Close
lente schoonmaak van de tuin

Tijd voor de grote lente schoonmaak van de tuin

Het is een stralende ochtend en ik heb nu al zin in de lente. Vandaag ben ik helemaal in de stemming om mijn tuin klaar te maken. Vorig jaar was ik zo laat begonnen met de tuin op te ruimen en aan kant te maken, dat we er niet echt wat van konden maken. Dit keer wordt het anders. Tijd voor de lente schoonmaak van de tuin!

De grote lente schoonmaak van de tuin

De lente is toch zo een mooie tijd van alle bloeiende bloemen, de frisse lucht.. Maar ook ook wel de tijd voor een lente schoonmaak van de tuin. Hoe het weer is tegenwoordig hoef je niet echt tot maart te wachten. Vorig jaar zaten we in februari al lekker buiten. Dit keer gaan we gewoon op tijd aan de slag. Gebruik mijn handige lijstje voor tips!

De winter verwijderen uit de tuin

Voordat we gaan inrichten, moeten we de overblijfselen van de winter verwijderen. Bladeren, takjes en andere winterse restjes moeten plaatsmaken voor een schone lei. We hebben deze winter alles laten liggen, want blijkbaar zorgt dat voor vruchtbare grond. We willen dit keer echt veel groen en veel minder steen.

Tijd voor de grote lente schoonmaak van de tuin

Lekker graven en wroeten in aarde

Mijn favoriete deel van tuinieren! Lekker de  grond omspitten en voorbereiden op nieuwe bloemen en planten. Ik hou van de belofte die de aarde ons biedt in het voorjaar. Een tuin is niet compleet zonder kleurrijke bloemen. 

Ook wil ik veel verschillende kruiden in de tuin. Die ruiken zo lekker en doen wonderen voor het enorm gelimiteerde dieet dat ik moet volgen op het moment. 

De perfecte tuinset 

Een tuin zonder comfortabele zitplaatsen is als een tuin zonder bloemen. Ik droom van een weelderige, grote sofa waarop mijn gasten kunnen neerploffen terwijl we genieten van de zonsondergang. Ik wil een tuinset 6 personen. Een grote bank en een grote tafel. Zodat mijn kinderen met hun vrienden lekker samen kunnen eten in de tuin. Of waar ik languit een middagdutje kan doen. 

Tuinverlichting voor lange avonden

Zodra de zon ondergaat, wil ik mijn tuin transformeren in een mooie plek met zachte verlichting. Denk aan feeërieke lichtslingers en sfeervolle lantaarns. Als we weer zo’n warme zomer krijgen dan zullen we zeker weer lekker lange avonden in de tuin doorbrengen. Ik kan helaas niet zo goed tegen de hitte, maar in de avonden is het zo lekker om dan buiten te zijn.

Een goede parasol

Ook wil ik dit jaar een echt goede parasol, zo 1 die je goed kunt draaien en lekker in de tuin kunt werken. Of een yoga lesje doen in de schaduw. Wij hebben de hele dag vrijwel zon in de tuin, dus ook in de vroege ochtend is het dan fijn om toch een goede parasol te hebben. Ook is het fijn als de kleine wilt zwemmen in de tuin. We hebben vaak een badje opstaan, maar dat past dan net niet onder het zonnescherm.  Het zonnescherm is eigenlijk alleen net boven de eethoek. Het is dan ook mijn droom om eigenlijk een mooie overkapping neer te zetten, dan kun je meteen het hele jaar genieten van de tuin.

Ik heb er alweer helemaal zin in! Ga jij ook voor een lente schoonmaak van de tuin?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Tijd voor de grote lente schoonmaak van de tuin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang