De thuiswerktag | Dit doe ik, waarom, hoe en alles wat je meer wilt weten!

Weer een tag! Dit keer de thuiswerktag

Ik werk natuurlijk al eeuwen vanuit huis, en dus leek deze thuiswerktag mij echt op het lijf geschreven. Ook omdat jullie best nieuwsgierig zijn natuurlijk! Met review van de FLOW PLANNER! 

 

Wat voor soort thuiswerk doe je?

Ik ben full time blogger, en ik heb een blog bureau met een vriendin. Ook werk ik nog regelmatig als fotografe.

Waarom ben je gaan thuiswerken?

Eigenlijk werk ik al zo een 21 jaar als zelfstandig ondernemer. Op Ibiza was het redelijk te combineren om veel van huis te zijn, maar hier vond ik dat moeilijker. Mijn opvangnet is gewoon veel kleiner. Omdat ik veel columns schreef, en productfotografie kon doen, werd het steeds meer thuiswerken. Ook werkte ik voor een US bedrijf om affiliates te ondersteunen, dat was ideaal vanuit huis met een slapende baby.

Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?

Veel te veel, en soms veel te weinig. Over het algemeen zo een 40 uur per week. Maar dat zijn geen vaste werkuren. Kijk zoals nu zijn beide meiden ziek thuis, dan kan ik minder doen als ze aandacht nodig hebben. Dan werk ik bijvoorbeeld in de avond, of pak ik in het weekend nog wat uurtjes.

Hoe hou je de planning bij?

Ik heb van alles in een spreadsheet staan van Google docs. En ik ben dol op planners. Ik heb nu een echt geweldig leuke planner gehad. De Flow Planner. Vorig jaar had ik de Purpuz planner en daar was ik echt laaiend enthousiast over. Sinds ik dus een echt goede planner heb gehad wil ik niet meer anders! Nu mocht ik zomaar de Flow Planner reviewen en die is roze met bloemen, van binnen roze en mint kleurig, en hoe “mij” wil je een planner hebben?

flow planner
De Flow Planner heeft echt alles wat ik wil! Een boodschappen lijstje, een maaltijd overzicht – handig voor mijn dieet – en echt leuk, die water flessen! Gewoon dat je genoeg drinkt. De taken, je persoonlijke focuspunten, de weekdoelen. Echt alles staat er in, met genoeg ruimte om nog zelf van alles in te vullen. Echt de perfecte planner voor de thuiswerker. Ik hou ervan om altijd een planner opengeslagen te hebben, zodat ik precies kan zien wat ik nog moet doen. Deze heeft dan zo een duidelijk overzicht!

Regel je opvang voor de kinderen?

Ja zeker! De kleine gaat nu nog naar het KDV, maar vanaf volgende week gaat ook zij naar school. Beide hebben dan ook nog 2 dagen bso. Dit is meer omdat ik dan wat langer door kan werken, of als ik ergens heen moet of zo.

Hoe houd je werk en gezin in balans?

Best moeilijk nog. Ik moet mijn best doen niet altijd te willen werken. Mijn man en ik zijn beide best workaholics, moeten elkaar er wel op wijzen. Maar aan de andere kant sta ik altijd bij school, komen er geregeld kinderen spelen, en doen we heel veel samen. Er is eigenlijk altijd overal wel tijd voor. Werk komt dan wel op een ander tijdstip.

 

Op welke manier start je werkdag?

Met een flinke bak koffie.. Eerst doe ik op mijn tel Instagram doornemen, en wat andere social media. Dan maak ik de kinderen wakker en gaan we allemaal aankleden en klaarmaken. Als alles de deur uit is neem ik nog een bak koffie en dan begin ik aan de mail of wta op dat moment urgent is.

Tijdens lunchtijd eet ik het liefst…

Ik eet bijna nooit in de ochtend omdat ik dat echt niet lekker vind. Waarschijnlijk past daarom dat intermittent fasting zo goed bij mij. Maar in de middag eet ik dus best uitgebreid. Meestal een stokbroodje met iets. Als we straks weer klaar zijn met verhuizing en alles, dan gaan we weer volop aan de salades en quinoa. Wij deden dat een hele periode en voelden ons daar super bij!

Mis je het werken voor een baas?

Nee, de laatste keer dat ik voor een baas werkte was ik 26 ofzo. Toen werkte ik in de zomer nog achter de bar. Ik heb het een paar jaar terug weer geprobeerd omdat iedereen zei dat het beter was voor mijn stress en rust. HAHAHA NOPE! Ik ben een zzper in hart en nieren blijkt…

Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?

Die heb ik nooit gehad. Toen ik nog op kantoor werkte was ik 16 of 17, toen wilde niet veel mensen een praatje maken met een intern

Heb je een vaste dag per week vrij?

Ik probeer het weekend vrij te houden. Ik doe dan alleen wat social media, maar ga dan niet echt aan blogs zitten of zoiets.

Wat kocht je van je eerste salaris?

Ehm.. Sinds ik thuis werk? Ik geloof iets van een nieuwe laptop of een camera ofzo. Dat is best wel lang geleden. Maar zal wel zoiets zijn geweest.

Ik werd getagt in de thuiswerktag door Amanda die de tag ook verzonnen heeft (dus leuk als je die ook even vermeld!). Ik tag zelf Blogpapa.nl en Momambition.nl

Wil jij de Flow Planner ook? Je krijgt 10% korting op de Flow Planner als je pinkpress  gebruikt bij de bestelling! Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

13 reacties op “De thuiswerktag | Dit doe ik, waarom, hoe en alles wat je meer wilt weten!”

  1. Ik heb een bullet journal om alles bij te houden. Lijkt me echt ideaal om va thuis uit te werken al zou ik het sociaal contact wel missen.

  2. Leuk dat je je werkdag met koffie start. Ik juist met thee. Koffie is bij mij pas later op de ochtend als ik heb hardgelopen en gewerkt heb.

  3. Ik ben helemaal in de ban van je planner! ZO EEN HANDIG DING!!!! Ga ik ook even bestellen denk ik

  4. Die urenregistratie ziet er netjes uit zeg in die Flow Planner. Ik ben ook fulltime blogger, maar die urenregistratie is bij mij wat rommeliger….

  5. Het lijkt mij een ideale planner, hij ziet er van binnen super uit en lijkt me heel handig. Leuke tag ook, ik werk ook deels voor mezelf en soms is de balans zo lastig te vinden

  6. Wat een leuke tag! En wat een supermooie planner! De buitenkant vind ik niet zo geweldig… maar de binnenkant! Wauw!

Reacties zijn uitgeschakeld.

%d bloggers liken dit: