Close
Tijd voor een klein kinderfeestje!

Tijd voor een klein kinderfeestje!

Wat een bizarre tijd om nu een feestje te vieren. En eigenlijk wil je het ook niet echt vieren want je kunt nu ook niet iedereen uitnodigen. De laatste maanden leek de halve klas van mijn jongste wel jarig te zijn. De scholen waren nog dicht maar wat kunnen sommige ouders toch creatief zijn!

Tijd voor een klein kinderfeestje!Stuur eens een kaartje!

Doordat er zoveel verjaardagen waren, maar natuurlijk geen school, waren er heel wat drive by verjaardagen. Dat betekent dat de ouders een tafel of iets buiten hadden gezet, met wat lekkers erop en dan kon je een kleinigheidje achterlaten en de kindjes een praatje maken. De 1 had warme chocomel en muziek, de ander had een vuurkorf waar je marshmallows op kon branden. Allemaal super gezellig.

Nou waren er ook kindjes die minder behoefte hadden aan de aandacht. Miya wordt er bijvoorbeeld doodverlegen van. Zij vonden het dus allemaal super leuk om verjaardagskaarten te krijgen. Je had dat koppie moeten zien toen er in de week dat ze jarig was allemaal kaartjes binnen kwamen van haar klasgenootjes. Ik denk dat ze daar stiekem nog blijer mee was dan alle cadeaus. Dat iedereen aan haar had gedacht en van die mooie kaartjes had gestuurd. Goud waard.

Tijd voor een klein kinderfeestje!

Tijd voor een klein kinderfeestje!

 

Het verjaardagsfeestje

Normaal vind Miya het leuk om ergens heen te gaan met vriendinnetjes, en dan thuis met familie. Dit jaar was het dus anders. Geen feest met klasgenootjes want die had ze al zo lang niet gezien, en eigenlijk vond ze dat gewoon een beetje spannend. Nu stonden de buurmeisjes al vroeg voor de deur om gezellig buiten te spelen. We hadden een flinke schaal met knakworstjes en broodjes gemaakt, overdreven veel snoepjes en een mega grote Minecraft taart gehaald. Ze hebben films gekeken en de puber hielp ze met slijm maken. Zo wisten we het toch nog een beetje speciaal te maken.

Helemaal voor een meisje als Miya die snel overprikkeld raakt als alle aandacht naar haar gaat, of als het heel druk is, was dit top. Met haar buurmeisjes is ze toch al elke dag buiten en schuiven ze regelmatig bij elkaar aan tafel voor een broodje bij de 1 en een ijsje bij de ander. Wat leuk is dat we normaal flink uitpakken, uren in de keuken staan, en zij en haar vriendinnetjes het eigenlijk net zo leuk hebben gehad nu het toch eigenlijk heel simpel was.

Tijd voor een klein kinderfeestje!

Minecraft verjaardagstaart

Minecraft verjaardagstaart

De puber hoopt dat ook zij dit jaar wat vriendinnen kan uitnodigen, wat hapjes, drankjes, films en veel make-up en dan hebben ze echt wel een leuke avond. We zullen maar duimen voor haar dat het kan!

Hoe heb jij het kinderfeestje gevierd? Of bewaar je ook het grote feest tot volgend jaar? En hoe vind jij het om een kaartje te krijgen?

Tijd voor een klein kinderfeestje!


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang