Close
selfcare goed voor jezelf zorgen

Tijd voor wat selfcare in de lente!

De winter zit er eindelijk bijna weer op! Ik ben er al weer helemaal klaar mee. Ik heb zo een zin in de lente. Weer wat mooier weer, wat licht naar binnen, en niet geheel onbelangrijk; dan loopt mijn telefoonabonnement ook af!

Wat heeft een nieuwe telefoon met selfcare te maken?

Ik weet dat het niet voor iedereen even belangrijk is; maar zodra er weer overal bloemetjes staan komt mijn natuurfotografe naar boven en moet ik van alles foto’s maken. Dit keer ben ik nog niet helemaal overtuigd of dat ik net als voor mijn meiden een simpele sim only neem, een nieuwe telefoon koop en daar prepaid opzet, of dat ik gewoon weer abonnement neem met telefoon erbij. Voor mij is de telefoon heel belangrijk. Niet om te bellen, daar houd ik niet van. Wel om het meeste van mijn werk te doen, in contact te blijven met vriendinnen en dus vooral veel foto’s en filmpjes maken. Ik heb dus geen uitgebreid unlimited abonnement nodig en denk dat ik dit keer dus echt die prepaid doe. Ik vindt het namelijk ook wel fijn om vooraf te betalen en niet elke keer kapot te schrikken van een hoge rekening. Helemaal als je een abonnement met telefoon neemt, betaal je echt veel extra.

De afgelopen 2 jaar had ik een iPhone. Hoewel het gebruikersgemak best fijn is, doe ik alles in Chrome. Ik heb een Chromebook, doe alles in Google docs en Google sheets, en vindt ik Gmail het beste mailing systeem. Nu is in NL eindelijk de Google Pixel wat makkelijker te verkrijgen dus ik denk dat ik daar lekker voor ga. Dan heb ik alles samen en daar wordt ik heel blij van.
Soms vergeet je wel eens dat selfcare niet alleen een maskertje of een sauna betekent; het zijn ook de kleine dingen waar je dagelijks gelukkig van wordt.

Knutselen

Een van de leukere dingen om te doen in de lente is om te knutselen met wat de natuur je geeft. Ga eens naar het bos of het park en raap de prachtig gekleurde bladeren of bloemetjes en takken. Hierdoor wordt de kamer speels en vrolijk en is het helemaal in het teken van de lente! Het zal een stuk knusser aanvoelen.

Stevige wandeling in het bos

Een ander goed idee is om af en toe eens een stevige wandeling door het bos te maken. Kies een dag dat het droog blijft of trek je regenponcho aan en geniet van alle kleuren om je heen. Ook ruikt de natuur in de lente altijd net wat anders en de frisse lucht zal je goed doen. Zo voel je, je wanneer je thuiskomt een stuk beter en ben je helemaal uitgewaaid.

selfcare in de lente Tijd voor wat selfcare in de lente!

Met een dekentje op de bank

Wat is er fijner dan wegkruipen op de bank met een dekentje? Al helemaal wanneer je van buiten bent gekomen! Zo sluit je, je dag met een zacht, warm gevoel af. Heeft het geregend? Neem dan eerst een warme douche en trek je zachtste pyjama aan.Kies een heerlijk zachte plaid en zet je favoriete film aan. Alhoewel soms lekker doelloos scrollen op de socials is ook wel eens fijn! Dan is een prepaid kaart wel zo handig haha!

Kruidenthee

Tenslotte is het heerlijk om te luisteren naar het tikken van de regen op het raam met een kopje thee in de handen. Deze warmt niet alleen je handen, maar ook je hele lichaam. Bij de lente passen wat zoetere, gekruide thee. Denk aan bijvoorbeeld kruidnagel of anijs. Het warmt je op en geeft je een heerlijk gevoel voor het slapen gaan.

Kast uitmesten

Heerlijk vindt ik het om in de lente mijn kast uit te mesten. Dit is echt selfcare op en top. Al die dikke kleding gaat in een bak naar de schuur en nu kan ik mijn zomerjurken weer lekker combineren met mijn lange vesten. Dit is echt mijn ultieme lente outfit. Lekker warm maar ook klaar voor een terrasje in de zon.

Voor meer selfcare tips kun je even kijken naar De dag relaxt beginnen doe je met deze super tips! of 27 Self Care tips om nu te doen!

 

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang