5 Tips die je vast nog niet wist over feestjes bouwen

5x weetjes die je niet wist
Feestjes!!! Daar houden wij wel van bij Pink Press!! Helemaal met het oog op mijn huwelijk volgend jaar, zijn deze tips dus super handig!!

5 x Tips

1| De basis van elke planning is doodeenvoudig. Je moet weten hoeveel gasten je wil uitnodigen. Je hebt een datum nodig en een budget. Dat is altijd de allereerste stap. Zodra je dit duidelijk hebt, kan je verder aan de slag : een locatie zoeken, een menu kiezen, een DJ plannen enz.2| Hang je feestje op aan een thema. Dat maakt het plannen van de verschillende onderdelen gemakkelijker en overzichtelijker. Van de uitnodigingen tot de decoratie en de dresscode van je gasten – als het thema voor hen en voor jou duidelijk is, wordt het plannen van een feestje een eitje. Om je ideeën vorm te geven, is een moodboard op Pinterest alvast een goede start. Trouwens geen enkel thema is te gek – wat dacht je van een foute klerenfuif, een black&whitehuwelijksfeest of een tuinfeest met een strandthema?

3| Zit je om een ontwerp van een uitnodiging verlegen, kijk dan s op Etsy. Heel veel toffe ontwerpen – die door de ontwerper ervan aangepast kunnen worden met de gegevens, nodig voor jouw feestje. Even downloaden en dan naar een drukker of een copycenter.

4| Om de no-show van je gasten te beperken, kan je op voorhand een save-the-date sturen. Je vraagt hen letterlijk je feestdatum voor je vrij te houden. Zeker handig als je een feestje plant in het volle reisseizoen bijvoorbeeld. De volgende fase is dan de uitnodigingen met antwoordkaart, zo’n zes à acht weken voor de feestdatum. Hou op je antwoordkaart een plaatsje vrij, waar gasten hun favoriete liedje kunnen neerpennen. Succes verzekerd op de dansvloer.

5| Als je je tafelschikking maakt, zet je gasten dan altijd naast iemand die ze al kennen en naast iemand die ze zouden moeten leren kennen. Dat voorkomt dat conversaties stil vallen.

Wedding- & Personal Eventplanning
Ceremoniemeester
http://www.mintandmemories.be


MamaExpert is een 100% Vlaamse blog voor moeder-ondernemers en ondernemende moeders. Een gezonde mix van een second life van een mummy en een heleboel informatie over kinderen en alles wat hen aanbelangt.

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

5 thoughts on “5 Tips die je vast nog niet wist over feestjes bouwen

  1. Haha, ik zet mijn gasten altijd naast hun eigen partner en een vreemde. Juist om dat geklit te voorkomen. Dus ik doe het goed. Ik ben dol op feestjes trouwens, ik vind dat je je feesten moet vieren, er is al ellende genoeg.

Comments are closed.