Close

Tips bij snel afvallen; wat moet je wel en juist niet doen?

Zo snel mogelijk afvallen is het doel van vele onder ons die wat kilo’s kwijt moeten. We vliegen van het 1 naar het andere dieet, en vaak kom je dan alleen nog maar meer aan uit frustratie omdat het niet lukt.

Er is maar 1 manier om af te vallen en dat is door minder te eten dan dat je verbruikt. Nu weet ik dat het lastig is om dat bij te houden, maar met een klein beetje discipline en nadenken voor je wat eet kom je al een heel eind. Lees ook de rest hieronder voor nog meer tips die best vol te houden zijn.

Wat moet je niet doen als je wilt afvallen:

Drastisch je eetpatroon veranderen.
Hiermee bedoel ik dus meteen hele voedselgroepen afschaffen waar je normaal goed op gaat.

Ik weet dat voor veel mensen bijvoorbeeld keto heel effectief kan zijn, alle koolhydraten laten vallen.Wat hierbij kan gebeuren is dat je de keto griep krijgt en je echt vreselijk kunt voelen. Je kunt als je dit wilt doen beter beginnen met minderen. Neem eens een goede shake tussen de middag in plaats van weer een tosti.

Alles wat je lekker vindt verbannen.
Hier word je echt alleen maar ongelukkig van. Helemaal als je denkt dat je in het weekend alles mag eten en doordeweeks niet, dan ga je namelijk veel te veel eten.

Je kunt beter genieten van die pizza of dat lekkere sauzijcenbroodje, maar doe niet en en en. Vervang een andere maaltijd door een shake, of wat extra groente en sla de aardappelen even over. Dit kun je veel beter volhouden ook.

Dieet pillen gebruiken.
Dit is gewoon niet goed voor je tenzij de arts je iets heeft voorgeschreven.

Wat kun je wel doen om af te vallen:

  1. Balans is de sleutel tot langdurig en gezond afvallen. Het gaat misschien minder snel, maar het is zo veel beter vol te houden.Een gezonde maaltijdshake om een keer een maaltijd te vervangen kan zeker geen kwaad, om op die ene shake per dag proberen te leven is gewoon niet gezond.
  2. Meal prep: voor een paar dagen maaltijden voorbereiden kan zorgen dat je minder snel naar iets makkelijks grijpt op het moment dat je honger hebt. Ook kun je gezonde dingen inslaan om te snacken.Ik heb zelf nooit zin om iets voor te bereiden en grijp eerder naar een zak chips dan een zak wortels.Maar een paar crackers met bijvoorbeeld tzatziki bevat minder calorieën en geeft datzelfde snack gevoel. Ook heb ik regelmatig voorgesneden fruit wat je uit een bakje kunt pakken en je toch die beweging van het snacken hebt.
  3. Beweging. Echt waar een half uur per dag is het minimum. Lukt het om een uur te bewegen per dag dan zul je zien dat in combinatie met andere keuzes van eten het afvallen best nog snel kan gaan.Ja, bijvoorbeeld gewichtstraining helpt je de dag door meer te verbranden, maar je moet echt doen wat je niet haat om te doen, anders is het gewoon niet vol te houden.
  4. Lees meer tips over snel afvallen bij Formafast.
  5. Beginnen met sporten tips
  6. Jezelf discipline aanleren

Ik hoop dat je deze tips nuttig vindt, ik hoor het graag!

Liefs

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang