Close

Hoera het is vakantie! Wat doe je met al die tijd voor jezelf?

Heerlijk, lekker vakantie vieren samen met je kids of juist alleen met je partner. Maar wat moet je met die tijd voor jezelf? Na al die maanden hard werken ineens niks te doen? Ik geef je wat tips zodat je lekker kunt ontspannen in het warme zonnetje.

Met kids is het natuurlijk wat lastiger om tijd voor jezelf te vinden. Vaak willen ze toch wat extra aandacht en eindig je uiteindelijk een hele middag in de speeltuin. Niet erg natuurlijk, maar zo kun je moeilijk wat tijd voor jezelf inplannen. Het is dan ook niet zo gek als je met je partner afspreekt dat voor ieder ook apart wat tijd gepland wordt. Of misschien willen opa en oma even een dagje oppassen?

 

Tijd voor jezelf! Wat moet ik nu doen?

Ok, het is geregeld. Je hebt even een paar uurtjes de tijd voor jezelf. Maar wat ga je dan doen? Een film kijken terwijl de zon heerlijk schijnt buiten? Op een terrasje zitten (waar het vervolgens ook weer superdruk is). Of gewoon simpelweg op een lig bedje in de tuin met iets leuks te lezen zoals het handboek voor relaxed opvoeden? Op de Facebook Pagina van Club van Relaxte moeders vind je alvast leuke tips!  

 

Weinig tijd?

Weet je van tevoren dat je echt maar heel eventjes te tijd hebt? Pak dan een leuk magazine of misschien heb je wel een telegraaf abonnement? Dan kun je misschien nu eens even rustig de hele krant uitlezen in plaats van allemaal losse stukjes hier en daar. Persoonlijk vind ik de digitale krant ook erg fijn maar het echt lezen van een papieren krant is op zo’n rust momentje ook wel echt lekker.

Wanneer ik wat meer tijd heb voor mezelf vind ik het ook echt heerlijk om er een goed boek bij te pakken. Wel vind ik dat ik voldoende tijd moet hebben om op zijn minst 4 hoofdstukken in alle rust te kunnen lezen. Anders zit je er net in en moet je al weer stoppen.

Hopelijk heb jij binnenkort ook even wat me-time en kun je net als mij heerlijk genieten van een goed boek in de zon!

foto van de vrouw aan het relaxen is van Shutterstock

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang