3 Tips voor bij het kopen van een tienerfiets

tienerfiets

Gisteren reed ik met mijn meisje even naar het bos om de hond uit te laten. Ik weet niet hoe zij opeens zo groot is geworden, of hoe haar fiets is gekrompen, maar het zag er niet uit. Geen wonder dat ze het een verschutting vind om mee naar school te gaan. Ik kreeg 3 tips van mijn moeder..

Fiets voor een tiener

Je zou denken dat je natuurlijk gewoon een fiets kan kopen. En dat kan ook, maar deze leeftijd is best wel erg moeilijk.

Tip 1: 

Dit spul groeit, en groeit snel. Nou kun je natuurlijk elke 6 maanden een spiksplinternieuwe fiets voor ze halen bij de hipste winkel uit de stad, maar je kunt ook online kijken voor een kinderfiets. Daar heb je mooie nieuwe fietsen vaak voor een veel voordeligere prijs. Ook Marktplaats is natuurlijk een goede optie.

Tip 2: 

Betrek ze erbij. Bij de aankoop, bij het uitkiezen, bij alles. Je kunt ze uiteraard natuurlijk wel sturen. Maar dit is al zo een onzekere periode, en “gewoon functioneel” kan een fiets zijn om je dood te schamen. Dit kan al door de verkeerde kleur geel snap je? Desnoods haal je samen een spuitbus voor de kleur. Dring jouw zin niet zo op. Het scheelt je ruzie en discussies, wie heeft daar nou zin in? Bij het geven van een aantal keuzes, heb je wat jij wilt, binnen jouw budget. En zij denken zelf te hebben beslist. Wil je hem of haar liever verrassen, kijk dan op school wat leeftijdgenootjes hebben. Zo is zo een leuke schattige kinderfiets met franjes en bloemetjes waarschijnlijk niet meer de juiste keuze. Maar de meiden vinden bijvoorbeeld vooral fijn waar een kratje voorop kan, en een vriendin achterop.

Tip 3: 

Neem de maten van je kind goed op. Ga desnoods even langs de fietsenmaker en laat hem een maat adviseren. Daar heb je overigens ook vaak leuke tweedehands fietsen! Te hoog is gevaarlijk, maar ook te laag is niet fijn fietsen. Ze moeten met hun voeten bijna plat op de grond kunnen staan als ze zitten.

Ik ga nu ook maar even lekker online snuffelen! Fijn weekend!

Foto van de meiden op de fiets is van Shutterstock

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥