De pannenkoek is toch wel 1 van de meest favoriete gerechten onder kinderen. Ook wel erg ondergewaardeerd bij ouders. Jammer! Je kunt zoveel doen met pannenkoeken waardoor je zelfs nog wat vezels en groente stiekem bij ze naar binnen kunt werken.
Vanavond staan er pannenkoeken op tafel
Er zijn zo ontzettend veel verschillende pannenkoeken recepten en toch komen de meeste van ons niet verder dan chocopasta, spek en kaas of stroop en suiker. Prima en net zo lekker natuurlijk. Maar je kunt echt zoveel meer met pannenkoeken. Het is een hele makkelijke manier om bepaalde groentes of andere smaken te introduceren. Of gewoon omdat het een makkelijke manier is om wat extra vezels naar binnen te werken.
De Mexicaanse pannenkoek
Het hele gezin hier is dol op de taco en de burrito. Ze waren dan ook erg nieuwsgierig naar wat ik nu weer bij elkaar had gedraaid. Oké, heel eerlijk was dit omdat ik geen taco’s of wraps meer had. Je kunt van maismeel pannenkoeken bakken, maar een reguliere pannenkoekenmix doet het ook prima. Bak wat (vega) gehakt met taco kruiden (of iets wat daar op lijkt), een uitje, wat knoflook en klaar. Beleg er een pannenkoek mee. Voor wat extra groen kun je hem ook echt beleggen als je op een taco zou doen. Met tomaten salsa, guacamole, en pepers bijvoorbeeld. Je kunt overigens online ook flink wat verschillende recepten hier voor vinden. Ik denk dat er meerdere ouders waren met hongerige kinderen en niet alles in huis.
De Franse pannenkoek oftewel de crepe
Dit is mijn favoriet. Ik hou namelijk helemaal niet van de reguliere pannenkoek. Deze is lekker dun, en zo mega lekker met Nutella! Ik heb nu al zin in onze vakantie naar Frankrijk om daar weer originele crêpes te eten.
Je maakt hem zelf door het beslag iets dunner te maken, en ipv melk ijskoud water gebruiken werkt bij mij heel goed voor die crispy randjes. Zorg dat je het heel dun verspreid over de pan of bakplaat. En aangezien wij het over groente hadden, deze kun je ipv met Nutella ook met groente beleggen. Heel fris en simpel met salade van witte kaas, cherry tomaatjes, rucola en olijfolie. Of juist wat hartiger met spinazie en spekjes.
Spinazie pannenkoek
Gelukkig zijn mijn meiden echt spinazie monsters, en eten ze die het liefst met vissticks. Maar ik kon deze niet achterlaten omdat ik zoveel ouders hierover hoor. Mix wat ontdooide diepvries spinazie door je beslag en bak zo de pannenkoeken. Beleg lekker met kaas en spek bijvoorbeeld. Simpel en makkelijk, en toch vitamines!
Glutenvrije pannenkoek
Aangezien ik zelf slecht tegen brood en meel kan (pds en PCOS) kijk ik toch vaak naar glutenvrije opties. De banaan en havermout pannenkoek is wel de meest bekende. Je mixt een banaan, een ei met wat havermout et voila. Het lekkerst is met honing. Maar ook de boekweit pannenkoek of de maismeel pannenkoek zijn goed te doen. je kunt ze beleggen hoe je dat normaal zou doen. Overigens is wat havermout door je reguliere beslag een hele fijne optie om wat extra vezels in de pannenkoek te verwerken. Uiteraard is fruit met ijs een super lekkere en ook nog eens gezonde pannenkoek!
Eet smakelijk!