Tieners hebben een uitgesproken mening en zijn niet meer zomaar tevreden met iets. Hoe kun je toch tegemoet komen aan de wensen van je tiener voor een nieuwe tienerkamer zonder dat je een vermogen moet betalen.

Maak goede afspraken voor de tienerkamer

Maak van te voren afspraken over het budget. Stel samen het budget op, kijken welke spullen echt nodig zijn en welke spullen je nog kunt gebruiken, opknappen of opleuken. Maak ook afspraken over het thema. Is je tiener nu gek van een bepaald thema, hou dan in je achterhoofd dat dit zo over kan zijn en de hele kamer weer opnieuw gedaan moet worden. Met spullen en meubels in tijdloze en neutrale stijl kun je alle kanten op. Hou de kamer rustig en neutraal en leuk hem op met accessoires van het thema dat ze leuk vinden. Deze accessoires zijn veel simpeler te vervangen als ze niet meer leuk zijn.

Betrek je tiener bij elke keuze

Als je tiener een nieuwe vloer of behang uitkiest die best wel duur is. Leg dan uit aan je zoon of dochter dat deze vloer wel kan, maar dat er dan geen geld meer over is voor andere dingen die hij of zij nog graag wil hebben. Laat je kind zelf de keuze maken waar het geld naar toe gaat. Wil hij perse die nieuwe vloer hebben of toch liever dat bureau en een goedkopere vloer. Ook kun je de optie voor tweedehands spullen voorleggen. Als je duidelijk aangeeft dat die vloer nog super mooi is en hij of zij daardoor nog andere leuke spullen kan kopen is dit wellicht geen probleem meer. Deze tweedehands spullen of soms zelfs gratis, kun je zelf dan weer opknappen en er iets leuks van maken.

Willen ze nou de nieuwste laptop, TV, of van die schattige lampjes door d hele kamer, dan zou ik ook even een rondje energieleveranciers doen..

Do it yourself

Het is niet alleen leuk om te doen, het stimuleert ook de creativiteit. Maak zoveel mogelijk dingen zelf in de kamers. Ga lekker samen met je zoon of dochter aan de slag en maak een leuke tienerkamer met zo weinig mogelijk nieuwe spullen. Wellicht is het verven van de muur helemaal niet nodig als je er ook een leuke poster overheen kunt hangen. Of een mooi vloerkleed op de vloer in plaats van een hele nieuwe vloer. Vraag ook eens rond bij vrienden of familie. Misschien hebben zij spullen over of zijn handig om te helpen.

3 tips voor de tienerkamer interieur - 3 Tips voor de eeuwig veranderende tienerkamer

De tienerkamer foto is van Shutterstock


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love