Vandaag lees je over tips tegen acne. Je denkt er klaar mee te zijn na de puberteit ergens, en dan opeens word je ouder. Bij vrouwen boven de 40 gaan de hormonen weer rommelen en kun je dus last krijgen van volwassen acne. Vandaag de allerbeste tips van beauty bloggers en mijzelf tegen acne!

Ik had er nooit last van. Ook niet in de puberteit. geen pukkel te zien. Dit kwam vast door mijn superieure huid verzorging (lees geen) en gezonde voeding (lees Mac D stuurde verjaardagskaarten). Tegenwoordig eet ik een stuk gezonder, en maak ik goed schoon en gebruik ik de juiste cremes.

Helaas, die hormonen hebben wraak genomen. Buiten dat ik als een puber op dingen kan reageren en het liefst de hele dag in bed wil Netflixen, heb ik dus ook acne. Mijn gezicht is rood en vlekkerig, en zit onder de bultjes en pukkeltjes. Gelukkig ben ik redelijk goed met make up en filters, maar fraai is het niet.

tips tegen acne
Indeed Lab

Help ik heb acne!

Wat kun je er tegen doen? Heb ik tips tegen acne? Eigenlijk niet zo heel dramatisch veel. Ik zelf reinig wel beter, gebruik minder creme maar kokosolie tegen de roodheid. Ik drink meer water en het word in ieder geval een stuk rustiger.

De creme die ik gebruik is de vitamin c24 creme van Indeed Labs. Je huid voelt dan meteen een stuk zachter aan, en na een week of 2 zag ik echt wel al wat verschil met de puistjes. En dat terwijl het eigenlijk voor de rimpels is. Maar het werkt ook gewoon goed tegen roodhuid en andere verkleuringen.

Tijdens een fotoshoot wil ik liever niet teveel make up gebruiken want dat gaat zo rimpelen en ik zie er dan zo oud uit. Ik heb ook van Indeed labs de nano blur. Die zorgt ervoor dat ik een tijdelijke filter op mijn huid krijg die het licht reflecteert.Serieus 10 jaar jonger in 3 minuten! Helaas maar tijdelijk, maar het effect op de foto mag er zeker wezen.

Tips tegen acne

Ik sprak een aantal beautybloggers, en zij gaven de volgende tips:

 • Nienke gebruikte een skinbalm met magnesium die bij haar goed heeft geholpen:
  Skinbalm van Zechsal
 • Aileen schreef over Differen gel in 4 blogs. De acne is niet weg, maar zeker minder en onder controle.
  Differin gel updates
 • Saskia verteld over zwangerschapsacne en over medicijnen tegen acne
  Medicijnen tegen acne
  Zwangerschapsacne
 • Yvonne heeft goede tips tegen mee-eters.
  Tips tegen mee-eters
 • Lotte van A beautiful Disaster verteld:

  Ik heb bijvoorbeeld helemaal geen vette huid van mezelf maar door vocht te kort leek dit wel zo. En ik geloof echt dat meer mensen dit hebben waardoor ze wel denken dat ze een vette huid hebben en dan verkeerde producten gaan gebruiken.

  Meest voorkomende oorzaak van acné is hormonaal en kan je dus weinig aan doen haha. En de andere is stress dus zorg er voor dat je ook genoeg kan ontspannen zo komt ook je huid tot rust. Verder mocht je denken dat het door vocht te kort komt is mijn enige tip je water inname verdubbelen

 • Priscilla heeft een berg met tips tegen acne, zeker even lezen!
  Natuurlijke aanpak van acne
  Acne van kokosolie – zo zie je maar weer hoe verschillend iedere huid is!
  Acne van B12
  Een stappenplan tegen mee-eters
 • Natuurlijk heb je bij een outbreak net een feestje.. Leyla laat zien hoe je ze kunt verbergen
  Make up bij acne
 • Acne is vuil wat vanuit binnen uit komt. Alleen oppervlakkig behandelen is dus niet de manier.
  Acne theekuur

Reiniging van binnenuit

Zoals ik zelf al eerder aangaf, drinken is heel belangrijk. Maar ook je voeding telt mee. Veel vet eten, veel suiker, zijn allemaal dingen die de acne niet beter maken. Zoveel mogelijk groente en zo min mogelijk frituur moet ook al zeker helpen. Je echt verdiepen in wat je hormonen doen en hoe die werken is ook echt een aanrader. Je kunt een hoop klachten daarmee goed aanpakken.

tips tegen acne
Love Rock Love Pure Skin

Acne en de zomer

Vaak grijp je al snel naar agressieve face wash en cremes, maar dat is niet altijd even goed. Goed reinigen en genoeg water drinken zijn op de jonge leeftijd echt essentieel. Tegen de roodheid kun je kokosolie gebruiken, of een lekker masker maken van gepureerde komkommer. Als dagelijkse bescherming zijn de cremes van LoveRock echt heel erg fijn. Natuurlijk zonder troep, en ze zijn echt speciaal voor de tere kinderhuid.

Love Pure Skin bestaat uit een bijzondere combinatie van avocado olie, olijfolie, sheabutter, vitamine E en aloë vera. De antioxidanten die in deze werkstoffen zitten wapenen de huid tegen vrije radicalen en zorgen er gelijktijdig voor dat de huid zowel gevoed als gehydrateerd wordt. De natuurlijke zonnefilters zorgen er voor dat de kinderhuid op een natuurlijke manier tegen schadelijke UV-A en UV-B stralen is beschermd. De water- in- olie emulsie van Love Pure Skin zorgt er tenslotte voor dat de huid niet uitdroogt zodat deze ook met koud en guur weer optimaal beschermd blijft.

Probeer op dagen dat je thuis bent zo min mogelijk make up te gebruiken. In de zomer vooral opletten met make up en acne, de make up gata dan in de poriën zitten en maakt het alleen maar erger. Op vakantie kun je vast verse aloe vinden, smeer daar je huidje elke dag mee in voor het slapen gaan, en het is zo weer de oude. Helemaal in combinatie met de zon en de zee.

Smeer je in de zon wel goed in, want verbranding maakt het nog erger. Als je kan, draag een petje om je gezicht nog beter te beschermen. Was gedurende de dag even goed met koud water, en smeer dan weer in.

Nog even belangrijk, bovenstaande tips kun je ook bij pubers gebruiken.

Veel succes!

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love