:

  • Een goed ondernemingsplan
  • Een specifieke doelgroep
  • Artikelen om te verkopen
  • Een webshop
  • Ruimte om de artikelen op te bergen en in te pakken
  • Verpakkingsmateriaal
  • Social media kanalen
  • Goede foto’s

Let ook hier op dat je hier niet meteen bakken met geld mee verdient. Al het geld wat binnenkomt, zul je op het begin zoveel mogelijk moeten investeren in nieuwe producten. Uiteindelijk kun je hier zelf wel geld mee verdienen. Goede voorbeelden van snel groeiende en betrouwbare webshops zijn TBHstore – begonnen als hobby van mijn man en collega – en Tijd voor mama – van een goede vriendin die 2 jaar deed over de eerste stap en nu echt blij is de stap gezet te hebben!-.

Uiteraard is er ook de optie van dropshipping. Dit betekend dat jij de shop maakt, maar je betaald alleen wat er wordt verkocht omdat je niet zelf fysiek inkoopt. Sterker nog, vaak doen zij ook nog eens de verzending en het retourbeleid. Heel handig alleen is de verzending regelmatig wat langer, en is het jouw naam als het product niet goed is.

Hoe vond jij deze thuiswerken tips? Heb je er iets aan gehad? Ik hoor het graag!

thuiswerken tips


Lees ook:

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang