Close

Hoe kom ik toch toch altijd tijd te kort en lijkt iedereen teveel tijd te hebben?

Altijd hetzelfde probleem, ik ben altijd, overal, met alles te laat. Nou schijnt dit echt bij het ADHD beeld te passen, maar ik vind het mega vervelend. Helemaal als je ziet wat een ander gedaan krijgt in dezelfde tijd?

Ik heb gewoon geen tijd

Ik heb 2 telefoons bij me, en een alarm app op mijn tablet. Op mijn laptop staan notitie kladjes die lijken op post-its, om me te helpen herinneren dat ik op de tijd let.
Het alarm gaat vervolgens netjes op snooze of helemaal uitgezet. Ook de notes zie ik onderaan mijn scherm knipperen, maar mogen niet baten.

En ik heb voor alles een alarm; hoe lang ik moet werken aan een bepaald project, wanneer ik medicijnen moet nemen, als de meiden naar school moeten, wanneer de hond uitgelaten moet worden, dat ik op tijd kook, zodat de kleintjes op een redelijk tijdstip naar bed kunnen.

Maar helaas, als ik bijvoorbeeld nog 10 minuten heb kan ik echt heel veel doen in 10 minuten (net als kleine kinderen). Misschien nog even douchen, en oh mijn nagels moeten opnieuw gelakt worden. Zal ik dan ook mijn tenen maar doen? Kan ik mooi een lekker maskertje in mijn haar doen. En je raad het al, we zijn ruim een half uur verder.

Geen gevoel voor tijd

Ik heb echt totaal geen gevoel voor tijd, met iets belangrijks, zoals strakjes naar school voor een open dag, dan hebben we bijvoorbeeld al om 16.00 avond gegeten, zijn we klaar om te gaan, en zorg ik ervoor als ik zie dat we echt moeten gaan, ik alles kan laten vallen, en kan gaan. Op de 1 of andere manier komen we dan toch te laat.

Gelukkig staan bij ons de klokken vooruit, en lukt het wonderbaarlijk om redelijk op tijd op school te komen. Een ander truukje bij belangrijke afspraken, is de afspraak op een ander tijdstip in mijn agenda te zetten. Dus ipv 10.00, staat hij om 9.45. Vaak weet ik dat, en negeer ik het, maar soms vergeet ik het, en ben ik netjes op tijd. Een goed idee zou zijn om deadlines een dag eerder in te plannen bijvoorbeeld. Dat alarm die 10 minuten voor je afspraak af gaat helpt natuurlijk niets.

Hulpmiddelen die mij redelijk helpen…

Om geen afspraken helemaal te vergeten, heeft mijn partner de cozi app gevonden. Je voert al jouw afspraken, van de kinderen en van je partner in. Je kunt dit op je eigen telefoon doen, en het synchroniseert met de telefoon van je partner. Zo kan hij me af en toe herinneren aan afspraken een paar dagen van te voren. Of zorgt ervoor dat ik niet om 13.00 in Limburg afspreek en om 14.00 in Groningen.

Ik zet ook echt alles meteen daarin, en het scheelt een hoop gedoe met afspraken verzetten of babysitters op dubbele afspraken.

Agenda’s en notitieboekjes

Ik zet ook van alles in een agenda en in notitie boekjes. Ze zitten in mijn tas, liggen op de keukentafel en ik neem vooral notitie boekjes overal mee naar toe. Ik vergeet heel snel van alles, en op deze manier staat het er meteen. Kan ook mobiel maar vaak vergeet ik dan waar ik het had geschreven, en ik vind een boekje gewoon fijner werken. Dan kan ik ook dingen afstrepen zonder afgeleid te zijn door allerlei apps…

Weet je wat handig is trouwens?  Als je notitieboekjes in jouw huisstijl laat bedrukken. Zo heb je altijd de reminder waar je mee bezig was. Maar ook als je ergens bent, in de trein zit of op een event, en je trekt je notitieboekje te voorschijn dan zien mensen je logo. Zo doe je meteen aan marketing. Zo ben ik best in interessante gesprekken geraakt. -Lees ook over schaamteloze zelfpromotie

Ik moet mijn meiden alvast het goede voorbeeld geven, maar is natuurlijk onmogelijk. Ook zij gaan bijv bij “nog een kwartier” ontzettend haasten en is dan al bijna de deur uit, en bij “over 5 minuten” rustig een heel andere outfit uit de kast trekken.

Ik kan je vertellen dat tijdens het schrijven van dit blog, ik na moest denken en dus vast heb gekookt, een spelletje op mijn mobiel heb gedaan, en foto’s van mijn dochter gemaakt. Ondertussen is mijn partner thuis, of ik niet weg moet?

Tijd dus..

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang