Close

Over thuiswerken en een nieuwe laptop heel voordelig kopen!

Het wordt zo gestimuleerd om thuis te werken. Om files te vermijden, en stress te voorkomen bijvoorbeeld. Om thuis te werken heb je wel je eigen plek nodig, en hieronder vertel ik je over die van mij! Met een leuke tip hoe je voordelig een laptop kun kopen.

Tot een paar jaar geleden vond ik het heerlijk om buitenshuis te werken. Sinds mijn 18de heb ik altijd baantjes gehad in het centrum van de stad. Heerlijk vond ik het; dagelijks met de bus of als het mooi weer was, met de fiets richting mijn werk. In de bus maakte ik “busvrienden” en na een tijdje kende ik bijna al het personeel van de winkels in de binnenstad.

Maar tegenwoordig vind ik het allemaal een beetje te druk worden….in de bus moet je staan als haringen in een zoutvat en de bevoorrading in het centrum is vooral ‘s ochtends een drama. Verschillende bezorgdiensten rijden de hele ochtend in colonne langs de boetieks. En dat met hun stinkende diesels. Bah!

Thuiswerken is super!

Ik vind het nu heerlijk om de drukte van het centrum te combineren met thuiswerken.
Ik ben wat je noemt een “mensenmens”. Dus ik vind het ook nog steeds erg gezellig om met fysieke klanten om te gaan. Vandaar dat de combinatie van thuiswerken en de drukte in de fashion-store perfect is voor mij.

Er zitten ook veel voordelen aan thuiswerken. Zo kan ik bijvoorbeeld mijn eigen uren indelen. De ene dag begin ik vroeg in de ochtend met werken en de andere keer zit ik ‘s avonds pas achter de laptop.

Ik vind het wel heel erg belangrijk dat ik mijn werkplek thuis helemaal op orde heb. Ik zit dus niet op de bank te typen maar heb mijn eigen kantoortje gezellig ingericht. Anders loopt voor mij privé en werk ook teveel door elkaar heen. Helemaal met kinderen om je heen. Op deze manier is het gewoon duidelijk voor iedereen. Wel zo fijn toch?

Er zijn voor mij verschillende dingen die het werken thuis aangenaam maken.

Heel belangrijk is op de eerste plaats een goede en/of nieuwe laptop. Op een oud of traag apparaat kan ik echt niet goed mijn werk doen hoor. Op zoek naar een nieuwe laptop kwam ik terecht bij Knibble.

Wat is Knibble?

Knibble is een soort van vergelijkingstool. Je kunt hier de prijzen van oa laptops vergelijken. Zij zijn uniek in wat ze bieden als bijvoorbeeld bij Laptops vergelijken.

  1. Keuzehulp: Met een simpele uitleg helpen ze je keuzes maken in wat je wel of niet belangrijk vind
  2. De vergelijktabel: Twijfel je tussen een paar laptops? Met de tabel kun je precies zien op welk vlak ze verschillen.
  3. Echte aanbiedingen: Zij zoeken echt de allerlaatste en laagste aanbieding
  4. Prijsgrafiek: Dit toont het verloop van de prijzen van bijvoorbeeld de laptop. Soms zie je dat een product zo vaak andere prijzen heeft, dat je misschien beter een paar dagen of weken kunt wachten voor een betere prijs
  5. Beknibbel-wekker: Zo handig! Je kunt een wekker instellen zodat je precies weet wanneer je gewenste laptop eindelijk in jouw budget valt, of een vette korting heeft.

Kijk ik hou van vergelijken; verzekeringen, bij kleding, bij wat dan ook. Al die tijd die ik uitspaar om in de winkels rond te banjeren, kan ik besteden in een goede prijs zoeken. het wordt ook wel een beetje een sport. Dat je een laptop hebt voor de helft van de winkelprijs bijvoorbeeld.

Mijn thuis kantoor

Nog zo’n dingetje….Ik kan bijvoorbeeld ook niet zo goed werken als het ongezellig is. Ik heb daarom een gaaf en groot bureau gekocht en nog belangrijker, een hele goede bureaustoel. Ik loop sinds een paar jaar met een hernia rond dus een goede stoel is voor mij heel belangrijk.

Op mijn bureau staan, hoe oubollig het ook is, leuke fotolijsten met foto’s van mijn dierbaren. En heel handig en voor mij totaal onmisbaar, een planner! Je kent ze vast wel, zo lekker groot, zodat je er veel aantekeningen op kan maken. Zonder planner wordt het echt een puinhoop; helemaal in mijn hoofd ;-).

Lees ook: De perikelen van een werkende moeder

Tot slot vind je in mijn kantoortje planten…zonder groen om me heen komt er echt niets uit mijn pen. Want als er geen planten in een kamer staan vind ik het altijd zo koud en sfeerloos. Het is toch geen ziekenhuis kamer! Dus ik zorg ervoor dat er altijd een paar mooie groene planten in staan én dat de verwarming een beetje aan staat. O ja….en spotify staat ook altijd aan haha.

Heb ik je nu, na het lezen van dit blog een beetje lekker gemaakt? Ga dan ook, al is het maar een dag in de week, net als ik lekker in je eigen kantoor thuis aan het werk. Tenminste, als je die mogelijkheid hebt natuurlijk.

#thuiswerken #goedkopelaptop

Lees ook Thuiswerken en sporten kan prima!

About Betty

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang