Close

Tijd voor sfeer en gezelligheid in huis | de winterschoonmaak

Zodra het weer zo donker buiten wordt en je begint te denken aan kerst, dan vind ik dat altijd zo een dingetje om je huis ook eens goed onderhanden te nemen. Het geeft een rustiger gevoel, en een soort van frisse start.

Schoonmaken!!!

Niet dat het huis de rest van het jaar een smeerboel is, of ongezellig, maar in de winter ben ik meer thuis en dan zie je het beter denk ik? Ook omdat ik dan zo bezig ben met versieren en toch wat meer dekentjes en kussens in de kamer.

Je weet dat je na de grote schoonmaak je echt blij bent weer met je huis, maar waar begin je?

De muren

Als eerste kijk je alle muren goed na, kan het een opfris beurt gebruiken? Dan kun je het beste eerst even witten, of juist een warme kleur die het huis zo een zachte uitstraling geeft. Al die lampjes komen zo natuurlijk veel beter uit.

De ramen

Dan kun je het beste aan de ramen beginnen, bij MeisjeEigenwijsje las ik de tip om afwasmiddel in je sopje te doen. En echt waar, geen streepje! Zelfs als de zon er fel door heen schijnt. Azijn is ook zo een fijne tip. Daarna kun je de kerst raamstickers er goed op plakken zonder dat ze er meteen vanaf vallen. Ook nepsneeuw pakt beter.

Ook de gordijnen en vitrage kun je nu wassen, als je ze nog vochtig ophangt, heb je geen kreukels. Met de verwarming aan is het natuurlijk ook zo droog.

De bedden

Alle zomerdekbedden kunnen in de was, en de winter dekbedden kunnen weer op het bed. Of zoals bij ons, rits je de ene helft er bij. Voor extra frisheid kun je een scheutje azijn bij de was doen, en lekker buiten laten drogen als het droog is buiten.

Afstoffen

Afstoffen vind ik echt een vreselijke klus, maar als je het met een iets vochtige doek doet, dan is het zo schoon. Vergeet ook bovenop de hoge planken en kasten niet. Doordat je in de winter meer licht aan hebt zie je sneller stof liggen.

Tip 1: Lees hier meer tips over het huis schoonmaken zodat je niet zo vaak meer hoeft op te ruimen

Tip 2:  Huur een huishoudelijke hulp om de winterschoonmaak voor jou te doen, en stap zelf lekker in bad met een wijntje en een goed boek.

Zo maak je het lekker gezellig in huis

Nu je het huis aan kant hebt, is het tijd om het lekker gezellig en knus te maken. In de winter is het toch allemaal minder strak en wit, en meer warmere kleuren.

De open haard

Nee, natuurlijk geen echte. Ja, in de tuin misschien. Maar in huis gaan we toch liever voor een Dimplex elektrische haard. Wel zo veilig voor de kleine kinderen en huisdieren. Of onhandige ik bijvoorbeeld. Ik snap dat sommige mensen een echte haard hebben in huis, want dat is mega knus. Maar voor mijn gezin wil ik dus het liefst een electrische haard van bijvoorbeeld Dimplex. Dat geeft de sfeer van een open haard, zonder alles erom heen zeg maar. Het kiezen van de juiste kachel gebeurt niet iedere dag. Het is wel de bedoeling dat deze jarenlang een vast meubelstuk in huis wordt.

Maar als je eenmaal de juiste kachel hebt, dan is het zo romantisch. Lekker knus spelletjes doen voor de open haard. Ik beeld mij dan meteen een perfect gezin in met foute kersttruien en warme chocomel, waarbij iedereen lacht en luistert.

Overal licht

Het klinkt vast sneu, maar wij hebben 2 kerstbomen in huis. Een houten kerstboom met veel lampjes in de keuken, en een boom van de Lidl in de woonkamer. De boom in de woonkamer heb ik samen met de meiden versiert, en ook daar zit heel veel licht in.

Verder heb ik op het raam zo een plakstrip met witte huizen en daar door heen ook lampjes. Over de kast en in de vensterbank liggen nog meer lampjes, en de kaarsen staan op tafel. Ik was nooit zo een kerst of knus fan. Maar ik had ook nooit zo een lekker huis met zo een leuk gezin. Inmiddels ben ik dus kneuter de knus. Sue me.

Lekker warm in huis

Wat ik ook zo lekker vind in de winter zijn van die dikke dekens op de bank. Grote kussens overal en dan lekker samen zitten. Het heeft iets echt winters en warm en gezellig vind ik.

Wat vind jij gezellig in huis?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang