Close

3 Tips voor de eeuwig veranderende tienerkamer

Tieners hebben een uitgesproken mening en zijn niet meer zomaar tevreden met iets. Hoe kun je toch tegemoet komen aan de wensen van je tiener voor een nieuwe tienerkamer zonder dat je een vermogen moet betalen.

Maak goede afspraken voor de tienerkamer

Maak van te voren afspraken over het budget. Stel samen het budget op, kijken welke spullen echt nodig zijn en welke spullen je nog kunt gebruiken, opknappen of opleuken. Maak ook afspraken over het thema. Is je tiener nu gek van een bepaald thema, hou dan in je achterhoofd dat dit zo over kan zijn en de hele kamer weer opnieuw gedaan moet worden. Met spullen en meubels in tijdloze en neutrale stijl kun je alle kanten op. Hou de kamer rustig en neutraal en leuk hem op met accessoires van het thema dat ze leuk vinden. Deze accessoires zijn veel simpeler te vervangen als ze niet meer leuk zijn.

Betrek je tiener bij elke keuze

Als je tiener een nieuwe vloer of behang uitkiest die best wel duur is. Leg dan uit aan je zoon of dochter dat deze vloer wel kan, maar dat er dan geen geld meer over is voor andere dingen die hij of zij nog graag wil hebben. Laat je kind zelf de keuze maken waar het geld naar toe gaat. Wil hij perse die nieuwe vloer hebben of toch liever dat bureau en een goedkopere vloer. Ook kun je de optie voor tweedehands spullen voorleggen. Als je duidelijk aangeeft dat die vloer nog super mooi is en hij of zij daardoor nog andere leuke spullen kan kopen is dit wellicht geen probleem meer. Deze tweedehands spullen of soms zelfs gratis, kun je zelf dan weer opknappen en er iets leuks van maken.

Willen ze nou de nieuwste laptop, TV, of van die schattige lampjes door d hele kamer, dan zou ik ook even een rondje energieleveranciers doen..

Do it yourself

Het is niet alleen leuk om te doen, het stimuleert ook de creativiteit. Maak zoveel mogelijk dingen zelf in de kamers. Ga lekker samen met je zoon of dochter aan de slag en maak een leuke tienerkamer met zo weinig mogelijk nieuwe spullen. Wellicht is het verven van de muur helemaal niet nodig als je er ook een leuke poster overheen kunt hangen. Of een mooi vloerkleed op de vloer in plaats van een hele nieuwe vloer. Vraag ook eens rond bij vrienden of familie. Misschien hebben zij spullen over of zijn handig om te helpen.

tienerkamer

De tienerkamer foto is van Shutterstock

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

7 thoughts on “3 Tips voor de eeuwig veranderende tienerkamer

  1. Benieuwd hoe dat bij onze dame straks gaat, ze heeft nu nog een kamer met een prachtig bedhuisje maar ik denk dat ze over 2 jaar wel een stoerdere kamer wil.

  2. Grappig, ik wou juist nooit iets anders en nog steeds ben ik vrij standvastig. Maar ik zie aan mijn zesjarige dat ze nu al graag wisselt(ik trek letterlijk net mijn schilderskleren uit )…dat belooft nog wat voor de toekomst😆

  3. Ik wilde vroeger als tiener ook altijd iets anders. Gelukkig was mijn moeder creatief en vond ze het geweldig om mijn kamer onder handen te nemen. Binnenkort krijgt mijn dochtertje een echte peuterkamer. Ik kijk er nu al naar uit!

  4. Volgend jaar gaan wij de kamer van mijn dochter onder handen nemen, het word dan een witte kamer die ze kan aankleden met kleurrijke accessoires (aangezien ze elke maand een andere kleur/thema mooi en leuk vind) x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang